Matematika + počítače = moderná technológia

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

Podpora výuky matematiky prostřednictvím programu Maple
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Mechanika s Inventorem
Matematické modelování aneb co se nepovedlo Petr Beremlijski Katedra aplikovaná matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB - Technická univerzita.
Studijní program Stavební inženýrství
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Vysoké učení technické v Brně
Studijní program Stavební inženýrství
Metody zkoumání ekonomických jevů
Rektor Zdroj:
Plošné konstrukce, nosné stěny
Vysoké učení technické v Brně
Petr Beremlijski a Marta Jarošová Projekt SPOMECH Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava září Základy matematického.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
M. Havelková, H. Chmelíčková, H. Šebestová
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Výuka Informačních technologií na DFJP
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Kybernetika Jakub Ježek 3IT.
Studijní program Ekonomika a management
MODELOVÁNÍ PROUDĚNÍ V MEZNÍ VRSTVĚ ATMOSFÉRY
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
POŽÁRNÍ ODOLNOST PŘEKLADU VYLEHČENÉHO DUTINOU
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Katedra počítačů ČVUT FEL
SBÍRKA PŘÍKLADŮ Z MATEMATIKY
Základní seznámení s biomechanikou
Chyby při matematickém modelování aneb co se nepovedlo Petr Beremlijski Katedra aplikovaná matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB - Technická.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
Role fakulty dopravní na trhu práce spolupráce s praxí kam směřujeme
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Matematické modelování toku neutronů v jaderném reaktoru SNM 2, LS 2009 Tomáš Berka, Marek Brandner, Milan Hanuš, Roman Kužel, Aleš Matas.
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Fakulta informatiky MU Brno
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Matematické modelování transportu neutronů SNM 1, ZS 09/10 Tomáš Berka, Marek Brandner, Milan Hanuš, Roman Kužel.
Počítačové algebraické systémy a jejich aplikace ve fyzice Pavel Košťál, Gymnázium Voděradská Jana Zajíčková, Gymnázium F. Palackého Valašské Meziříčí.
Základní informace o předmětu1. Přednášející: RNDr. Martin Hála, CSc. katedra matematiky, B105, Další informace a soubory ke stažení.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Jiří Kroužek V. Durďák, J. Hendrych, P. Špaček
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Matematické inženýrství
Cisco Networking Academy
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Prezentácia Leteckej fakulty TUKE
Veľth investičných príležitostí
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
Technické a informatické služby -
Vplyv výberu vysokej školy na úspešnú kariéru
Katedra špeciálnej a mobilnej techniky
Fakulta hospodárskej informatiky
Nový Bc. ŠP Automobilová mechatronika
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
Přírodovědecká fakulta UJEP
Ústav bezpečnosti, environmentu a kvality
Ing. Martin Juhás Katedra aplikovanej informatiky a automatizácie 2004.
SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE

Transkript prezentace:

Matematika + počítače = moderná technológia Prof. RNDr. Karol Mikula, DrSc. Katedra matematiky a deskriptívnej geometrie Stavebná fakulta STU v Bratislave

Rekonštrukcia farebného obrazu

3D vizualizácia srdcovej komory

Segmentácia srdcovej komory

Filtrácia 4D obrazu a dynamická simulácia činnosti srdca

Analýza biologických dát

4D video embryogenézy

Simulácia delenia buniek v organizme získaná analýzou 4D obrazu

Prúdenie krvi v elastickej cieve

Prúdenie vzduchu v okolí automobilu

Prúdenie podzemnej vody

Prúdenie podzemnej vody

Moderné architektonické konštrukcie

Deformácie kotevného systému na dvojitej fasáde NBS

Teplotné pole kotvy dvojitej transparentnej fasády

Simulácia šírenia lesných požiarov

Simulácie rastu kryštálov

Modelovanie fyzikálneho tvaru Zeme

Matematicko-počítačové modelovanie (MPM) Mathematical and Computational Modelling Akreditované študijné programy bakalárskeho a inžinierskeho štúdia v odbore Aplikovaná matematika Štúdium na Slovenskej Technickej Univerzite v Bratislave zabezpečované Stavebnou fakultou v spolupráci s Fakultou elektrotechniky a informatiky a ďalšími fakultami STU

Matematicko-počítačové modelovanie (MPM) Mathematical and Computational Modelling Matematika – Informatika – Aplikácie (interdisciplinárnosť) www.math.sk/mpm

Hlavné línie študijného programu MPM matematická-počítačová-aplikačná matematická línia matematický základ (matematická analýza, lineárna algebra, matematická logika, geometria, teória pravdepodobnosti, diferenciálne rovnice, ...) základné oblasti aplikovanej matematiky numerické metódy (algebry, riešenia obyčajných diferenciálnych rovníc, metóda konečných prvkov, metóda konečných objemov a metóda okrajových prvkov na riešenie parciálnych diferenciálnych rovníc) štatistické metódy (matematická štatistika, analýza časových radov, optimalizáciou experimentu) optimalizačné metódy (lineárne, celočíselné a konvexné programovanie, dynamická a stochastická optimalizácia, inverzné úlohy a optimálne riadenie) metódy diskrétnej matematiky (teória grafov, teória kódovania)

Hlavné línie študijných programov matematická-počítačová-aplikačná počítačová línia programovacie jazyky C a C++ operačné systémy, počítačové siete počítačová grafika a vizualizácia princípy softverového inžinierstva paralelné algoritmy softvéry používané pri matematicko-počítačovom modelovaní –Mathematica, MatLab, AutoCAD, ANSYS, ParaView

Hlavné línie študijných programov matematická-počítačová-aplikačná aplikačná línia matematické základy aplikovaných vied - mechanika kontinua, prúdenie kvapalín a plynov, elektromag-netizmus, počítačová grafika, finančná matematika (PDR) aplikačné predmety - numerické metódy v prúdení, vedení tepla, difúzii, spracovaní obrazu, elektro-magnetizme, geodézii, biomechanike, statike a dynamike konštrukcií, štatistická analýza dát s aplikáciami v technike a ekonómii

Matematicko-počítačové modelovanie (MPM) prístup k najnovším vedeckým výsledkom, práca na aktuálnych problémoch intenzívna spolupráca so zahraničím Erasmus pobyty študentov práca na reálnych úlohách úspešná účasť študentov na Študentskej vedeckej konferencii a na vedeckých konferenciách uplatnenie študentov po ukončení štúdia (najmä v oblasti IT, pri tvorbe, analýze a využití softvéru a počítačových simulácií a v aplikovanom výskume) znalosti nielen z informatiky ale najmä z aplikovanej matematiky

Ďakujem za pozornosť