Já?! Mt 21,33-46.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ilustrace: Henry Martin Copyright © 2007 Použití zdarma ke službě. Czech translation © Academia Via Familia o.s. Použito se svolením.
Advertisements

uuuuuuuuuuuuuuuu Zjistila jsem, ž e cokoliv se stane, jakkoliv zl é se to zd á - ž ivot jde d á l a z í tra to bude lep ší.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková VY_32_INOVACE_05_Podstatná jména 4.ročník_Vzor moře Téma: Vzor moře CZ.1.07/1.4.00/
AC Bučovice, Boží povolání člověka AC Bučovice,
Dítě jako majetek v rozvodovém řízení. Co dítě prožívá? Proč rozvod rodičů dítě tak bolí? Protože bylo zvyklé na jistotu, která najednou není. Čas rozvodu.
Od počítače za mříže 2016 Uvědomte si, že vulgarismy na Internet nepatří. Jde především o prezentaci vaší osoby.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Co znamená, že je „vdechnuté Duchem“, tedy inspirované?
Včely Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):05/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda ve čtvrtém a pátém.
Víry dny 2015 Praha Víra je osobní vztah, obnova křestního slibu.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Maya Angela a její moudrá slova
Bůh je moje jistota..
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Slovo života Květen 2014.
S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele,
Název projektu: Moderní škola
Příběh Jeruzaléma.
O zklamání Zklamán sebou samým “Chceš-li se zklamat – hleď na lidi.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 1. Co je nejmenší?
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
MŠE SVATÁ. Příprava obětních darů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Když slova nestačí Prezentace.
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Dáša Pospíšilová, , kc NADĚJE Bučovice
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Slovo života Červen 2012.
Hřích 3. vítězit nad hříchem
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Na návštěvě u včelaře.
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN MNĚ? VÁM? SOBĚ? NAŠIMI?
Vychovávejme srdcem Dona Boska,
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Žít svůj život naplno.
Slovo života Prosinec 2012.
O pokrytectví Matouš 22,15.
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
1. KORINTSKÝM 13 Pro dnešek! Waliczkovi ♫ Zapněte reproduktory
Všechno má svá pravidla, své zákony
Slovo života V tichosti buďte vnímaví pro slovo, které do vás bylo vloženo jako semeno a může zachránit vaši duši. (Jak 1,21) Září 2018.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
9. Rozlišování v modlitbě
Moudra s květinou.
Posun snímku automaticky.
Jak mít dobré vztahy ve světě
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA).
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Naučil jsem se....
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Charlie Chaplin.
První pomoc.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07_M7_Hanak
1. Zde já a dům můj sloužit chcem ti, | Pane, celým životem, | i duší svou i tělem. | Buď v domě našem pánem ty | a srdcí našich jednoty | buď sám posvětitelem!
Transkript prezentace:

Já?! Mt 21,33-46

Matouš 21:33 Poslyšte jiné podobenství: Jeden hospodář vysadil vinici, obehnal ji zdí, vykopal v ní lis a vystavěl strážní věž; potom vinici pronajal vinařům a odcestoval. 34 Když se přiblížil čas vinobraní, poslal své služebníky k vinařům, aby převzali jeho díl úrody. 35 Ale vinaři jeho služebníky chytili, jednoho zbili, druhého zabili, dalšího ukamenovali. 36 Znovu poslal jiné služebníky, a to více než předtím, ale naložili s nimi právě tak.37 Nakonec k nim poslal svého syna; řekl si: ‚Na mého syna budou mít přece ohled!‘38 Když však vinaři shlédli syna, řekli si mezi sebou: ‚To je dědic. Pojďte, zabijme ho, a dědictví připadne nám!‘39 Chytili ho, vyvlekli ven z vinice a zabili. 40 Když nyní přijde pán vinice, co udělá těm vinařům?“ 41 Řekli mu: „Zlé bez milosti zahubí a vinici pronajme jiným vinařům, kteří mu budou odvádět výnos v určený čas.“42 Ježíš jim řekl: „Což jste nikdy nečetli v Písmech: ‚Kámen, který stavitelé zavrhli, stal se kamenem úhelným; Hospodin(f) to učinil a je to podivuhodné v našich očích‘? 43 Proto vám pravím, že vám Boží království bude odňato a bude dáno národu, který ponese jeho ovoce.44 Kdo padne na ten kámen, roztříští se, a na koho on padne, toho rozdrtí(g).“ 45 Když slyšeli velekněží a farizeové tato podobenství, poznali, že mluví o nich. 46 Hleděli se ho zmocnit, ale báli se zástupů, protože ty ho měly za proroka.

Poslyšte jiné podobenství Matouš 21:33 Poslyšte jiné podobenství: Jeden hospodář vysadil vinici, obehnal ji zdí, vykopal v ní lis a vystavěl strážní věž; potom vinici pronajal vinařům a odcestoval. 34 Když se přiblížil čas vinobraní, poslal své služebníky k vinařům, aby převzali jeho díl úrody.

Znovu…nakonec… 35 Ale vinaři jeho služebníky chytili, jednoho zbili, druhého zabili, dalšího ukamenovali. 36 Znovu poslal jiné služebníky, a to více než předtím, ale naložili s nimi právě tak. 37 Nakonec k nim poslal svého syna; řekl si: ‚Na mého syna budou mít přece ohled!‘ 38 Když však vinaři shlédli syna, řekli si mezi sebou: ‚To je dědic. Pojďte, zabijme ho, a dědictví připadne nám!‘ 39 Chytili ho, vyvlekli ven z vinice a zabili.

Zahubí! 40 Když nyní přijde pán vinice, co udělá těm vinařům?“ 41 Řekli mu: „Zlé bez milosti zahubí a vinici pronajme jiným vinařům, kteří mu budou odvádět výnos v určený čas.“

Kámen 42 Ježíš jim řekl: „Což jste nikdy nečetli v Písmech: ‚Kámen, který stavitelé zavrhli, stal se kamenem úhelným; Hospodin to učinil a je to podivuhodné v našich očích‘? 43 Proto vám pravím, že vám Boží království bude odňato a bude dáno národu, který ponese jeho ovoce. 44 Kdo padne na ten kámen, roztříští se, a na koho on padne, toho rozdrtí“

O nich 45 Když slyšeli velekněží a farizeové tato podobenství, poznali, že mluví o nich. 46 Hleděli se ho zmocnit, ale báli se zástupů, protože ty ho měly za proroka.

Netrapte sebe Filipským 4:6 Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. 7 A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši.

Přemýšlejte 8 Konečně, bratří, přemýšlejte o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé, čisté, cokoli je hodné lásky, co má dobrou pověst, co se považuje za ctnost a co sklízí pochvalu.

Závěr Bůh „chce ztrácet čas“ i s takovými lidmi jako ty nebo já. Buďme trpělivější s lidmi i se sebou samými. Pozornost ke Kristu. Netrapme se - sebe, ale zároveň se nezříkejme své zodpovědnosti za tento svět, lidi a i svůj život