Konference primární prevence PK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Advertisements

Základní škola, Brno, Štolcova 16
Centrum celoživotního vzdělávání
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Školní poradenské pracoviště
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Primární prevence rizikového chování u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízení Mgr. Zuzana Hamanová krajský školský koordinátor.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Slezské gymnázium Druh školy: střední škola (gymnázium)
Centrum primární prevence Semiramis o.s.
DŮVOD SDĚLENÍ  Vyskytují se nesprávné postupy při řešení absence žáků ve vyučování  Základní školy vznesly opakovaně požadavek na zpracování postupu.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Minimální preventivní program školy
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Studium pro školní metodiky prevence
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Anotace: ČR – Pardubický kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Aktuální informace o společném vzdělávání (o inkluzi) o speciálním vzdělávání o primární prevenci rizikového chování Liberec, 6. dubna 2016.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Středočeská krajská konference Praha 12. října 2016 Ministerstvo školství, mládeže.
Řešení vrstevnických vztahů CZ.1.07/1.2.00/ /15/20161.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Prahy a Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Normativní financování vztahy a souvislosti
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Porada ředitelů 20. ZÁŘÍ 2018.
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Vítejte na třetí místní konferenci
Kariérové poradenství a podnikavost
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Konference primární prevence PK PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Konference primární prevence PK 21.11. 2017 Shrnutí projektu PhDr. Petra Novotná, ředitelka PPP ÚO

Bezpečné klima ve školách Pardubického kraje PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Kdo realizoval? PPP Ústí nad Orlicí – pověření OŠK PK Jak se projekt jmenoval? Bezpečné klima ve školách Pardubického kraje (PRCH-KP-0003/2017) Kolik to stálo? 169 100, - Kč  

Jaké aktivity projekt obsahoval? Co jsme dělali? a) Vzdělávání. PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Jaké aktivity projekt obsahoval? Co jsme dělali? a) Vzdělávání. b) Metodické vedení. c) Předávání odborných informací. d) Úpravy ve školním prostředí.

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Aktivita vzdělávání Jednodenní vzdělávací semináře pro školní metodiky prevence na téma „Šikana a její prevence“. Místo realizace: Pardubice, Ústí nad Orlicí, Chrudim, Svitavy. Zúčastnilo se: 168 školních metodiků prevence 2 navazující semináře pro ředitelky MŠ na téma Prevence v MŠ Místo realizace: Pardubice, počet účastníků: 23 ředitele MŠ Semináře pro třídní učitele: Dobrý třídní, dobrá třída – 2 skupiny, Místo realizace: Pardubice, Ústí nad Orlicí, 4 semináře – 44 třídních učitelů

Aktivita metodické vedení. PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Aktivita metodické vedení. tematické semináře pro metodiky prevence a výchovné poradce na téma „Právní aspekty rizikového chování“, místo: Běleč nad Orlicí, počet účastníků: 40 metodiků prevence ZŠ, SŠ Konference PP – 21. 11. 2017, Pardubice, 110 účastníků

Předávání odborných informací. PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Předávání odborných informací. Aktualizace webových stránek: www.vychovakezdravi.cz, které obsahují informace a metodiky především pro pedagogy. Informace o konaných akcích a o novinkách jsou zveřejňovány také na www.pppuo.cz www.klickevzdelani.cz. Zveřejnění manuálu pro školní metodiky prevence www.pppuo.cz, www.kcpp.cz www.prevence-info.cz www.vychovakezdravi.cz Účastníci konference manuál obdržely na flash discích.  

Úpravy ve školním prostředí PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Úpravy ve školním prostředí   vytvoření „Manuálu“ pro metodiky prevence, ale i další pedagogy, který popisuje správný postup při určování vhodného typu prevence ke konkrétním situacím ve školách či školských zařízeních, obsahuje vhodné postupy při řešení mimořádných krizových situacích. Pozornost je věnována též selektivní primární prevenci a správné aplikaci metodického pokynu k prevenci a řešení šikany.

Děkuji za pozornost a na viděnou v roce 2018 PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje Královéhradecká 513, Ústí nad Orlicí 562 01 Děkuji za pozornost a na viděnou v roce 2018 PhDr. Petra Novotná, ředitelka PPP ÚO novotna@ppppuo.cz