SLOVNÍ ÚLOHY PRO PRVŇÁČKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neúplný podíl a zbytek s kočkou Lízinkou
Advertisements

Před, za, pod, nad aktivita
Dobře se podívej na obrázky v horní řadě.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
CO CHYBÍ? CO NEPATŘÍ? Varianta 1 – Co chybí?
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Pracovní listy k vytisknutí
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Řekni, proč se tomu směju?
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
V ZEMI PÍSMEN Opakování písmen M, m, L, l, S, s, P, p, A, a, O, o, E, e, I, i, U, u s králem Abecedou Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Co se změnilo? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Spočítej nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Jaro KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Neúplný podíl a zbytek s kočkou Lízinkou
NAJDI SPRÁVNÝ OBRÁZEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
V každém nákupním košíku se ke skupině potravin zatoulala jedna, která do skupiny nepatří. Poznáš která? Klikni na kolečko a uvidíš. Autorem materiálu.
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
SVĚT KOLEM NÁS Pojmenuj jednotlivé obrázky, které jsou zobrazeny na každém snímku, a označ je obecným pojmem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
CO VŠECHNO VÍM O HODINÁCH
SUDÁ A LICHÁ ČÍSLA Pojďte si se mnou procvičit, co jsou sudá a lichá čísla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra.
Spočítej nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
V jakém smyslu můžeme tato slova používat?
Řekni jedním slovem, co to je...
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
CAN YOU FIND THE THINGS? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu
Vím, co mohu a co nesmím dělat
KOSTKY I. TŘÍDÍME DLE KATEGORIÍ
Třídíme podle dvou kritérií
Řekni, proč se tomu směju?
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
S pracovními listy můžeme pracovat dvojím způsobem:
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
Jak se řekne… zvířátka Postup práce:
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Co jí králíček Ušáček nejraději?
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ruský obrázkový slovník XXVIII Přídavná jména D
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Ruský obrázkový slovník XXIX Předložky − Где мышь?
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Už to umím ! ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
Ahoj. Jmenuji se Kroužek a musím se dostat do mého domečku
Transkript prezentace:

SLOVNÍ ÚLOHY PRO PRVŇÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 – 2 = 3 V ZOO zůstala 3 zvířátka. V ZOO žili spolu: tygr, panda, slon, žirafa a tučňák. Jednoho dne slon a panda odešli. 5 – 2 = 3 Kolik zvířátek zůstalo v ZOO? V ZOO zůstala 3 zvířátka.

8 – 4 = 4 Na stromě rostlo 8 jablíček. 4 jablíčka spadla pod strom. Kolik jablíček zůstalo na stromě? 8 – 4 = 4 Na stromě zůstala 4 jablíčka.

5 – 3 = 2 Denisovi zůstala 2 jablka. Denis dostal 5 jablek. 3 z nich snědl. Kolik mu jich zůstalo? 5 – 3 = 2 Denisovi zůstala 2 jablka.

9 – 5 = 4 Dědečkovi zůstaly na zahradě 4 květiny. Dědeček vypěstoval na zahrádce 9 květin. 5 květin utrhl a dal do vázy. Kolik květin mu zůstalo na zahradě? 9 – 5 = 4 Dědečkovi zůstaly na zahradě 4 květiny.

6 + 5 = 11 Na parkovišti bylo celkem 11 aut. Na parkovišti stálo 6 aut. Přijelo dalších 5 aut. Kolik aut tam bylo celkem? 6 + 5 = 11 Na parkovišti bylo celkem 11 aut.

3 + 8 = 11 Martin měl celkem 11 cukrovinek. Martin si koupil 3 lízátka. Maminka mu koupila 8 barevných bonbónů. Kolik cukrovinek měl Martin celkem? 3 + 8 = 11 Martin měl celkem 11 cukrovinek.

7 – 4 = 3 Zůstali 3 sněhuláci. Děti si postavily 7 sněhuláků. Po čase 4 z nich roztáli. Kolik sněhuláků zůstalo? 7 – 4 = 3 Zůstali 3 sněhuláci.

13 – 5 = 8 Vidím 13 kostek. Spadlo 5 kostek. Zůstalo 8 kostek. Kolik kostek vidíš? Vidím 13 kostek. Kolik kostek spadlo? Kolik kostek zůstalo? Spadlo 5 kostek. 13 – 5 = 8 Zůstalo 8 kostek.

9 + 7 = 16 Je tu 9 hvězdiček. Přibylo 7 hvězdiček. Kolik je tu hvězdiček? Kolik hvězdiček přibylo? Kolik je celkem všech hvězdiček? Je tu 9 hvězdiček. Přibylo 7 hvězdiček. Celkem tu je 16 hvězdiček. 9 + 7 = 16

Nyní si zkus vytvářet vlastní slovní úlohy: Můžeš použít třeba strom a jeho listy:

Tak jak ti to šlo? 9 – 3 = 6 Tady máš ještě kontrolu. Na stromě bylo 9 listů. 3 listy spadly. Kolik listů zůstalo na stromě? 9 – 3 = 6 Na stromě zůstalo 6 listů.

PŘEJI TI HODNĚ ÚSPĚCHŮ! Nezapomeň psát odpovědi. A teď už opravdu vymýšlej vlastní příklady. Maluj si k tomu obrázky a zapisuj příklady. Nezapomeň psát odpovědi. PŘEJI TI HODNĚ ÚSPĚCHŮ!

Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-12-29] Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-12-29]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: str. 2: <http://www.clker.com/clipart-11655.html> slon <http://www.clker.com/clipart-23308.html> tučňák <http://www.clker.com/clipart-cartoon-giraffe.html> žirafa <http://www.clker.com/clipart-panda-with-bamboo-leaves.html> panda <http://www.clker.com/clipart-6978.html> tygr str. 3: <http://www.clker.com/clipart-16166.html> strom <http://www.clker.com/clipart-3982.html> červené jablko str. 4: <http://www.clker.com/clipart-14970.html> zelené jablko <http://www.clker.com/clipart-26694.html> ohryzek <http://www.clker.com/clipart-9338.html> kluk v čepici str. 5: <http://www.clker.com/clipart-11161.html> tulipán <http://www.clker.com/clipart-2545.html> narcis <http://www.clker.com/clipart-26067.html> dědeček str. 6: <http://www.clker.com/clipart-9404.html> žluté auto <http://www.clker.com/clipart-9384.html> červené auto

str. 7: <http://www.clker.com/clipart-candy-icon.html> červený bonbón <http://www.clker.com/clipart-halloween-candy.html> zelený bonbón <http://www.clker.com/clipart-9347.html> kluk <http://www.clker.com/clipart-15513.html> červené lízátko <http://www.clker.com/clipart-green-lollipop.html> zelené lízátko str. 8: <http://www.clker.com/clipart-12353.html> sněhulák str. 11: <http://www.clker.com/clipart-2536.html> list <http://www.clker.com/clipart-6466.html> strom