Popis pracovního postupu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Advertisements

VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
VY_32_INOVACE_Mil_II_12 Obvod obdélníku Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Luk_II_04 Alternativní výživa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_Vac_I_04 Orientujeme se na planetě Zemi - 2 Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Fi_II_16 Název Itálie a Řecko
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_20_Rovinné útvary
VY_32_INOVACE_Fi_I_17 Název Oblasti Asie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_Pel_I_05 Výrazy – vzorce 2
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
VY_32_INOVACE_Fi_I_16 Název Asie – přírodní podmínky
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Psaní bě/bje, vě/vje, mě/mně, pě Název projektu: OP VK
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_44_F6
VY_32_INOVACE_29_Deleni_se_zbytkem Matematika - 3. ročník
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_Slo_II_04 Oxidy 2 ppt.
VY_32_INOVACE_Slo_II_01 Anorganické názvosloví úvod ppt.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
VY_32_INOVACE_Pel_II_05 Rovnice – úlohy o společné práci
VY_32_INOVACE_Fi_III_21 Název Svět - soutěž
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Roz_II_01 Čtení a zápis čísel v oboru do
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Pavla Jeníková Název projektu: Moderní škola
VY_32_INOVACE_Fi_III_32 Název Kulturní krajina Název projektu: OP VK
VY_32_INOVACE_Pel_II_17 Soustavy rovnic – slovní úlohy5
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
VY_32_INOVACE_Šev_II_01 SLABIKÁŘ 1 – S, L, M, P
Informatika – Grafika.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
Práva a povinnosti členů rodiny
VY_32_INOVACE_Fi_I_13 Název Amerika -opakování
VY_32_INOVACE_Fi_III_28 Název Státní znaky sousedních zemí
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_120_M6
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_12_INOVACE_Pel_III_13 Funkce – kvadratická funkce
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
MATEMATIKA Lineární rovnice s neznámou ve jmenovateli.
MATEMATIKA Lineární rovnice - procvičování.
Plzeňsko a Chodsko VY_12_INOVACE_Rů_II_14
VY_32_INOVACE_Pel_I_08 Výrazy lomené – podmínky2
Transkript prezentace:

Popis pracovního postupu VY_12_INOVACE_Rů_I_12 Popis pracovního postupu Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Pavel Růžička

Popis pracovního postupu Popis děje Osnova Odborné názvy Příklady

Popis děje Popis pracovního postupu má za úkol popsat jednotlivé fáze práce na výrobku nebo činnosti – jde tedy o popis děje. Velmi důležitý je správný výběr sloves (uchytneme, přidržíme, nachystáme, nakloníme, zkontrolujeme, ...).

Osnova Popis pracovního postupu musí přesně zachytit jednotlivé fáze, aby uživatel mohl přesně a jednoduše danou věc, výrobek nebo činnost pochopit a správně ji sestavit a provést. Cílem tohoto popisu je, abychom správně a srozumitelně popsali všechny fáze postupu.

1) Úvod – název výrobku nebo činnosti, její užití a k čemu slouží 2) Hlavní část popisu – nejdůležitější část – popisujeme každou část zvlášť – nesmíme vynechat žádný detail – popisujeme podrobně, protože musíme počítat s tím, že čtenář není odborník 3) Závěr – popíšeme, jak má popisovaná věc (činnost) vypadat a s uživatelem se vhodně rozloučíme

Odborné názvy Nedílnou součástí popisu pracovního postupu je užívání odborných názvů. Odborné názvy jsou slova, která obvykle neužíváme a slouží v daných oblastech (strojírenství, lékařství, gastronomie, …).

Příklady Volské oko Na přípravu tohoto tradičního pokrmu si připravíme tři vejce, libovolnou uzeninu, sůl, pepř a trochu oleje. Na rozehřátou pánev vlijeme trochu oleje, po chvíli přidáme uzeninu a necháme opražit. Asi po třech minutách dáme na pánev vejce, osolíme, opepříme a na mírném ohni pokrm doděláme. Po dvou minutách volské oko předěláme z pánve na talíř. K jídlu doporučujeme čerstvý chléb. Přejeme dobrou chuť!

Zdroje www.office.microsoft.cz Datum vytvoření: 8. 9. 2011 Ročník, pro který je materiál určen: 7. Předmět: ČJ Anotace: Po ověření tohoto učebního materiálu budou žáci schopni vytvořit přesný postup pracovního postupu.