SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií Prezentace oboru Kuchař – číšník 9.12.2018
Bezmála 20 let je součástí nabídky vzdělání na SOŠ a SOU Blansko obor Kuchař – číšník. Pod vedením učitelů odborných předmětů, učitelů odborného výcviku a lektorů odborných kurzů Barman, Barista a Carving, se z patnáctiletých dětí stávají o tři roky později mladí odborníci svého oboru. 9.12.2018
Barmanský kurz 9.12.2018
Po úspěšném ukončení Barmanského kurzu se žáci účastní barmanských soutěží Metelka Austerlitz Cup, Amundsen Cup a Martini & Bacardi Cup. V posledních letech se žáci naší školy pravidelně umisťují na prvních místech výsledkových listin. 9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
Baristický kurz 9.12.2018
Kurz Carvingu 9.12.2018
Odborné exkurze Neodmyslitelnou součástí odborné přípravy na budoucí povolání jsou i exkurze jak přímo v podnicích a zařízeních, tak i na gastronomických veletrzích. 9.12.2018
Žáci mají možnost pomocí exkurze proniknout do tajů výroby piva v pivovaru Starobrno, mohou si prohlédnout zázemí firmy Mc Donalds a nebo se vydat po stopách výroby vína v některém z vinařských závodů. 9.12.2018
9.12.2018
IPAA A. Motti v Reggio nell´ Emilia Odborná stáž v Itálii Každoročně mají vybraní žáci oboru možnost zúčastnit se odborné stáže v Itálii na gastronomickém veletrhu ve Scandianu, který odborně zaštituje partnerská škola IPAA A. Motti v Reggio nell´ Emilia 9.12.2018
Projekt Comenius Od 1 . 8. 2010 do 31. 7. 2012 se žáci školy zúčastnili projektu Comenius s názvem The Revival of the historical food of Europe and benefits for healthy diet of population. Hlavní myšlenkou projektu bylo obeznámení se s tradičními pokrmy a surovinami jednotlivých evropských regionů, a to nejen z teoretického hlediska, podstatnou částí realizace projektu byla i jejich praktická příprava. 9.12.2018
Do projektu se zapojily školy z Itálie, Švédska a Portugalska. První setkání proběhlo v říjnu roku 2010 v naší škole, na jaře roku 2011 žáci navštívili Magnuss Abergsgymnasiet ve švédskémTrollhättanu, na podzim téhož roku se vydali do italského Reggio nell Emilia a na jaře roku 2012 proběhla poslední schůzka v portugalském Porto. Konečnými produkty celého projektu jsou kuchařská kniha s jednotlivými národními pokrmy (suroviny, pracovní postup, fotodokumentace) v digitální formě, vícejazyčný gastronomický slovník v tištěné podobě, PowerPoint prezentace, fotodokumentace z přípravy pokrmů a dalších realizovaných aktivit. 9.12.2018
pro firmy i fyzické osoby ve školní výcvikové kuchyni Součástí výuky odborného výcviku je i zajištění slavnostních hostin, rautů a oslav životních jubileí pro firmy i fyzické osoby ve školní výcvikové kuchyni a restauraci. 9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
9.12.2018
Závěrečné zkoušky Konec školního roku patří závěrečným zkouškám žáků všech oborů. Žáci oboru Kuchař – číšník vykonávají zkoušku písemnou, ústní a praktickou. Praktická zkouška se skládá ze tří částí : přípravy teplého pokrmu z vlastního slavnostního menu, přípravy slavnostní tabule k vylosované příležitosti a číšnických dovedností vyšší formy složité obsluhy. 9.12.2018
Dovednosti složité obsluhy 9.12.2018
9.12.2018
Zpracovala Markéta Sedláčková Učitelka OV 9.12.2018