DĚTSKÝ POKOJ Ahoj všichni, dnes vás zvu k sobě do pokojíčku. Mám v něm mnoho hraček, knížek a různých her. Řekni mi, která věc v tvém pokojíčku je tvá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_20_Hrajeme si s písmenky (SADA ČÍSLO 1)
Advertisements

METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Sčítálek.
Ovládáme králíčka Petříka
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
1 Malý testík. Není to nic těžkého. Je to jen jednoduchá logika.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základní pojmy v informatice –II.
VY_32_INOVACE_09-2-3_Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Domov a bydlení Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace na I. stupni ZŠ Násobky 7 VY_42_INOVACE_35 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Procvičování anglického jazyka – hračky, nábytek, předložky
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_125_PODSTATNÁ_JMÉNA Téma: Druhy podstatných.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_558_Vidění počtu věcí do 20 AUTOR: Mgr. Jarmila Šochová ROČNÍK,
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
N AŠE PRVNÍ VYSVĚDČENÍ 31.Ledna A je tady další den „D“. Přijdeme do školy a tam na tabuli básnička. Všichni ve sváteční náladě i oblečení a celí.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Slova nadřazená a podřazená
Věta se skládá ze slov Název školy
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
HRAJEME SI S PÍSMENKY P
Procvičování s číslicemi Slovní druhy Slovní druhy a jejich číslice ○ ○ Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky.
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Věta se skládá ze slov Název školy
Náš byt I. VY_32_INOVACE_3A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
SUDÁ A LICHÁ ČÍSLA Pojďte si se mnou procvičit, co jsou sudá a lichá čísla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Věta se skládá ze slov Název školy
It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu.
Rozumíš mi 4 Nábytek Hádáme … 1. Co patří ke stolu.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
VY_32_INOVACE_50_Násobení a dělení deseti
It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu.
CVIČÍME PAMĚŤ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření. Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu.
Hláska L VY_32_INOVACE_1B_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Příprava na vyučování NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Autor: Mgr. Maruše Žofková Název: VY_32_INOVACE_1A_06_samohláska U
Co bychom měli také o internetu vědět
Ověř si své znalosti z živočišné říše!
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Popis místnosti.
Téma (název prezentace)
VY_32_INOVACE_42_Násobení a dělení dvěma
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku.
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

DĚTSKÝ POKOJ Ahoj všichni, dnes vás zvu k sobě do pokojíčku. Mám v něm mnoho hraček, knížek a různých her. Řekni mi, která věc v tvém pokojíčku je tvá nejoblíbenější? Žáci vyprávějí o nejoblíbenější věci ve svém pokojíčku. Můžeme rozhovor rozvinout – s kým spíš v pokoji, kde máš uloženy hračky, kde píšeš úkoly, kdo pokoj uklízí, aj.

Říkej, co všechno můžeš najít v pokoji Říkej, co všechno můžeš najít v pokoji. Na obrázek, který tam nepatří, klikni. Žáci popisují věci vyskytující v dětském pokoji. Pro zdůraznění klikneme na obrázky, které do pokoje patří (zvětší se). Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 14

Dokážeš v pokojíčku všechno pěkně uklidit Dokážeš v pokojíčku všechno pěkně uklidit? Říkej, co kam uložíš a pak klikni na obrázek. Žáci říkají, co kam uklidí.

I tady to dokážeš? Žáci říkají, co kam uklidí.

Zde najdi správné místo na poličce. Pak klikni na obrázek. Žáci vyhledávají umístění hraček na v poličce. Následně kliknou na obrázek, ten sám přeletí. Nehodící se věci při kliknutí zmizí.

TRAKTOR ROBOT MÉĎA KONÍK PANENKA LETADLO KNIHY ŠAŠEK TUČŇÁK My to všechno snad neuklidíme. Nedá se nic dělat. Když si hrajeme s hračkami, musíme je pak i uklidit. Žáci dle vzoru na horní polici klikají na hračky v dolní části listu. Ty se přemístí na správnou pozici na spodní polici. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 15

Promiň, ale mám tu trochu nepořádek Promiň, ale mám tu trochu nepořádek. Když mi pomůžeš s úklidem, budeme rychle hotovi a můžeme se pustit do psaní úkolu. Slibuji, už je to poslední úklid. Žáci klikají na věci, které je nutné uklidit, aby si mohli napsat domácí úkol. Ty se přeletem uklidí. Úklid doprovázejí slovním zdůvodněním. Pozor na papír pod klávesnicí! Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 16

1 2 Ráda si převlékám panenky. Podívej, jak jsem ji vyparádila. Najdeš rozdíl? Žáci hledají rozdíly v oblečení. Kolonky slouží pro případné vpisování rozdílů. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

1 2 3 Této to moc sluší. Co jsem změnila? Žáci hledají rozdíly v oblečení. Kolonky slouží pro případné vpisování rozdílů. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

1 2 3 To je princezna připravená na bál. Najdeš i tady rozdíly? Žáci hledají rozdíly v oblečení. Kolonky slouží pro případné vpisování rozdílů. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

1 2 3 A jedna nevěsta na koni. Co jsem změnila? Žáci hledají rozdíly v oblečení. Kolonky slouží pro případné vpisování rozdílů. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

Důkladně si prohlédni celou poličku se zvířátky Důkladně si prohlédni celou poličku se zvířátky. Za chvíli budou některá chybět a ty musíš zjistit, která to byla. Žáci si snaží po určenou dobu, zapamatovat pozici zvířátek v poličce. Můžeme však zadat každému z žáků pouze jeden řádek či odstavec. Smajlík slouží k posunu na slide č. 15 a k návratu. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

Smajlík slouží návratu na slide č. 16.

Smajlík slouží návratu na slide č. 17.

Tak to zkus, pamatuješ si je? Žáci slovně určují, které zvířátko chybí. Kliknutím na hvězdičku přiletí dané zvířátko. Kliknutím na smajlíka se zobrazí nápověda. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

I tady to zvládneš? Žáci slovně určují, které zvířátko chybí. Kliknutím na hvězdičku přiletí dané zvířátko. Kliknutím na smajlíka se zobrazí nápověda. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

Čeká tě poslední úkol. Některá zvířátka si vyměnila místo Čeká tě poslední úkol. Některá zvířátka si vyměnila místo. Najdeš, která to byla? Žáci slovně určují, která zvířátka si vyměnila místo. Kliknutím na libovolné místo se přeletem zvířátka vymění. Kliknutím na smajlíka se zobrazí nápověda. Možnost pracovních listů - EU OPVK - III/2 - C1 – 17

1 Jsi jednička, gratuluji.

http://office. microsoft. com/cs-cz/images/results. aspx http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=hra%C4%8Dky&origin=FX010132103#ai:MC900232142 – šašek v krabičce http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=hra%C4%8Dky&origin=FX010132103#ai:MC900232136 - medvídek http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=hra%C4%8Dky&origin=FX010132103#ai:MP900398803 – letadlo http://www.clker.com/clipart-24676.html - traktor http://www.clker.com/clipart-doll-1.html - panenka http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=konik#ai:MC900309866 – houpací kůň http://www.clker.com/clipart-3897.html - knihy http://www.clker.com/clipart-3764.html - tučňák http://www.clker.com/clipart-14499.html - robot http://www.clker.com/clipart-table-for-lilly.html - stůl http://www.clker.com/clipart-28738.html - truhla http://www.clker.com/clipart-43155.html - lampa http://www.clker.com/clipart-10150.html - pero http://www.clker.com/clipart-an-office-desk.html - stůl, šuplíky http://www.clker.com/clipart-end-table-2.html - skříňka http://www.clker.com/clipart-10856.html - polička http://www.clker.com/clipart-desk-chair-blue-with-wheels.html - židle http://www.clker.com/clipart-butterfly-frame.html - obrázek motýl http://www.clker.com/clipart-9463.html - obrázek strom http://www.clker.com/clipart-1938.html - počítač http://www.clker.com/clipart-2237.html - koš plný http://www.clker.com/clipart-2251.html - koš http://www.clker.com/clipart-9297.html - nůžky http://www.clker.com/clipart-trash.html - papír http://www.clker.com/clipart-4pencils.html - pastelky http://www.clker.com/clipart-open-blank-book.html - sešit http://www.clker.com/clipart-3897.html - knih http://www.clker.com/clipart-little-doll.html autor fotografií: Žaneta Prošková