Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Charakteristika společenských účesů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Charakteristika společenských účesů"— Transkript prezentace:

1 Charakteristika společenských účesů
Každý účes, který zvolíme, musí doplnit výraz ženy a zdůraznit kladné rysy tváře. Při tvorbě společenských účesů můžeme vycházet z účesu denního, na který je zákaznice zvyklá. Nebo naopak můžeme vytvořit složitý účes s celkovou změnou tvaru. Společenské účesy zdobíme: příčesky, ozdobami z pravých vlasů, bižuterie, z živých i umělých květin, modistickými doplňky např. závoj, klobouček.

2 Svatební účes Důležitá je příprava:
minimálně 2. účesy cvičně vyzkoušet před termínem svatby; Představa zákaznice, konzultace oblečení; Posoudit kvalitu vlasů s ohledem na trvanlivost účesu; Zákaznici navrhneme více variant, které zkušebně učešeme. S účesy zákaznice odchází domů. Tím zjistíme spokojenost, trvanlivost tvaru. Tím vytvoříme dokonalou představu zákaznice o vzhledu. Z jednotlivých variant vybereme nejvhodnější a nejslušivější účes. Přesně určíme nejhodnější technologii zpracování. Kvalitu vlasů upravíme předem podkladovou trvalou ondulací (3-4 týdny před termínem), barvením (14 dní před termínem). Svatební účes má vysoké nároky: na čistotu vypracování, musí vydržet minimálně hodin.

3 Typy svatebních účesů

4 Typy svatebních účesů

5 Extravagance – nevšední svatební účesy

6 Plesové a divadelní účesy
Většinou vycházíme z účesů denních, na které jsou zákaznice zvyklé (starší zákaznice s kratšími vlasy). Celkové změny provádíme častěji u zákaznic mladšího věku, které mají delší vlasy a odvahu experimentovat. Účesy pro divadelní příležitost by měly být upravené, vkusné a decentní (nevýstřední). Řadíme sem i účesy pro taneční, prodlouženou v tanečních kurzech.

7 Tvary plesových a divadelních účesů

8 Fantazijní účesy Specifické účesy, které češeme pro módní přehlídky; na umělecké fotografování; pro maškarní plesy, pro tvorbu reklamy; pro kadeřnické a kosmetické soutěže. Fantazijní účes by měl vyjadřovat estetické cítění kadeřníka. Důležitá je představivost. Kadeřník účes nejprve navrhne, nakreslí, promyslí zpracování, vyrábí ozdoby. Inspirací by mohly být i historické účesy.

9 Typy fantazijních účesů

10 Koktejlové účesy Účesy jsou určeny pro malou společenskou příležitost např. odpolední párty, firemní večírek, silvestrovskou zábavu. Základem je nenáročná úprava a nápad, ze kterého vychází tvar účesu. Účesy tvoříme podle věku zákaznice. U mladších zákaznic lue použít kreativní techniky např. zaplétaní vlasů do copánků, specifických tvarů. Účesy se zdobí jen drobnými doplňky, barevnými laky.

11 Koktejlový účes

12 Reprezentativní účesy
Jsou určeny pro zákaznice, které pracují v náročných povoláních. Tato povolání vyžadují konzervativní a stále upravený vzhled. Jsou to účesy pro podnikatelské aktivity, pro recepční, letušky, političky. Kromě návrhu účesu navrhneme i variabilitu – změny tvaru účesu a naučíme zákaznici jednoduchou formou si účes sama upravovat.

13 Druhy reprezentativních účesů


Stáhnout ppt "Charakteristika společenských účesů"

Podobné prezentace


Reklamy Google