Silniční daň Předmět silniční daně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
Advertisements

Struktura daní v ČR.
Daně.
Dnes fiktivně, zítra reálně.
Silniční daň.
První – učebního oboru „Mechanik opravář motorových vozidel
Struktura daní v ČR.
DAŇOVÁ SOUSTAVA ČESKÉ REPUBLIKY
DAŇOVÝ SYSTÉM České republiky. Daňový systém České republiky je ve svých hlavních znacích podobný systémům většiny vyspělých zemí Daňový systém České.
Daňová soustava, nepřímé daně
Rozdělení motorových vozidel
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Silniční daň Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_04A10 Autor Ing. Yvona Fidzinská Období vytvoření listopad.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Motorová vozidla Mtv.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_33_09 NázevDaně Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekDaňový systém AnotaceVysvětlení.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 3. prosince 2014.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 27. listopadu 2013.
Důchodové daně Petr Mrkývka.
Automobily – koncepce, karoserie
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan. Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Registrační daň Pravidelně placená daň Pravidelně placená daň.
Daňový systém Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně – silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční Ing.Pavla Kvapilová
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan. Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Registrační daň Pravidelně placená daň Pravidelně placená daň.
Silniční daň Problematika silniční daně je upravena samostatným zákonem č. 16/1993 Sb., o dani silniční, Silniční daň se týká výhradně silničních motorových.
1 Optimalizace daní a odvodů podniku VŠFS, Zima 2006 Jiří Přibyl.
DANĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO9 - 7 Datum ověření ve výuce: Téma: Daně Tématický okruh: Stát a národní hospodářství Vzdělávací obor:
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Silniční daň. Předmětem daně jsou vozidla, kterým je přidělena státní poznávací značka a jsou používaná nebo určena k podnikání Předmětem daně jsou vozidla,
DAŇOVÁ SOUSTAVA ČESKÉ REPUBLIKY Mgr. Michal Oblouk.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Přímé daně Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: ,
PŘÍMÉ A NEPŘÍMÉ DANĚ Kristýna Nevolová Lucie Krausová C2A.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jitka Jirmanová Název materiálu:
Zápatí prezentace Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan.
Ing. Veronika Dostálková MBA Daňová soustava Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
PRAVIDELNÉ TECHNICKÉ PROHLÍDKY SILNIČNÍCH VOZIDEL.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
DOPRAVA VY_32_INOVACE_1C_13 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ DAŇ SILNIČNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Název: Dopravní prostředky-specifikace kamionů Autor: Ing. Jaroslav Vrchota Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Logistika - Dopravní.
 Daň – je zákonem stanovená a zpravidla pravidelně se opakující platba do státního rozpočtu  Využití daní – pro financování potřeb státu – školství,
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně: Silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Daň silniční a daň z hazardních her
DAŇOVÁ SOUSTAVA CHARAKTERISTIKA DANÍ.
Daň silniční 25. listopadu 2015 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční
Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
„Racionalizace nákladových položek vybrané dopravní společnosti“
Dopravní podnik města Brna a.s.
Silniční daň Problematika silniční daně je upravena samostatným zákonem č. 16/1993 Sb., o dani silniční, Silniční daň se týká výhradně silničních motorových.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan
Silniční daň Problematika silniční daně je upravena samostatným zákonem č. 16/1993 Sb., o dani silniční, Silniční daň se týká výhradně silničních motorových.
Silniční daň Problematika silniční daně je upravena samostatným zákonem č. 16/1993 Sb., o dani silniční, Silniční daň se týká výhradně silničních motorových.
Daně z motorových vozidel Michal Radvan
Finanční právo II Majetkové daně, daň z hazardních her, poplatky, JOPP
Daň z nabytí nemovitých věcí, daň silniční a daň z hazardních her
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan
Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění
Charakteristika živností
Transkript prezentace:

Silniční daň Předmět silniční daně Motorová vozidla a jejich přípojná vozidla A/ registrovaná a provozovaná na území ČR B/ určená k podnikání a jiné výdělečné čin. C/ vozidla s hmotností alespoň 12 tun registrovaná v ČR a určená i přepravě nákladů

Silniční daň Osvobození od silniční daně Vozidla jednostopá a se třemi koly Vozidla na elektrický pohon Vozidla zabezpečující linkovou osobní vnitrostátní přepravu Vozidla požární ochrany, zdravotnická, důlní, horské služby apod.

Silniční daň Předmětem silniční daně nejsou: speciální vozidla zemědělské a lesní traktory vozidla, kterým byla přidělena zvláštní SPZ Poplatníci silniční daně: PO a FO, která je zapsána jako držitel vozidla zaměstnavatel za zaměstnance při použití vlastního vozidla je uživatelem

Základ silniční daně U osobních automobilů – zdvihový objem motoru v cm3 U návěsů – součet největších povolených hmotností na nápravy v tunách a počet náprav U ostatních vozidel – největší povolená hmotnost v tunách a počet náprav