SOS-Kinder- und Jugendhilfen

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Občanské sdružení ProCit, z.s. pro přátele, rodiče a děti s poruchami autistického spektra Plzeň, Západočeský kraj.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
1 Standardy kvality ve službách sociální prevence Mgr. Petr Hanuš
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Pedagogické disciplíny II. Část Aplikované. Rozdělení aplikovaných pedagogických disciplín  Školské  Mimoškolské  Na hranici školských a mimoškolských.
Hospodaření a tvorba ceny Výchova k občanství 7. ročník.
Nabízíme:
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Individuálně, ale společně a jinak
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Dětský domov a Základní škola Liptál
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
VÝUKA V PŘÍRODĚ PhDr. Vlastimil Fiala
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Institucionální cesta podpory
Název projektu: Moderní škola
Techniky práce s mentálně postiženými
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Základní informace o poskytovateli
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název projektu: Moderní škola
Dětský klub Malý drak.
Individuálně vzdělávací plán
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Vztah k životnímu prostředí
Život bez střeva , Praha.
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Terénní krizová služba
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

SOS-Kinder- und Jugendhilfen Weilheim

SOS VESNIČKY SOS dětské vesničky ve Weilheimu pomáhají a podporují děti a mladé lidi na jejich cestě k samostatnosti. Při problémech v rodině a v těžkých životních situacích hledají společně s odborníky radu a fungující řešení

PRIVÁT Pro chlapce od 11 let, dospívající chlapce, kteří nemohou žít doma, z důvodu závažných rodinných situacích a chtějí dobrovolně vstoupit do tohoto programu Žijí společně v bytě s vychovateli, kteří je vedou k samostatnosti a připravují je na běžný život Tyto léčebný priváty jsou umístěny ve třech samostatných domech a jsou obklopeny fotbalovým hřištěm, posilovnou a Grillplatz. Velký důraz je kladen na podporu ve škole, sportu, volnočasových a rekreačních aktivitách

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Pro teenagery a mladistvé ve věku 16 let, kteří pracují a chtějí žít ve vlastním bytě, ale potřebují pomoc a podporu, aby se mohli lépe vyrovnat s každodenními problémy Program je rozdělen na vnitřní a vnější chráněné bydlení V malém bytě vnitřního CHB v rámci SOS vesniček jsou mladiství připravováni na jejich odchod do běžného života. Mladiství žiji ve svém soukromém bytě a plánují si čas podle svých individuálních potřeb. Sami si vaří, perou prádlo a hospodaří s penězi. Je jim poskytovaná podpora v oblastech které aktuálně nezvládají (finance, škola, rodina atd.). Program venkovního CHB spočívá v tom, že mladistvý bydlí ve svém bytě ve městě a pracovníci za ním dojíždí na pár hodin.

FLEXIBILNÍ POMOC Nabídka různých programů a nástroj, které lépe pomohou rodině v krizi Sociálně pedagogická pomoc rodině Tréning rodičů Intenzivní rodinné poradenství s dvěma terapeuty Vzdělávací programy Podpora pro děti, kteří nezvládají školu

FACHDIENST „ŠKOLNÍ, ODBORNÁ A KOMPETENČNÍ PODPORA“ Program pro problémové děti a mladé lidi, kteří mají silný deficit k pravidelnému vzdělávání a nápadně často nechodí do školy. Tato služba pomáhá dětem a dospívajícím v úzké spolupráci se školou nebo s organizací pro výcvik, aby jim pomohli vyvážit jejich deficity a snížily jejich problémy s chováním. Tyto děti a mladiství chodí na dvě individuální lekce týdně Tato služba pomáhá dětem a mladistvým v potížích s koncentrací, s poruchami učení, s problémovým chováním. Také jsou posilovány sociální dovednosti, jako je osobní vzhled a obecné životní dovednosti. Snaha o znovu integrování dětí a mládeže do škol. Spolupráce s psychologem

PSYCHOLOGICKÁ PÉČE Diagnostické Školení a poradenství vzdělávacího týmu Rodinné konverzace Rodinné semináře Jednotlivé rozhovory a krizová intervence Terapie pro SPU

UMĚLECKÝ ATELIER V tomto projektu, pod názvem „Osobní vzdělávání prostřednictví umění“ pod vedení umělkyně Tanji Kuhn Tang, se mohou se naučit malovat, tvarovat a pracovat. Učí se pracovat s různými technikami a materiály. Tento projet je přístupný i veřejnosti

OSTATNÍ Setkávání Celodenní škola Pomoc uprchlíkům Možnost finanční pomoci (např. zakoupení přáníčka nebo pohlednice) Dobrovolnictví, praxe

ZDROJE http://www.sos-kinderdorf.de/kinder-und-jugendhilfen-weilheim https://www.youtube.com/watch?v=CJ43gAMAuDo