INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
… od myšlenek k aplikacím
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Možnosti podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v odpadovém hospodářství Ing Jaroslav Váňa, CSc.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1. Současnost a budoucnost podpory VaVaI Miroslav Janeček člen předsednictva Praha 2. dubna 2015.
Výzkum, vývoj a vysoké školy Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda.
Centrum pro transfer technologií1 XV004 Výzkum a vývoj v praxi Financování výzkumu Jan Alán.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Činnost Technologické agentury ČR
… od myšlenek k aplikacím
Úkoly TA ČR v oblasti aplikovaného výzkumu
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Ing. David Havlíček, Ph.D. 22. září 2016
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Technologická agentura
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR

KDO JSME A CO DĚLÁME O CO USILUJEME organizační složka státu a správce rozpočtové kapitoly připravujeme a spravujeme programy státní podpory, jejichž smyslem je podnítit propojení výzkumných organizací aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje s inovačními aktivitami ve firmách i státní správě O CO USILUJEME efektivní spolupráce v oblasti VaV, podnikání a státní správy konkurenceschopné hospodářské prostředí založené na znalostech a inovacích rozvoj české ekonomiky a společnosti

TA ČR v roce 2017

Ověření výsledků VaV pro praktické uplatnění a komerční užití ALFA Progresivní technologie, materiály a systémy, energetické zdroje, ochrana a tvorba ŽP a oblast udržitelného rozvoje dopravy BETA Program veřejných zakázek VaVaI pro potřeby státní správy OMEGA Podpora výsledků projektů s vysokým potenciálem pro uplatnění v řadě oblastí celospolečenského života EPSILON Podpora projektů, jejichž výsledky mají vysoký potenciál pro rychlé uplatnění na trhu GAMA Ověření výsledků VaV pro praktické uplatnění a komerční užití DELTA Bilaterární spolupráce v aplikovaném výzkumu se zahraničními partnery ZÉTA Zapojení nastupující výzkumné generace do řešení projektů aplikovaného výzkumu ÉTA Zapojení společenských a humanitních věd do projektů technického i netechnického výzkumu, vývoje a inovací THÉTA Podpora VaV v oblasti energetiky se zaměřením na zajištění státního dozoru v oblasti jaderné bezpečnosti, nové technologie a dlouhodobé technické perspektivy energetiky NCK Efektivní spolupráce VO a odběratelů, vznik a činnost center VaVaI v progresivních oborech k růstu konkurenceschopnosti ČR

VEŘEJNÉ SOUTĚŽE v roce 2018

COFUNDOVÉ VÝZVY HORIZONT 2020 CHIST-ERA III M-ERA.NET 2 GENDER NET Plus

PRO KOHO JE PODPORA URČENA podniky (malé, střední i velké podniky) výzkumné organizace spolupráce podniků a výzkumných organizací (98% projektů TA ČR) PO – právnické i fyzické osoby (vykonávající hospodářskou činnost) VO – VVŠ, AV, VVI, soukromé výzkumné organizace (organizace pro výzkum a šíření znalostí - Rámec pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací) Malé a střední podniky budou v budoucnu akcentové. Velké podniky chceme motivovat ke spolupráci spíše daň odpočty

Podporované aktivity = VaV Staronový důraz na podporu činností aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje 1 NOVOST Zaměření na získání nových poznatků 2 KREATIVITA Původní, ne obecné známé koncepty a hypotézy 3 NEJISTOTA Nejistota ohledně konečného výsledku 4 SYSTEMATIČNOST Systematické plánování a rozpočtování 5 REPRODUKOVATELNOST Výsledky reprodukovatelné, příp. převoditelné

matchmaking NÁVRH PROJEKTU UCHAZEČI APLIKAČNÍ GARANT Ministrstva Školy Radnice Smlouva o smlouvě budoucí, Memorandum, Letter of intent, Letter of engagement, Smlouva o partnerství, atp… Církevní org. Nemocnice Podniky Kulturní org. atd…

Zahraniční spolupráce předsednictví TA ČR v sítí inovačních agentur TAFTIE 2017 Program DELTA SME Instrument - podpora inovativních MSP Cofund Horizon 2020 - příprava na období po roce 2020 Podpora exportu výsledků výzkumu a vývoje - spolupráce TA ČR s MZV, MPO, MZV, EGAP, HK ČR, SP ČR, AMSP ČR, CzechTrade a CzechInvest PROPOJENÍ státních institucí v koordinaci podpory - #TeamCzechia (např. Team Finland)

DĚKUJI ZA POZORNOST