Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Advertisements

Registrujte se prosím  1.Podepište se do prezence Ověřte hodnocení doktorandů za Zkontrolujte svoji adresu v adresáři doktorandů 3.Prověřte.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Diplomový seminář úvodní přednáška
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Studijní program Ekonomika a management
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace fakulty v souvislosti s dostavbou rajské budovy Dislokace fakulty v souvislosti s dostavbou.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Jednotný dokument místo dvou novel. Proč novelizace obou dosavadních řádů ? Věcné důvody - dosažení evropských standardů při evidenci studia uznávání.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Doktorské studium na AF
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Interní grantová soutěž 2017 (IGS 2017) Základní informace Mgr. Galina Cimová, CSc.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Diplomový seminář úvodní přednáška
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Doktorský studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Doktorské studium na FLD
Studijní program Ošetřovatelství
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Informační schůzka k programu
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Kreditní systém studia
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Studijní obor Management sportu
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné


Transkript prezentace:

Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium 30. 11. 2017 Ing. M. Sušánková Vedoucí OVV, IB 317

Doktorské studium Dne 2. května 2016 vstoupil v platnost zákon č.137/2016 Sb., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) Vnitřní předpisy VŠE Předpisy fakult

Akreditované studijní programy Seznam akreditovaných programů https://www.vse.cz/download/?ID=302 Brožura - Programy doktorského studia http://veda.vse.cz/doktorske-studium/studium Podrobné informace o studiu včetně kontaktů na garanty oborů a studijní referentky na jednotlivých fakultách

Akreditované studijní programy Fakulta / Název studijního programu Název studijního oboru Platnost akreditace do Fakulta financí a účetnictví   Finance a účetnictví Finance 31. 12. 2019 Účetnictví a finanční řízení podniku Fakulta mezinárodních vztahů Mezinárodní ekonomické vztahy 1. 11. 2023 Mezinárodní politické vztahy Obchodní a mezinárodní hospodářské právo 31. 7. 2021 Politologie Fakulta podnikohospodářská Ekonomika a management Podniková ekonomika a management 1. 3. 2021 Ekonomické teorie Ekonomie Fakulta informatiky a statistiky Aplikovaná informatika 31. 7. 2024 Kvantitativní metody v ekonomice Ekonometrie a operační výzkum Statistika Národohospodářská fakulta Ekonomie a hospodářská správa Ekonomická teorie Hospodářská politika Hospodářské a politické dějiny 20. století 31. 12. 2023 Fakulta managementu Ekonomika a management Management 30. 11. 2019

Přijímací řízení http://veda.vse.cz/doktorske-studium/prijimaci-rizeni/ Volná místa doktorandů pro akademický rok Informace o přijímacím řízení v doktorských studijních programech Termín podání přihlášky Odkaz na elektronickou přihlášku Formulář – „Dodatek k přihlášce k doktorskému studiu“ Postup při uznávání zahraničního vysokoškolského vzdělání a kvalifikace v České republice podle zákona o vysokých školách

Podmínky studia https://www.vse.cz/predpisy/395 Studijní a zkušební řád Vysoké školy ekonomické v Praze https://www.vse.cz/predpisy/395 vztahuje se na studenty zapsané v bakalářských, magisterských a doktorských studijních programech uskutečňovaných na VŠE Pravidla systému zajišťování kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností a vnitřního hodnocení kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností VŠE https://www.vse.cz/predpisy/394

Studijní a zkušební řád Vysoké školy ekonomické v Praze V rámci doktorského studia je to zejména: Část první - Základní ustanovení Část druhá - Všeobecné zásady Část čtvrtá - Organizace a kontrola studia v doktorském studijním programu (forma, délka studia, individuální studijní plán, podmínky zápisu do dalšího ročníku, státní doktorská zkouška, obhajoba disertační práce) Část pátá - Ukončení studia a zveřejňování závěrečných prací

V rámci doktorského studia je to zejména: Pravidla systému zajišťování kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností a vnitřního hodnocení kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností VŠE V rámci doktorského studia je to zejména: Část druhá - Řád zajišťování a vnitřního hodnocení kvality Článek 10 - Oborová rada Článek 11 - Garant studijního programu Článek 14 - Školitel studentů v doktorském studijním programu

Výjezd do zahraničí V rámci Interní grantové soutěže V rámci Katalogu podpor V rámci nabídek uveřejněných na web. stránkách OVV

Interní grantová soutěž (IGS) http://veda.vse.cz/granty/iga/ Vyhlášení soutěže na podzim daného roku Začátek řešení projektu – březen následujícího roku Zásady IGS zveřejněny na webové stránce On line aplikace pro podání návrhů v InSIS

Katalog podpor http://veda.vse.cz/katalog-podpor/ Finanční příspěvek pro studenty doktorského studia na: Finanční podpora studentům doktorského studia na absolvování části studia na významné zahraniční instituci nebo na účast ve významném mezinárodním tvůrčím projektu v zahraničí Finanční podpora studentům doktorského studia na pobyty na významné letní/ zimní škole nebo na krátkodobé semináře (např. semináře EDEN v rámci EIASM atd.) Finanční podpora studentům doktorského studia na prestižní zahraniční konferenci s přijatým příspěvkem Podpora publikační činnosti (Cena rektora VŠE za vědeckou publikační činnost studentů doktorského studia, soutěž ESOP)

Nabídky uveřejněné na web. stránkách OVV http://veda.vse.cz/ Aktuality – Aktuality pro doktorandy (OZS) Požadavek na výjezd do zahraničí je v souladu s novelou zákona - dle standardů: absolvovat části studia na zahraniční instituci v délce nejméně jednoho měsíce nebo se účastnit mezinárodního tvůrčího projektu s výsledky publikovanými nebo prezentovanými v zahraničí nebo se zapojit jinou formou do přímé účasti na mezinárodní spolupráci

Další možnosti zapojení Zapojení do projektu GAČR, TAČR, OPVVV, H 2020 Institucionální plán fakulty

Kontakty Fakultní Proděkani pro vědu a výzkum Referentky pro doktorské studium Rektorátní Prorektor pro vědu a výzkum Oddělení vědy a výzkumu

Děkuji za pozornost