SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Advertisements

1 Mgr. Dana Krouželová, hlavní metodička a supervizorka projektu Mediální výchova na gymnáziích.
Název: VY_32_INOVACE_VZK689_ Autor: Mgr. Lucie Fajfrová
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Cesta ke kvalitě v praxi
Aktualizace aktivit projektu E-Bezpečí v oblasti prevence rizikové virtuální komunikace
Základní informace o bezpečnosti na internetu +práce se soubory PREVIEW VYUČOVACÍHO PROJEKTU.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Nebezpečí na internetu KYBERGROOMING
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí ZÁVĚREČNÁ PRÁCE leden 2013 Bc. Marcela Hladká.
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Kyberšikana.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Vendula Slámová Markéta Otáhalová Jitka Wagenknechtová
E-BEZPEČÍ PREVENCE-EDUKACE-INTERVENCE Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D., E-Bezpečí a Centrum PRVoK, Univerzita Palackého v Olomouci |
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Škola podporující zdraví Komunitní program WHO pro MŠ, ZŠ a SŠ v ČR od r Národní koordinační centrála v SZÚ Poslanecká sněmovna, Konírna
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Setkání s aktéry projektu „MAP ORP Karlovy Vary“
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Seminář k nové výzvě na místní komunikace 85A - Ing. Václav Chytil
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Význam MAP pro další rozvoj vzdělávání – a jak to s nimi bude dál?
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Bezpečnost i v kyberprostoru
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
J a k REALIZUJEME MAP II NA ŘÍČANSKU ? Linda Kůstková.
I. Setkání se starosty obcí
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem 15. listopad 2018 Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem, Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008577

MAP II = Místní akční plán II projekt pro všechny školy ORP Bystřice nad Pernštejnem společné aktivity škol, podpora komunikace sdílení dobré praxe aktuálně na gymnáziu ...

Podrobnosti na stránkách Města Bystřice nad Pern.: https://www.bystricenp.cz/map-mistni-akcni-plan-rozvoje-vzdelavani-uzemi- orp-bystrice-nad-pernstejnem anebo na FB: https://www.facebook.com/mapbnp/?ref=bookmarks

BEZPEČNÝ INTERNET Krajský projekt: Výstava: STOP KYBERŠIKANĚ! http://www.kpbi.cz/ Výstava: STOP KYBERŠIKANĚ! Příručka pro děti: https://www.internetembezpecne.cz/wp-content/uploads/2017/03/Roman-Kohout-Internetem-bezpecne-publikace-pro-deti.pdf

PHISHING vydávání se za skutečné společnosti za účelem získávání citlivých osobních údajů (hesla, číslo kreditní karty, osobnostní profil, ...) PayPal, Microsoft, UPS, ... Spear phishing- oběti s vysokou hodnotou (velké společnosti, státy, …) Whaling- útoky na vysoce postavené zaměstnance společností (útočník si předem zjistí informace o potencionální oběti i firmě) Clone phishing- kopie skutečného mailu s vadnou přílohou

KYBERŠIKANA co je to proč je tak rozšířená A je to opravdu tak vážné?

KYBERGROOMING útočník vystupuje pod jinou identitou snaží se získat důvěru a vylákat oběť na schůzku často končí znásilněním a vraždou

KOMUNIKACE DĚTÍ S NEZNÁMÝMI LIDMI O setkání by děti pověděly: 55,56% kamarádům/sourozencům do osmnácti let 42% rodičům 3% učitelům Data z výzkumu Univerzity Palackého v Olomouci. 40,22% dětí (11-17 let) by bylo ochotno jít na osobní schůzku s “kamarádem” z internetu

VÝCHOVA DĚTÍ

5 RAD NA ZÁVĚR Každý dospělý by měl přemýšlet nad svým chováním ve vztahu k médiím. Vyhraďte si čas bez zařízení. Hledejte pozitivní momenty, nebuďte neustále negativní Žijte tam, kde žijí oni. Vyhledávejte poučné momenty a rozvíjejte u svých dětí kritické myšlení, diskutujte o aktuálních věcech a vytvářejte s dětmi vlastní názor.

DĚKUJI ZA POZORNOST. Ing. Jitka Zelená MAP II pro ORP Bystřice nad Pernštejnem Příční 405, Bystřice nad Pernštejnem tel.: 566 590 343 mobil: +420 775 238 058 web: http://www.bystricenp.cz/map