Učíme se jinak.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Advertisements

Interaktivní testy v matematice
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
OSV jako samostatný předmět Mgr. Jana Trojanová koordinátorka tvorby ŠVP Gymnázium INTEGRA BRNO.
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Taneční a pohybová výchova
Vzájemná hospitační činnost
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_340_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Zdravá škola.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Anotace Hra na volby má pomoci žákům pochopit, proč do voleb nevstupují kandidáti individuálně, ale organizováni v politických stranách.
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Environmentální výchova a
Třídní schůzky Organizační záležitosti Připomínáme, že v závěru školního roku budou dny ředitelského volna. Děti dostanou vysvědčení již 20.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
VY_32_INOVACE_M-Ar 8.,9.02 Číselné výrazy
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
ČÍSLA NEJEN NAD Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_518_4TR_M Autor:
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Katedra didaktiky ekonomických předmětů VŠE v Praze DIDAKTICKÁ SLOŽKA STANDARDU UČITELE ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ Miloslav Rotport Kostelec nad Černými lesy 27.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Kolja 4. Song presentations #2 A-La L11 nová slova.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
aktuální problémy současného světa
„Abych nemluvila jako tatar…“ Eva Hartmannová Iva Pecháčková Kdo má lepší příležitost naučit se anglicky?
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
Didaktika geografie.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Části roku Mgr. Lenka Stará
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Při technické univerzitě v Liberci
Školní vzdělávací program
Transkript prezentace:

Učíme se jinak

O co jde?  Jedná se o 3 + 1 naplánované dny, kdy se učitel se svými žáky věnuje určitému tématu. Dny mají užší vazbu na jeden z vyučovacích předmětů, vzdělávací oblast, průřezové téma. Současně se prostřednictvím práce v jednotlivých oborech utvářejí a rozvíjejí u žáků všechny klíčové kompetence. 

Tři projektové dny jsou organizovány v duchu činnostního učení. Závěrečný projektový den je dnem prezentací prací, které žáci v průběhu roku vypracovávají.

Cíl projektu Žáci si mají prohloubit dovednosti a znalosti ve zvoleném předmětu, průřezovém tématu a zejména se naučit pracovat s informacemi, zpracovávat je a prezentovat. Do projektu se zapojují všichni žáci II. stupně a vybírají si z nabídky všech svých učitelů.

4. den –prezentační vyučovací hodiny červen postup 4 a více vyučovacích hodin 1. den – zážitkový – 16.říjen 2. den – zážitkový 29. leden 3. den – zážitkový 7.květen 4 hodiny 4. den –prezentační vyučovací hodiny červen

Postup Září – učitelé si připraví tři zážitkové dny ve svém oboru. Konec září – učitelé zveřejní anotace ke svým dnům a žáci se zapisují dle svého zaměření. Před každým zážitkovým dnem (ZžD) učitel svolá svoji skupinu ke konzultaci – informace k ZžD. (dopor. alespoň týden před, čas – vhodné ráno v 7.30) Říjen - první zážitkový den. Leden – druhý ZžD Květen – třetí ZžD

výstupy Výstupem je projektová práce. Konzultantem žákům jsou jejich učitelé, vedoucí projektů dnů. Žáci 6. – 8. tříd prezentují své práce ve své třídě ostatním spolužákům. Žáci 9. tříd zpracují kromě projektové práce i prezentaci v PowerPointu a tuto budou prezentovat před vedením školy a žáky parlamentu.

výstupy Oborové práce mají v šestém a sedmém ročníku vazbu na předmět Informatika. V těchto předmětech dostanou možnost si v průběhu tří hodin zpracovávat své projektové práce. V osmém ročníku je vazba na Český jazyk/IVT a v devátém ročníku na předmět Český jazyk/IVT a Svět práce – volba povolání. Hodnotí se vše - od formální úpravy práce přes její věcný obsah, ústní prezentaci až po vystupování žáka. Je to velká příležitost pro zpětnou vazbu nejen pro žáky, ale i pro nás učitele.