První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Klára Svatoňová, 2.B
Advertisements

Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Základní oblečení hasiče k zásahu
ROMÁNSKÝ SLOH Mgr. Lenka Venclová 2010.
Klasicistní MÓDA VY_32_INOVACE_ 18 Klasicistní móda.
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Společenské úlohy oděvů aneb
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5560_NES
Vývoj dětské kresby Kresba lidské postavy.
Krása v proměnách času.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5260_NES
VY_52_INOVACE_ZBO2_5864HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Egypt- nejvyspělejší v tomto oboru, začali používat rostlinná barviva (henu a hen) na změnu barvy vlasů. Starověk- lazebnictví provozovali otroci, jako.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_4660_NES
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5660_NES
ŽIVOT V EGYPTĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
SHORT TRACK.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_4260_NES
Běžný život ve starověkém ŘECKU BYDLENÍ, BYDLENÍ, OBLEČENÍ OBLEČENÍ RODINA RODINA ÚČESY ÚČESY STOLOVÁNÍ STOLOVÁNÍ.
LIDSKÁ POSTAVA základní pravidla kresby
je očekávaná FPS hra v tomto roce.Operation Flashpoint 2: Dragon Rising je očekávaná FPS hra v tomto roce. Jedná se o velmi taktický akční simulátor s.
VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Renesanční móda VY_32_INOVACE_ 07 - Renesanční moda.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Gotika VY_32_INOVACE_ 03 Gotika.
Barokní móda.
Tato prezentace byla vytvořena
Robo Portrét Tento program umí vytvořit Vaši obrazovou podobiznu podle Vašich údajů a přání.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Lucie Dušková G a OA Chodov
Bukovina Pyžamový den.
Rozdíl čtverců.
Poruchy spánku Jakub Kužílek X33BMI.
Mořeplavec a kolonizátor.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
prodloužení trvanlivosti účesu.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MARTA_KAFKOVA_PRODEJ_TEXTILNIHO_ZBOZI_VY ROBKY_Z_TKANIN_PREZENTACE_08 Název školy Střední.
Charakteristika společenských účesů
STŘÍHÁNÍ STŘÍHÁNÍ OB21-OP-EL-OD-JEŘ-U Ondřej Jeřábek STŘÍHÁNÍ.
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
Historie hřebene EU-3-1.  První nálezy hřebenu jsou staré až několik tisíc let.  Vyráběly se z kostí, čelistí, rohů, slonoviny nebo dřeva (později.
Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace Josef Mayer- zdokonalení termické.
Egypt 5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l. 1.Období 5000 let př.n.l. 2.Období 3500 let př.n.l.
Materiál slouží k osvojení si znalostí o přenosu a záznamu zvuku. Seznámí žáky s historií nahrávání zvuku.
Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Jana Šváchová DATUM VYTVOŘENÍ: listopad 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Popis osoby.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
DRIVER ZASTŘIHÁVAČ VLASŮ TN1600F0 ODOLNÝ, PŘESNÝ A ÚČINNÝ
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace GEOMETRICKÉ TVARY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l.
Natáčení vlasů na natáčky
Lucie Ivachňuková Lucie Houdková
Francouzská revoluce a direktorium
Novověk - Renesance.
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
Móda krátkých vlasů: 60. léta
HYGIENA A LÍČENÍ Hygiena byla samozřejmostí.
40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
Móda krátkých vlasů 30. léta
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _7.ročník_16
Transkript prezentace:

První světová válka (1915-1918) změnila světový vývoj v módě. Móda krátkých vlasů 20. léta První světová válka (1915-1918) změnila světový vývoj v módě. Ženy nastoupily na místa mužů a díky EMANCIPACI si prosadily jednoduchou módu. Zmizely dlouhé vlasy, které ženy nahradily praktickými účesy, které byly jednoduché na zpracování a obměnu, aby ženám umožnily snadnou denní úpravu pro každodenní návštěvu zaměstnání.

Módní účesy žen 20. let

Módní účesy žen 20. let Módní bylo mikádo zastřižené po ramena. Později se délka vlasů zkrátila těsně pod ušima. Vlasy zastřižené do tvaru mikáda se upravovaly do tvaru kladené vlny s ostrými, hlubokými hranami vln, které směřovaly do obličeje. Vlny se tvarovaly ondulačním železem.

Módní účesy žen 20. let

Vývoj módy 20. let - ženy Později se objevuje účes zvaný BUBIKOPF s vystříhanou partií na krku a s rovnou, krátce střiženou ofinou. Pro slavnostní příležitost se účes zdobil čelenkou, vlásenkami, peřím. Nosily se také klobouky tvaru helmy.

Vývoj módy 20. let - ženy

Účesy mužů 20.léta Muži využívali praktickou módu krátkých střihů. Mezi oblíbené střihy střih na ježka, klasický pánský střih s kladenou vlnou nad čelem.

Účesy mužů 20.léta

Účesy mužů 20.léta

Přístroj na termickou preparaci