Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

STRATEGIE VIZE Kam chceme dojít? Kde jsme? Co umíme?
Vybudování centra aktivačních služeb pro mládež s onemocněním schizofrenií (Projekt DOTYK) CZ 1.07/1.2.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Zdravý životní styl ve školách podporujících zdraví Konference PhDr. Jitka Reissmannová, Ph. D. Katedra výchovy ke zdraví PdF MU.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Zdravá škola škola podporující zdraví. Koncepce, která vstoupila do povědomí české pedagogické veřejnosti v rozmezí let 1991 – 1993 jako jedna z alternativních.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Ve zdravém těle, zdravý duch … a ten je jen ve zdravé škole!!!
Zdravá škola.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Komunitní a otevřená škola
Průřezová témata.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Základní škola a Mateřská škola Koněšín, příspěvková organizace.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Přibyslav Mgr. Marie Linhartová
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Podpora zdravého životního stylu na školách v Kraji Vysočina reg. číslo: CZ.1.07/1.1.00/ realizace: září 2014 – červenec 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Markéta Stará  Cíle školní TV  Vzdělávací, výchovné, zdravotní, socializační  Cíle vzdělávací oblasti “Člověk a zdraví“  ZŠ, středoškolské.
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Síť Mateřských center o.s.
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Temperament, charakter, motivace
Sandra Eliašová Klára Bílková Kateřina Dvořáková Volba povolání.
škola podporující zdraví
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Vítejte na třetí místní konferenci
Kariérové poradenství a podnikavost
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Sociálně aktivizační služby
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví 15. 11 Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví 15. 11. 2017 Táhneme za jeden provaz Diskuzní fórum

Program diskuzního fóra 9:30 Přivítání hostů – Mgr. Pavel Říha 9:35 Vize školy aneb kam směřujeme – Mgr. Pavel Říha 9:45 Jaké máme příležitosti k učení? Jolana Svobodová, Ondřej Nevrkla - žáci 9. ročníku 9:55 Kdo nás může podpořit? – Mgr. Nikola Cahová 10:05 Proč Veletrh zdraví? – Mgr. Zdeňka Obrdlíková 10:15 Co si můžeme zvolit? A jak? – žáci školy 10:25 Diskuze 10:30 Prohlídka školy pro zájemce

Vize školy - otázky Víme, jak bude naše společnost vypadat v roce 2030? Našim žákům bude cca 25 let Průměrný věk v EU bude 45 let (ve světě 33 let!) ANO NE Víme, jak bude naše společnost vypadat v roce 2050? Našim žákům bude cca 45 let Velký počet lidí bude v rámci EU migrovat za prací z východu na západ Jaký vliv bude mít migrace z jihu? ANO NE

Vize školy - otázky ANO NE Jsou zaměstnavatelé spokojeni s úrovní absolventů škol? ANO NE Vidí kolem sebe naši žáci převážně pozitivní příklady? Dokáže vzdělávací systém v České republice reagovat na potřeby společnosti

Je v našem vzdělávacím systému kladen důraz na následující dovednosti a schopnosti (kompetence)? Odpovědnost za sebe ANO NE Práce s informacemi ANO NE Rozhodnost ANO NE Pracovitost, samostatnost ANO NE Práce v týmu ANO NE

Je v našem vzdělávacím systému kladen důraz na následující dovednosti a schopnosti (kompetence)? Podnikavost, ANO NE Přirozená komunikace v cizím jazyce ANO NE Otevřenost k celoživotnímu učení ANO NE Přijímání změn, sebereflexe ANO NE Respekt k demokratickým pravidlům ANO NE

Kdo nás může podpořit? Kdo je školní psycholog? Koho může podporovat? Kdy podporu poskytuje? Jaké služby může nabídnout?

VOLBA AKTIVIT Jakou aktivitu a proč si vybrali: Jan Wendl, 3. B Evelína Vacková, 3. B Dorota Hofbauerová, 4. B Vladimír Svoboda, 5. A Pavel Klíma, 8. B Linda Procházková, 8. B

ŠKOLA PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ Pohoda prostředí - věcného - sociálního - organizačního Zdravé učení - smysluplnost - možnost výběru - spolupráce - motivující hodnocení Otevřené partnerství - demokratické společenství - kulturní a vzdělávací středisko obce

PODĚKOVÁNÍ VŠEM PARTNERŮM Odpovědnost za sebe – nikdo si za mě nezvolí Práce s informacemi – je třeba si všechny nabídky projít Rozhodnost – nebudu dlouho otálet Pracovitost, samostatnost - zodpovídám za výsledek Práce v týmu – komunikuji, respektuji i podporuji

Děkujeme za pozornost Mgr. Pavel Říha Mgr. Nikola Cahová Ondřej Nevrkla a Jolana Svobodová Jan Wendl, Evelína Vacková, Dorota Hofbauerová, Vladimír Svoboda, Pavel Klíma a Linda Procházková Mgr. Zdeňka Obrdlíková

Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví 15. 11 Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví 15. 11. 2017 Táhneme za jeden provaz Diskuzní fórum