Studijní obor Fyzioterapie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Ústav pedagogických věd
Vítáme vás na Lékařské fakultě Masarykovy University
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Střední odborná škola průmyslová
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Farmaceutická fakulta VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
Aerobní zdatnost Školení trenérů licence A
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Studijní obory – bakalářské prezenční
Novinky ve specializačním vzdělávání
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Doktorské studium na AF
Úvod do psychologie
Vědy o sportu (Sport sciencis)
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
1 Vítáme vás na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
I Ty se můžeš stát důstojníkem!
Fakulta zdravotnických studií
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Studijní program Ošetřovatelství
Přírodovědecká fakulta UJEP
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Inovace oboru Regenerace a výživa ve sportu
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Úvod do psychologie II. přednáška
UNIVERZITA OBRANY V BRNĚ
Přípravné kurzy (programy) a další nabídka k přijímacím zkouškám na UK v akademickém roce 2018/2019 Informační, poradenské a sociální centrum UK Mgr.
Studijní obor Management sportu
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
Katedra historie Filozofická fakulta UP Olomouc
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Fakulta zdravotnických studií
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Studijní obor Fyzioterapie

Fyzioterapie (FYZI) Délka studia: 3 roky Forma studia: prezenční Garant oboru: doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc. Kontaktní osoba: Mgr. Robert Vysoký, Ph.D.

20 % Praktická přijímací zkouška Jacíkův celostní motorický test = max. 10 bodů 80 % Oborový test z přírodních věd biologie + chemie + fyzika Percentil *0,4 = max. 40 bodů

Oborový test z přírodních věd FYZI – biologie, chemie, fyzika RVS – biologie, chemie uchazeči o obor FYZI i RVS píší 1 test, část biologie a chemie je společná biologie - obecná biologie, biologie člověka chemie - především biochemie fyzika - především mechanika, elektro

Statistika 2017/2018 - Fyzioterapie Počet přihlášek 368 Přijato 27 Zapsáno ke studiu 22

Rozdíl mezi oborem na FSpS a LF Studium fyzioterapie na FSpS MU splňuje veškeré zákonné podmínky stanovené Ministerstvem zdravotnictví pro studijní program Specializace ve zdravotnictví (nelékařského zdravotníka). Tzn. absolventi obou fakult (LF i FSpS) mohou jít pracovat do státních i nestátních zdravotnických zařízení různého typu. Absolvent FSpS navíc během studia absolvuje tzv. sportovně – fyzioterapeutický modul, který podá studentům podrobné informace o sportovní fyzioterapii. Součástí tohoto modulu je výuka předmětů: sportovní příprava, teorie sportovního tréninku, kompenzace a regenerace ve sportu, sportovní fyzioterapie, základy sportovní výživy, sportovní psychologie, letní a zimní výcvikový kurz a další.

Možná uplatnění absolventů… v rámci regenerace sportovců ve sportovních klubech a zařízeních; aplikace terapeutického plánu pro kompenzaci jednostranné sportovní zátěže - kvalitní péče o širokou sportující populaci a o výkonnostní i vrcholové sportovce;

Možná uplatnění absolventů… hluboké teoretické znalosti v rámci preventivní, diagnostické a terapeutické péče v oblasti léčebné rehabilitace; práce na odděleních poskytujících komplexní fyzioterapeutickou péči; v centrech léčebné rehabilitace, v rehabilitačních ústavech; v ústavech sociální péče, v lázeňských zařízeních.

Možnosti magisterského studia Univerzita Palackého v Olomouci Fakulta zdravotnických věd Fakulta tělesné kultury Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Masarykova univerzita v Brně Lékařská fakulta Ostravská univerzita v Ostravě

Praktická výuka – další vzdělávání Zimní a letní výcvikový kurz, studenti musí mít adekvátní sportovní vybavení a je nutno počítat s úhradou nákladů na ubytování, stravu, dopravu a skipas. Náklady se pohybují do 10 000,- Kč. Dle zájmu studentů pořádáme nepovinné přednášky, semináře a workshopy s odborníky z praxe jako možnost specializace a rozšíření vzdělání.  

Dotazy