Podnikání na venkově.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Spolupráce s mikroregiony
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Místní akční plán vzdělávání na území ORP Černošice č. CZ /0.0/0.0/15_005/ Potřeba investic do základních a mateřských škol ,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
Region spokojeného života pro všechny
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Integrovaný regionální operační program
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
ZVVZ NEMOVITOSTI, s.r.o. člen skupiny ZVVZ GROUP Ruce podané ekologii.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

Podnikání na venkově

Obec Vysočina Vznik v roce 1960 Místní části – Rváčov, Svobodné Hamry, Dřevíkov, Možděnice a přilehlé osady Svatý Mikuláš, Petrkov, Jančour a Veselý Kopec Rozloha 1788 ha Počet obyvatel 705 CHKO Železné hory CHKO Žďárské vrchy Mikroregion Hlinecko MAS Hlinecko

Soutěž Vesnice roku 2. místo v soutěži Vesnice roku 2015

Podnikání na venkově Místní část MOŽDĚNICE 150 obyvatel V minulosti zaměstnanost řešena : JZD Vysočina Spádová oblast města Hlinska Problémy s dopravou

Podpora podnikání V devadesátých letech dohoda obce s podnikateli Provedena změna územního plánu, provázanost na nový územní plán Vytvoření „Průmyslové zóny“ – zemědělská a průmyslová výroba Vybudování dvou firem DREMO – dřevovýroba GASTRO AZ – gastro zařízení

DREMO s.r.o. Rok založení 1991 Dřevovýroba, pila, palety, truhlárna, brikety, bezodpadové hospodářství Původní provoz v bývalé budově zemědělského družstva – nevyhovující podmínky, nemožnost dalšího rozvoje, omezená možnost zaměstnání V nové průmyslové zóně vybudován moderní výrobní areál, rozšíření sortimentu, výrazné navýšení počtu zaměstnanců, možnost dalšího rozvoje V současné době firma zaměstnává 37 zaměstnanců ve dvousměnném provozu a sezónně dalších 5 zaměstnanců Obrat roku 2016 – 152 mil. 2014 firma čerpala dotaci z MPO – Operační program podnikání a inovace, 1.750.000,- CNC technologie Možnost brigády pro studenty a seniory

DREMO s.r.o.

GASTRO AZ s.r.o. Firma byla založena v roce 2006 Společnost se zabývá výrobou zařízení v oblasti gastronomie Výroba je umístěna v bývalé budově zemědělského družstva s možností dalšího rozvoje v rámci průmyslové zóny, nová výrobní a skladová hala Počet zaměstnanců: původně 5, nyní 14 a dále sezónně 5 Možnost brigády pro studenty a seniory

GASTRO AZ s.r.o. Program rozvoje venkova – OSA III. Kvalita života ve venkovských oblastech, Diverzifikace hospodářství venkova Opatření: III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Záměr: Zakládání a rozvoj mikropodniku Podmínky - malá obec, do 10 zaměstnanců, rekonstrukce budovy – zemědělský objekt, nové pracovní místo Zateplení budovy včetně výplní, nové stroje, technologie – odsávání, technické vybavení Finance: Náklady – 1.995.482,-Kč Dotace – 992.741,-Kč

Provázanost s obcí Přímá účast při tvorbě územního plánu Pomoc při budování infrastruktury – nově zrekonstruovaná příjezdová komunikace do průmyslové zóny – dotační titul Pardubického kraje Vzájemná spolupráce při řešení nových záměrů

Dopady na život v obci Zaměstnání pro cca 60 lidí Možnost brigády pro studenty a seniory Podpora místních spolků (SDH, SK apod.) Technická pomoc při obecních projektech

Děkuji za pozornost starosta obce Vysočina Dubský Tomáš starosta obce Vysočina tel.:602 149 095 obec.vysočina@tiscali.cz