Mikrofon, dataprojektor, interaktivní tabule, usb disky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interaktivní tabule Je to velká interaktivní plocha, ke které je připojen počítač a data-video projektor. Kombinuje výhody běžné popisovatelné tabule a.
Advertisements

Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Záznamová média.
Hardware Fyzické vybavení počítače, vše, na co se dá sáhnout
Tato prezentace byla vytvořena
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Periferní zařízení počítače
Vstupní a výstupní zařízení
na interaktivní tabuli
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY DATAPROJEKTORY – parametry
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Tiskárny.
Monitor Monitor je nejběžnější výstupní zařízení, s výjimkou speciálních aplikací jej má každé PC. Monitory lze rozdělit podle zobrazených barev Monochromatické.
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení.
BEZDRÁTOVÉ MYŠI VYPRACOVALA: Naděžda Pištěková AKADEMICKÝ ROK: 2008/2009.
Vstupní a výstupní zařízení
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
HARDWARE II Periferie.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
Projektory DLP Tento projektor využívá technologii mikroskopických zrcátek (čip DMD – Digital Micromirror Device, který obsahuje tisíce zrcátek mikroskopických.
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Zobrazovací zařízení.
HARDWARE 3. část.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
INTERAKTIVNÍ TABULE.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
TELEVIZOR.
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
HARDWARE Co je to ?.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
referát na předmět YPVG
HARDWARE.
3.2 polohovací zařízení.  tvůrce první počítačové myši - pan Duglas Engelbart a jeho "X-Y ukazatel".
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_04_16_počítačová myš.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Tomáš Hink2 Co se dnes dozvíte Dělení v diagramu CRT (klasická vakuová obrazovka) LCD (tekuté krystaly) Plazmová obrazovka OLED Projektory Penetron.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Tato prezentace byla vytvořena
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
MIKROFON, DATAPROJEKTOR, INTERAKTIVNÍ TABULE, USB DISKY
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
MONITORY Michaela Fraiová.
PC Vstupní periferie.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Výstupní zařízení - monitory
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Polarizace Proseminář z optiky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Mikrofon, dataprojektor, interaktivní tabule, usb disky Drdová Eliška 1.A

Mikrofon Vstupní audiozařízení Do počítače lze lehce nahrát hlasový vstup nebo tak můžeme komunikovat s ostatníma K tomu slouží například skype  K počítači lze připojit i jiná audio zařízení, jako je například věž, zesilovač  První mikrofon vynalezl tvůrce gramofonu Emile Berliner a to v roce 1877 

Druhy mikrofonů Kondenzátorový mikrofon - jsou pokládány za nejkvalitnější Elektretový mikrofon - vyrábějí se pro nenáročné aplikace u počítačů, v telefonech, diktafonech Dynamický mikrofon - nevyžadují napájení, jsou méně citlivé než kondenzátorové mikrofony, lépe proto zpracují například hlasitý zpěv při živých vystoupeních Páskový mikrofon - používán výhradně ve studiových podmínkách, kvůli jednoduchému poškození Uhlíkový mikrofon - využíval se do 30. – 40. let, velmi nekvalitní, vydávají chrastivé zvuky    Piezoelektrický mikrofon - Používaly se převážně v systémech veřejného ozvučení 

dataprojektor Je zařízení umožňující zobrazení, projekci obrazu na vybrané místo  Připojuje se k videokartě počítače a promítá zvětšený obsah obrazovky  Využívá se například v počítačových učebnách, k domácímu kinu,…   Existuje velké množství typů a konstrukcí dataprojektorů

Druhy dataprojektorů DLP (Digital Light Processing) - Srdcem DLP projektorů je jeden případně více DMD čipů (Digital Micromirror Device). Čip obsahuje tisíce zrcátek mikroskopických rozměrů, každé ze zrcátek zastupuje jeden odrazový bod LCD (Liquid Crystal Display) -  LCD projektory pracují na odlišném principu než DLP. Srdcem LCD projektorů jsou tzv. dichroická zrcadla a LCD panely. Hlavní výhodou dichroického zrcadla je schopnost odrážet a propouštět světlo v závislosti na jeho vlnové délce LED (Light Emitting Diode -  jsou v podstatě DLP projektory, ve kterých je lampa nahrazena LED diodami LCoS (Liquid Crystal on Semiconductor) - Princip je kombinací LCD a DLP projektoru, využívá čip složený z tekutých krystalů na reflexní metalické vrstvě tvořené řadou elektrod CRT (Cathod Ray Tube) - Základem jsou tři projekční obrazovky principiálně podobné těm v běžných televizních přijímačích či počítačových monitorech

Interaktivní tabule Je pokrokový prvek ve výuce a prezentaci Jedná se o systém pracující podobně jako dataprojektor – informace z počítače se promítají na plochu  K dispozici je iinteraktivní ukazovátko - funguje jako myš na podložce, s tím rozdílem, že je možné jím ovládat operace v počítači ukazováním přímo na promítanou plochu  Tabule se skládá ze dvou částí - z datového projektoru a interaktivního ukazovátka  Interaktivní tabule může být připojena k počítači buď přes rozhraní jako jsou USB a sérioví port nebo bezdrátově přes Bluetooth 

Druhy snímání Měření odporu - tato technologie povoluje jak užití stylusu, tak i prstu, obvykle umožňuje využití stejných funkcí jako má běžná počítačová myš, tedy pravý, levý klik, pohyb a rolování  Elektromagnetická - umožňuje uživateli přímý kontakt s plochou interaktivní tabule a obvykle umožňuje využití všech funkcí běžných pro počítačovou myš Kapacitní - není zapotřebí žádný speciální stylus a veškerá elektronika je ukryta za tabulí  Laserová - u této technologie je tvrdý povrch, který má nejdelší životnost a nejsnáze se čistí. Stylus je pasivní, ale musí být reflexní, tato technologie není citlivá na dotek  Ultrazvuková + infračervená - při tlaku na povrch tabule pero či stylus vysílají ultrazvuk a zároveň infračervený paprsek  Optická a Infračervená - Po stisknutí povrchu prstem nebo stylusem se objekt zaměří kamerou nebo infračerveným paprskem

Usb disky  V poslední době přenášíme větší objemy dat mezi nepropojenými počítači ( např. programů, dat, obrázků)  K tomu nám pomáhají USB disky  Připojuje se k počítači pomocí USB portu Jeho výhodou je, že je univerzální a vlastní ho už každý moderní počítač, notebook přímo na základní desce  Práce s ním je velmi snadná, protože se nemusí do zařízení instalovat  Je obvykle velmi malé zařízení Jeho kapacita se počítá řádově v GB ( od 4 MB až do 64 GB, někdy i více)  největší předností je možnost ji opakovaně programovat, tedy měnit obsah a přepisovat data 

Použité stránky https://it-slovnik.cz/ https://cs.wikipedia.org/wiki/Hlavn%C3%AD_strana  https://www.google.cz/ http://www.outech-havirov.cz/chmiel/files/dt/mdt/03_dataprojektory.pdf