PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Předmět: Řízení podniku 1
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Krajský úřad Karlovarského kraje
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jihomoravské inovační centrum
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Metodický výklad výzvy
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Akcelerační program CLB Písek. Kdo  SMART DIALOG  Centrum energeticky efektivních budov (CLB)  Další partneři:  Jihočeská Agentura pro podporu Inovačního.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Gabriela Nekolová Kancelář zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK
Biology Park Brno a.s..
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Ekonomika malých a středních podniků
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Kariérové poradenství a podnikavost
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Velvyslanectví Bulharské republiky
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Diskusní setkání na téma „Podnikání v digitální oblasti“
Transkript prezentace:

PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor Lipo.ink - Start-up pro start-upy i etablované Philipp Roden Malevil, 09.11.2017 PREZENTACE

INKUBÁTOR

Co vlastně chceme vybudovat? Nástroj na další rozvoj lokálního podnikání: Místo pro rozjezd „nových“. Podpora pro další rozvoj „etablovaných“. Prostor pro setkání nových a etablovaných s možností vzájemně se od sebe učit.

Hlavní cíle inkubátoru: podpora vzniku inovativních myšlenek a jejich rozvoj do funkčních business modelů, podpora dalšího rozvoje existujících start-upů, které potřebují rozšiřovat své podnikání, podpora malých a středních podnikatelů požadujících rozšíření či restrukturalizaci svých firem.

KDE? Budova D Krajského úřadu Libereckého kraje Teď: Plán do 2020: +/- 3,000 m2 5 FTE Ale:

Hlavní aktivity na realizovaní cílů: vybudování mezinárodní komunity, která podpoří vznik nových nápadů a kooperaci všech podílejících se subjektů; nabídka poradenských služeb na vysoké profesionální úrovni; pronájem vhodných komerčních prostorů – CoWorking – malé až středně veliké kanceláře, dílenské prostory pro prototypovou výrobu nebo případně menší sériovou výrobu.

Vybudování komunity: (Potenciální) Start-upy TUL, HSZG, Jelenia Góra, Střední školy Existující Start-upy „Inovační měsíc™“ (Karelia, FIN) Etablované SME (malé a střední podniky) Stejné výzvy Na každý problém existuje expert Partneři Úspěšní podnikatelé (mentoři, zákazníky, investoři) Věda a Výzkum (mentoři, partneři, dodavatele, přístup k technologií) Benefit: získají možnost setkávat se s novými technologiemi, zajímavými nápady a jinou dynamikou nežli takovou, na kterou jsou zvyklí.

Poradenské služby: Základní pro každý tým (minimálně 2 osoby) bez, nebo s omezenými zkušenostmi a vlastním inovativním podnikatelským záměrem, který má být realizován: ověřit reálnost a funkčnost prvotní myšlenky, založit firmu a získat první platící zákazníky. Standartní pro každou českou technologickou firmu působící od 0 do 3 let své existence, s platícími zákazníky: identifikovat slabá místa a společně najít efektivní řešení pro co nejrychlejší a zároveň dlouhodobě udržitelný růst firmy. Pokročilé (PlatInn): profesionální poradenství ve čtyřech oblastech: strategie, organizace, přístup k trhům a přístup k financování. Služby ARR: Rozvoj dotačních projektů a analytické služby.

Chci do Lipo.ink, co potřebuji splnit? 3 z následujících podmínek: Mám inovativní nápad? Inovativní pro účel Lipo.ink jsou záměry, které utváří nějaké hodnoty a přispějí k něčemu novému. (DRUCKER, Peter F. Inovace a podnikavost, Praxe a principy. Praha: Management Press, 1993. S. 45.) Týká se můj záměr jedné z oblastí definované v Regionální inovační strategii 3 Libereckého kraje (RIS3 LK)? Má můj záměr aspoň teoretickou šanci na komerční úspěch? Přináší hodnotu, za kterou budou ochotni zákazníci platit? Mám tým, který je aspoň teoreticky schopný realizovat záměr? Odhodlání i odborné a/nebo manažerské dovednosti či zkušenosti. Vysoká motivace a schopnost učit se „za pochodu“ – může být nahrazena chybějícími dovednostmi či zkušenostmi.

Co je RIS3? Hlavní strategické regionální priority RIS3 LK obsahují horizontální a vertikální priority: Horizontální priority pro LK Lidské zdroje pro inovace, vědu a výzkum Inovativní podnikatelské prostředí Posílení schopností VaV center a specialistů vytvářet aplikovatelné výsledky Vertikální priority pro území LK Výroba strojírenských technologií Optika, dekorativní a užitné sklo Pokročilé separační a sanační technologie Pokročilé materiály na bázi textilních struktur Progresivní kovové a kompozitní materiály a technologie jejich zpracování Nanomateriály Komponenty pro dopravní zařízení

Děkujeme za pozornost. pro@lipo.ink