Zdravie a zdravé stravovanie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Advertisements

Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Ročníková práce 9.třídy Zdravá strava sportovce.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
ZDRAVÁ VÝŽIVA 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Zdravá výživa Zdravá strava zaručuje silný organismus odolný proti nemocem. Bystrou, jasnou mysl. Pevné zdraví. „Mladistvé“ stáří neboli prodloužené období.
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Název Výživová pyramida
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Hygiena ČISTOTA.
Zdravé stravování KC3.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Zdravá výživa.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
5-denní jídelníček.
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
ZDRAVÁ VÝŽIVA ?.
ZŠ s MŠ POPRAD-SPIŠSKÁ SOBOTA
Energia potravín.
Potraviny – zdroj života
Zdravá výživa Terézia Mikulajová 3.L.
Čo je zdravie? Zdravie je opak choroby.
Význam a zásady stolovania
Zdravá výživa.
Potravinová pyramída Bc. Agáta Šuleková.
- žiacka práca.
Turistická ubytovňa Nábr. K. Petroviča 1777, Liptovský Mikuláš
Koľko je v jablku vitamínu C?
V zdravom tele, zdravý duch...
Prečo je dôležité, čo jeme?
Ovocie a zelenina.
„HOVORME O JEDLE“ 3. a 4. oddelenie ŠKD sa zapojilo do projektu o zdravej výžive. Celý týždeň sa niesol v duchu zdravého jedla a množstva aktivít.
Naša Materská škola Ďanová
POTRAVINY Mgr. Miroslava Kosová.
Onkogénna výchova- prevencia a najnovšie liečebné postupy
ZŠ nár. um. Ľ. Podjavorinskej Bzince pod Javorinou
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Co je to zdravá výživa ?
Transkript prezentace:

Zdravie a zdravé stravovanie Autorky: Lucia Zverková, 6. A Michaela Tomčová, 6. A Kristína Vicenová, 6. B Nina Nemčoková, 6. B

Zdravie je telesné, duševné a sociálne blaho. Je to opak choroby. Čo je zdravie? Zdravie je telesné, duševné a sociálne blaho. Je to opak choroby.

Zásady zdravej výživy 1. Zdravá strava = pestrá strava! 2. Stravujme sa pravidelne, častejšie a v menších množstvách! 3. Vypime denne aspoň 1 pohár mlieka! 4. Vypime denne 8 pohárov tekutín! 5. Ruky si umývajme mydlom pravidelne po použití WC, po príchode domov (zo školy, ihriska a pod.)! 6. Zuby si čistime po každom jedle alebo aspoň 2x denne: ráno a večer ! 7. Pravidelný pohyb je dôležitý pre zdravie človeka! 8. Nedovoľme svojmu telu zlenivieť, inak nám ochabnú svaly a naše telo bude postupne naberať tuk! 9. Jedzte veľa zeleniny a ovocia. 10. Vyberajte si celozrnné výrobky.

Tanier správneho stravovania

Toto je zdravý človek

Pyramída o potrave

Vzorový jedálny lístok zdravej výživy Raňajky: celozrnné pečivo, mlieko Desiata: jablko, cereálna tyčinka Obed: polievka - krémová zeleninová hlavné jedlo – zapekaná brokolica, varené zemiaky Olovrant: hruška Večera: cereálny rožok, biely jogurt Nezabúdame na celodenný pitný režim - minerálne vody, nepresladené čaje a najlepšie čistá voda

Dôsledky nezdravej výživy

Zdravá výživa v školskej jedálni Školské stravovanie je na to ideálna forma. Správna výživa je jeden veľmi dôležitý prvok formujúci naše zdravie. Aby sme sa správne vyvíjali, musí byť strava energeticky primeraná a musí obsahovať potrebné živiny, ktoré musíme pri zostavovaní jedálneho lístka rešpektovať.

Ďakujeme za pozornosť.    