Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_12_Vzduch Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 12 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_05_CÉVNÍ SOUSTAVA
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Vznik pracovního poměru
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Rešerše.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Má země Česká republika.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
POVOLÁNÍ I. VY_32_INOVACE_3A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
KDO SE NA TEBE DÍVÁ? HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_03_Vodstvo ČR
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Mgr. Veronika Vaňousová
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s.   Téma  Ovoce a zelenina Název DUM  Rajče Popis  Zpracování tématu ve Snoezelen konceptu Ročník  1.-10. třída Autor  Mgr. Linda Grguričová Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3826 Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_CJS18 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět

DOPORUČENÉ VYBAVENÍ MÍSTNOSTI Aroma lampa na vodní bázi Audiopřehrávač Možnost nasvětlení (tónového ladění) místnosti Polohovací pomůcky Projektor Projekční plátno (interaktivní tabule) Zatemnění

POMŮCKY DO HODINY Podle počtu žáků si připravte rajčata v celém stavu Pokud máte možnost, připravte si i části rostliny Máte-li pocit, že rajčata nemají výrazné aroma, můžete si připravit aromaváčky s koncentrovanější vůní Pro žáky, kteří potřebují jídlo ve speciální konzistenci si jej připravíme dopředu. Mějte po ruce vše, co žáci obvykle potřebují při stravování (dle individuálních potřeb - pleny, bryndáky, lžičky…) a co vy potřebujete ke krájení rajčat Vyberte vhodnou hudbu (použijte jen u žáků, u kterých nepůsobí rušivě)

PŘÍPRAVA MÍSTNOSTI Místnost zatemněte, pokud chcete, vylaďte osvětlení do červené barvy V aromalampě použijte rajčatovou vůni (cca 10 minut dopředu, aby provoněla místnost) Pro jednotlivé žáky připravte místa k pohodlnému zapolohování, nejlépe v sedě či polosedě Nastavte tuto projekci na první obrázek (prezentace trvá 25 minut, což odpovídá plánu postupu výuky) Připravte si hudbu (pokud ji budete používat)

POSTUP VÝUKY Výuku začněte obvyklým rituálem spojeným s prací ve snoezelenu (pokud jej máte zavedený). Zapněte prezentaci (časově je koncipována na individuální práci s jedním, maximálně dvěma žáky na jednoho zaměstnance). Během práce u žáků podporujete vnímání všemi smysly a samostatnost Časování : - 5 min. si s komentářem prohlížíme celé rajče, jeho jednotlivé části, povrch, vůni… - 5 min. je vyhrazeno na ukázku, jak se rajče zpracovává, jak vypadá rozkrojené, jak se připravuje ke snězení apod. - 15 min. věnujte samotnému ochutnávání (postup dle individuálních schopností žáka) výuku ukončete dle vlastního uvážení (rituálem, návaznou činností,…)

KONEC

ZDROJE http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/43/Row_of_tomatoes_-_front_view.jpg/1280px-Row_of_tomatoes_-_front_view.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/05/27/21/28/tomatoes-355941_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2015/01/22/20/25/tomato-608290_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/06/10/17/06/tomatoes-366169_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/07/26/22/39/tomato-402642_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/03/01/19/36/cherry-88403_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2010/12/13/09/51/tomatoes-1834_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/01/14/19/45/vegetable-245081_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/01/29/01/00/tomatoes-76521_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2010/12/13/09/59/tomatoes-2042_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/07/18/15/03/tomatoes-164448_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2012/02/17/15/23/tomatoes-14401_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/09/06/09/55/tomatoes-436818_640.jpg