VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace stavebníkům před provedením kanalizačních přípojek Obec Luběnice Jaroslav Matiáš starosta obce.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Úvod Podmínky provozování pro OPŽP Udržitelnost 2014+
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Domovní čistírny odpadních vod
Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Financování dopravní infrastruktury v období
Místní rozpočtové jednotky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Seminář pro příjemce OPVK
Stavební uzávěra základní informace
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
Podpora rozvoje venkova v ČR
Podpora alternativních způsobů dopravy
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program na podporu lesních ekosystémů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Informace stavebníkům před proJEKTOVÁNÍM kanalizačních přípojek
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Územní plán s prvky regulačního plánu
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Programy na podporu bydlení
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Program: Úvod Rekapitulace posl. roku VO Územní plán a strategický plán a další Domácí čistírny odpadních vod Rekonstrukce školy

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Veřejné osvětlení

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Veřejné osvětlení

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Veřejné osvětlení Původní spotřeba jednoho svítidla- 150 W Nynější spotřeba jednoho svítidla – 70 W Zabudovaná vnitřní elektronika – po půlnoci se sníží spotřeba na 40W

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Veřejné osvětlení Celková cena - 259 246 Kč Dotace - 225 000 Kč Obec Starkoč - 34 246 Kč Poděkování p. Sekerovi, který se nemalou měrou podílel na celé rekonstrukci

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Veřejné osvětlení Plán na rok 2017 nátěr velkých lamp oprava přerušeného vedení 2x Dále postupná výměna za LED u malých lamp – dle fin. možností

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Územní a strategické plány obce Územní plán je ve stadiu společného jednání k vyjadřování dotčených orgánů Byl předán návrh, který byl projednán u pořizovatele , což je ze zákona pověřený úřad MěÚ Čáslav

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Návrh ÚP

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Územní a strategické plány obce Celková cena za pořízení ÚP – 94.600 Kč Dotace na pořízení ÚP – 75.680 Kč Obec Starkoč - 18.920 Kč Bude povinné VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ, pravděpodobný termín veřejné schůze během prázdnin!!!!

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Vyhláška o zákazu podomního prodeje - zrušeno Údržba obce – zaměstnanci Podpora spolků a kulturně-sportovních akcí v obci okna v Sokolovně, pouť, nohejbal, hasiči a kostel Vytvoření Spolku za záchranu starkočského kostela Pronájem rybníka Stanovení ceny KO – snížení poplatku – výhled do budoucna

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekapitulace posl. roku Areál kravína Žádost na prodej kostela za symbolickou cenu – anketa dopadla cca 95% PRO Film o Starkoči

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Domácí čistírny odpadních vod Mapka velké kanalizace Prezentace MZE

Program 129 300 Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci II Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo konání: Jihlava 03/2017

Základní body pravidel nového Programu Úroveň připravenosti projektu na minimálně na úrovní SP Uznatelné náklady na 1 řešeného trvale žijícího obyvatele nesmí překročit hranici 70 tis. Kč bez DPH u vodovodů, 80 tis. Kč bez DPH u kanalizací. Udržitelnost projektu na minimálně 10 let.

Výše podpory Celková výše podpory poskytnutá ze všech zdrojů akce nepřekročí 80% z NSTČ (státní rozpočet, kraj atd.). Pokud je žadatelem obec do 300 obyvatel, je dotace ve výši 70%, v rozmezí 301 až 500 obyvatel, je dotace ve výši 65%, v rozmezí 501 až 1000 obyvatel, je dotace ve výši 60%, s více než 1000 obyvateli, je dotace ve výši 55%. Pokud je žadatelem VH a.s., je dotace ve výši 50 %. V případě, že žadatelem je svazek obcí, stanoví se výše dotace podle velikosti obce, v níž dochází k realizaci akce. V rámci programu 129 300 je možné poskytnout na akci dotaci v maximální výši 50 mil. Kč.

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Domácí čistírny odpadních vod Investice do velké kanalizace Celkové náklady na velkou kanalizaci - 23.104.800,- Kč Počet připojených obyvatel na kanalizaci - cca 130 os. Cena za připojení 1 obyvatele - cca 177.750,- Kč Maximální podpora státu na 1 obyvatele - 80.000,- Kč Maximální podpora státu do Starkoče 10.400.000,- Kč Doplatek obce Starkoč 12.600.000,- Kč Nejsou započítány další vícenáklady na opravy cest atd. !!

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Domácí čistírny odpadních vod Provoz velké kanalizace Provoz velké kanalizace - náklady Obec Starkoč Průměrná spotřeba stočného v ČR je cca 35 m3   Obec Cena za Roční náklady Elektrická energie m3 platí vlastník domu Kutná Hora 40,85 1 429,75 Kč Semtěš 34,17 1 195,95 Kč Starkoč DČOV 20 700,00 Kč 300-500Kč Starkoč - odhad 50 1 750,00 Kč Fekální auto 85 2 975,00 Kč

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Domácí čistírny odpadních vod Investice do DČOV Rekapitulace dle prezentace SFŽP

Domovní čistírny odpadních vod NPŽP Domovní čistírny odpadních vod Oprávnění příjemci podpory Obce, dobrovolné svazky obcí Termíny Výzvy Zahájení příjmu žádostí 1.11. 2016 Ukončení příjmu Žádostí 30.11. 2017

Výzva č. 11/2016 Domovní čistírny odpadních vod Způsobilé výdaje Náklady na pořízení zařízení DČOV zahrnující: Nákup zařízení DČOV - v rámci této Výzvy jsou podporována opatření zaměřená na pořízení soustavy DČOV, které odpovídají požadavkům dle Přílohy č. 1 tab. 1c nařízení vlády č. 401/2015 Sb. (kategorie III výrobku označovaného CE) v případě vypouštění odpadních vod do vod povrchových, případně požadavkům dle nařízení vlády č. 57/2016 Sb. v případě vypouštění odpadních vod do vod podzemních. Instalaci a zprovoznění zařízení, zahrnující: Realizace souvisejících stavebních prací a dodávek nezbytných pro instalaci a zprovoznění DČOV Technologie pro nepřetržitý monitoring provozu všech DČOV provozovatelem, pro hlášení a evidenci poruch či závad způsobených neoprávněnou manipulací uživatele, včetně napojení všech realizovaných DČOV na tento systém Proškolení obsluhy zařízení DČOV i systému provozovatele.

Výzva č. 11/2016 Domovní čistírny odpadních vod Maximální výše podpory na jednu DČOV činí: kapacita DČOV 1 – 5 EO: 100 tis. Kč; Žadatel (obec) 25 tis. Kč kapacita DČOV 6 – 15 EO: 170 tis. Kč; Žadatel (obec) 42 tis. Kč Projekty musí být realizovány do 31. 12. 2020

Výzva č. 11/2016 Domovní čistírny odpadních vod Dokumenty předkládané k Žádosti Formulář Žádosti o poskytnutí podpory; Soupis parcel dotčených realizací projektu; Výpis z katastru nemovitostí z internetové aplikace (nazhlizenidokn.cuzk.cz); Souhlas vlastníků nemovitostí, dotčených realizací projektu, včetně přesné identifikace nemovitosti, kde bude umístěn předmět podpory Odborný posudek včetně projektové dokumentace a položkového rozpočtu dle požadované struktury, zpracovaný osobou s osvědčením o autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů, pro obor: „stavby vodního hospodářství a krajinného inženýrství“, případně pro obor „vodohospodářské stavby“.

NPŽP Děkuji za pozornost Ing. Michal Slezák Ředitel odboru realizace Národních programů Státní fond životního prostředí České republiky Kaplanova 1931/1, 148 00 Praha 11 korespondenční a kontaktní adresa: Olbrachtova 2006/9, 140 00 Praha 4, tel.: +420 267 994 300 jmeno.prijmeni@sfzp.cz n www.sfzp.cz n zelená linka 800 260 500 n dotazy@sfzp.cz

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Domácí čistírny odpadních vod Investice do DČOV – ideální stav Předpokládaná cena DČOV , včetně monitoringu - 79.000,- Kč Rezervní fond oprav DČOV (na 10 let) - 5.000,- Kč Stavební připravenost DČOV (bet.podloží,obsyp, zem.práce )- 15.000,- Kč CELKEM pro všechny stejné cca - 99.000,- Kč Další náklady, které budou již rozdílné: Jímka na vyčištěnou vodu (jen 7 domů ???) - 11.000,- Kč Kanalizační přípojka od domu a do jímky v metrech - 15.000,-Kč (zemní práce, trubky KG 150, instalatér) CELKEM VŠE 125.000,-

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Domácí čistírny odpadních vod Investice do DČOV Náklady na 1 DČOV 1-5 EO 125.000,- Kč Počet DČOV 1-5 EO 37 ks Náklady na 1 DČOV 6-9 EO 221.000,- Kč Počet DČOV 6-9 EO 4 ks Projektová dokumentace 260.000,-Kč CELKEM VŠE 5.769.000,- Kč Z toho dotace 80% 4.407.200,- Kč obec Starkoč 1.238.800,- Kč vlastníci domu 123.000,- Kč

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Rekonstrukce školy Rekonstrukce školy zastavena z důvodů nové dotační výzvy Nová výzva IROP č.74 Sociální bydlení – nové podmínky: - rekonstrukce nevyužitých či zchátralých staveb jako jsou fary, bývalé školy atd. - pořízení základního vybavení (kuchyň, koupelna, vestavěné skříně) bytové jednotky - rekonstrukce společných prostor domu - úpravu zeleně a parkovacích míst v okolí dotčené stavby udržitelnost pouze 5 let Podpora 90% Dotace 29. tis. na 1 m2 Možnost nájmu i pro mladé nebo seniory

VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ Volná diskuze, náměty a připomínky

Členská schůze Spolku za záchranu kostela ve Starkoči

Členská schůze Spolku za záchranu kostela ve Starkoči

Členská schůze Spolku za záchranu kostela ve Starkoči

Členská schůze Spolku za záchranu kostela ve Starkoči

Členská schůze Spolku za záchranu kostela ve Starkoči