SKENEROVÉ SKÓRE A VARIABILITA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SKENEROVÉ SKÓRE A VARIABILITA
Advertisements

Téma: Využití Accessu pro tvorbu evidence našeho podnikání Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Vybrané snímače pro měření průtoku tekutiny Tomáš Konopáč.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ Michaela Brázdilová Šárka Šustová Tisková konference,
Zoner Photo Studio, Histogram (7). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Název školy: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu: VY_32_INOVACE_2C_01_úvod do organické chemie.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Provázanost výsledků učení, vyučovacích a hodnoticích metod Zkušenosti ZČU Brno Praha.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Význam diferenciálních rovnic převzato od Doc. Rapanta.
Trvanlivost potravin Doc. Ing. Luboš Babička, CSc. ČZU v Praze Katedra kvality zemědělských produktů.
1 Obhajoba diplomové práce Sluneční záření a atmosféra Autor: Tomáš Miléř Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Oponent: RNDr. Jan Hollan BRNO 2007Katedra.
Změna klimatu a možnosti adaptace ve městech Klára Sutlovičová Glopolis, o.p.s.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.
Technické prostředky v požární ochraně
Pojem přeměna obchodní společnosti
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_04_01_ žlázy s vnitřní sekrecí.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Matematika 3 – Statistika Kapitola 4: Diskrétní náhodná veličina
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Úloha bodového systému
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Důlní požáry a chemismus výbušniny
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Význam utkání v sportovních hrách
ESZS Přednáška č.4 Tepelný výpočet RC oběhu
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
VESMÍR.
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
Výzkum přírodních geochemických a remediačních procesů a jejich využití pro sanace po těžbě nerostů GEOCHEM Kontrolní den ‘04 GEOCHEM – KD 2004.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Vykazování postupu nebo stavu
SEMINÁŘ OZO Ladislav Hejný
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Digitální učební materiál
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Grafický editor GIMP (4)
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
1.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Porovnání výsledků manuálních a automatických měření meteorologických parametrů na OBK Karel Dejmal Observatoř Košetice.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Právo sociálního zabezpečení
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

SKENEROVÉ SKÓRE A VARIABILITA

HLADINA KAROTENOIDŮ V KŮŽI

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Když Skener ukazuje naměřenou hodnotu, ukáže jak číslo, tak i barvu. Každé barevné pásmo na obrázku výše má pod sebou škálu hodnot, která ukazuje celkový rámec možných bodových hodnot, které spadají do daného barevného pásma. Například, jakékoli skóre na škále od 20 000 do 29 000 bude spadat do oranžového pásma. Každé barevné pásmo je rozděleno na tři barevné odstíny – světlý, středně tmavý, tmavý. Každý z nich představuje zhruba 3 000 bodovou škálu. V zeleném pásmu nad ním představuje nejsvětlejší odstín zelené hodnoty mezi 40 000 - 43 000, středně tmavý odstín 44 000 - 46 000 a nejtmavší odstín zelené 47 000 - 49 000. Barevné pásmo platinové barvy pokrývá 30 000 bodů, každý odstín představuje 10 000 bodů.

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Aktuální číselné skóre odráží Vaši hladinu karotenoidů. Je to méně důležité než to, kam výsledek spadá v rámci barevné škály. NÍZKÁ HLADINA KAROTENOIDŮ NÍZKÁ AŽ STŘEDNÍ HLADINA KAROTENOIDŮ STŘEDNÍ HLADINA KAROTENOIDŮ STŘEDNÍ AŽ VYSOKÁ HLADINA KAROTENOIDŮ VYSOKÁ HLADINA KAROTENOIDŮ VELMI VYSOKÁ HLADINA KAROTENOIDŮ 4

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Hladina karotenoidů v kůži je individuální a může se lišit: Stravovací návyky, doplňky stravy a profily spotřebitelů se odráží do možných dosažených výsledků, ale nezaručí je. Individuální genetické rozdíly mohou výrazným způsobem ovlivnit míru absorbování karotenoidů a tím i osobní SCS.

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Pro zlepšení Vaší hladiny karotenoidů v kůži : Zlepšete své stravovací návyky denním příjmem 5 až 10 porcí na karotenoidy bohatého ovoce a zeleniny. Dávejte na sebe pozor a veďte zdravý životní styl. Doplňujte stravu produkty certifikovanými pro skener. Tyto produkty zásobují Vaše tělo karotenoidy s nejlepším základem. .

Účinky konzumace ovoce a zeleniny Stejně jako v případě produktů SCS, jsou přínosy z konzumace ovoce a zeleniny progresivní. Čím více jich zkonzumujete, tím vyššíSCS budete mít. n = 2,276,345 n = 2,198,277 n = 572,074 n = 191,970 Na základě Pharmanex skenerové databáze, jež obsahuje snímky od více než 5 miliónů jednotlivců získaných od května 2008. Méně než 2 porce 2 až 3 porce 4 až 5 porcí 6 a více porcí 7

VARIABILITA

Je to normální? První měření Druhé měření v ten samý den C B A C B A C

Biofotonický Skener dokáže obojí. Variabilita Variabilita je běžná v případě jedné z těchto situací: 1- Měřená sloučenina je zasazena v biologickém základe (např. kožní tkáně, atd.). 2- Měřená sloučenina je přítomna ve stopovém množství. Biofotonický Skener dokáže obojí. Měří hodnotu karotenoidů v kůži a tyto karotenoidy se nacházejí ve stopovém množství.

Variability Měřiče hladiny glukózy v krvi, jako jsou tyto, ukazují spolu s jinými podobnými měřícími přístroji nestálost výsledků napříč měřeními.

Faktory, jež mohou ovlivnit výsledky měření: Variabilita Faktory, jež mohou ovlivnit výsledky měření: Osobní faktory: Genetika Dietetický životní styl Doplněk stravy Jiné faktory Provozní faktory: Kalibrace Teplota Umístění ruky Povětrnostní podmínky Čistota skenerového snímače

+/- 1 barevný odstín 85 % času. Variabilita Studie ukázaly, že dvě po sobě následující měření se mohou lišit v odchylce +/- 1 barevný odstín 85 % času. -1 +1 C B A C B A C B A C B A C B A C B A 13

Řešení problému variability Pro stanovení akceptovatelného rozsahu: Minimum: začátek předchozího barevného pásma Maximum: konec následujícího barevného pásma Příklad: Průměrné dosažená hodnota je 42 000. To spadá do spodního hranice zeleného pásma. Minimální přijatelný rozsah začíná ve žlutém pásmu (37 000) a maximální přijatelná hranice se nachází v polovině zeleného pásma (46 000). Akceptovatelný rozsah by měl 85 % času být mezi 37 000 to 46 000.

Důležitost zahřívacího procesu Nezapomeňte na důležitost zahřívacího procesu. Pokud plánujete během jednoho dne více měření, ale v různém čase(např. ráno, odpoledne a večer) a Váš skener bude mezitím vypnutý, pak před každým měření proveďte nejprve 5 tmavých skenů.

Variabilita Při měřeních, jako je toto, je důležité se časem zaměřit na změny v barevných zónách. Pravidelná měření jedinců v průběhu času jasně ukáží změny (nebo stálost) v jejich SCS, což bude odrážet jejich výběr stravy, užívání výživových doplňků a životní styl. Měření skenerem každých 6 až 8 týdnů je ideální způsob jak zjistit, zda konzumujete dostatečné množství karotenoidů.

Řešení problémů variability Zkontrolujte nejprve faktory ovlivňující výsledky skenování a zjistěte, zda mohou být provozní faktory opraveny. Oskenujte se spolu s další osobou skenerem alespoň 5x. Před každým z 5 měření očistěte skenerový snímač mikrovláknovým čistícím hadříkem Pokud je to možné, změřte se 5x i na jiném skeneru. Synchronizujte skener(y). Pokud je to možné, pokuste se získat průměrné skóre od obou skenovaných osob. Zašlete hodnotu(y) dosaženého skóre do Vaší místní kanceláře 17

DĚKUJEME