VLEČENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Advertisements

Řízení motorových vozidel
Světlo je elektromagnetické vlnění různých vlnových délek. Lidské oko vnímá pouze část tohoto spektra. Toto záření nazýváme viditelné. Sousední části.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Světelné jevy Je to část fyziky, která se zabývá světlem a jeho šířením. Také se používá názvu optické jevy. (optika) K pochopení souvislostí je zapotřebí.
VY_32_INOVACE_AUT1_11 Kategorie a druhy motorových vozidel.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZDY - před železničním přejezdem si počínat zvlášť opatrně - zejména se přesvědčit, zda můžu železniční přejezd bezpečně přejet - vozidla.
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
OSVĚTLENÍ VOZIDEL OB21-OP-STROJ-SMV-JEŘ-U Osvětlení vozidel Význam Typy světlometů.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co je větší? 15 cm30 cm 100 m6000 mm 15 cm3 m.
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Příjezd k místu dopravní nehody a ustavení vozidel STČ 08/IZS.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ PÁSY CESTUJEME V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ.
ZÁKLADNÍ POJMY I. Pozemní komunikace - dopravní cesta určena k užití silničními a jinými vozidly a chodci Dálnice a silnice pro motorová vozidla -pozemní.
Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Název: Přeběh pístu Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku:
Kruh, kružnice Matematika 8.ročník ZŠ
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Rovnice ve slovních úlohách II.
BRZDY Mgr. Martin Tichý. BRZDY Mgr. Martin Tichý.
„Řemesla s techniky začneme od píky“
Měření délky pevného tělesa
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
Optický kabel (fiber optic cable)
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v
Hradec Králové, 17. září 2014.
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
Nehodovost na okrese ZNOJMO
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Vesmír Co uvidíš, zvedneš-li svůj zrak k obloze? mraky, oblohu
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
VY_32_INOVACE_03_STRIDANI_ROCNICH_OBDOBI
POVINNÁ VÝBAVA SILNIČNÍCH VOZIDEL
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Ohyb světla na optické mřížce
VESMÍR.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_12
AIRBAG II..
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
Trestní zodpovědnost.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Dopravní výchova 8. ročník
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ. 1
Měsíční fáze Vypracoval: Lukáš Karlík
Technické prostředky v požární ochraně
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Interference na tenké vrstvě
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Světlo a jeho šíření VY_32_INOVACE_12_240
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
MĚŘENÍ DÉLKY Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PŘEDVÝJEZDNÍ PROHLÍDKA VOZIDLA
Cyklista a chodec.
Kontrolní test znalostí
Světelné jevy -shrnutí
GEOMETRICKÉ TVARY PoZNÁVEJ.
2. fáze výcviku řidičů.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Fyzika 4.A 17.hodina 06:11:34.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Konstrukce trojúhelníku
Transkript prezentace:

VLEČENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL

- při vlečení motorového vozidla se smí jet rychlostí nejvýše 60 km - při vlečení motorového vozidla se smí jet rychlostí nejvýše 60 km.h-1 - vléci motorové vozidlo na laně smíme jen tehdy, má-li bez závad řízení a účinné brzdy - vléci motorové vozidlo na tyči smíme jen tehdy, má-li bez závad řízení - nemá-li vlečené vozidlo účinné brzdy, nesmí jeho okamžitá hmotnost být vyšší než okamžitá hmotnost vlečného vozidla

v obou případech nesmí být vzdálenost mezi vozidly větší než 6 m - při vlečení motorového vozidla musí být délka spojnice: - na laně - nesmí být vzdálenost mezi vozidly menší než 2,5 m - na tyči - nesmí být vzdálenost mezi vozidly menší než 1 m v obou případech nesmí být vzdálenost mezi vozidly větší než 6 m - označení spojnice: tyč - příčnými červenými a bílými pruhy o šířce 75 mm lano - červeným praporkem nebo štítkem o rozměru nejméně 300 x 300 mm)

- řidiči vlečného a vlečeného vozidla jsou povinni si předem dohodnout způsob dorozumívání během jízdy - vlečení více než jednoho motorového vozidla nebo motorového vozidla s přívěsem je zakázáno - vléci smím pouze motorové vozidlo s návěsem - nesmí se vléci jiné motorové vozidlo za motorovým vozidlem s přívěsem - nesmí vléci nebo užít jako vlečné vozidlo motocykl bez postranního vozíku a moped - autobus nebo motorové vozidlo vlečené pomocí zvláštního zařízení smíme vléci jen bez přepravovaných osob

Označení vozidel při vlečení vlečné vozidlo musí mít rozsvícena obrysová a potkávací světla vlečené vozidlo musí být zezadu viditelně označeno výstražným trojúhelníkem, například za sklem, nebo na zadním čele korby

Snížená viditelnost při vlečení za snížené viditelnosti musí mít vlečené vozidlo rozsvícena obrysová nebo potkávací světla při jejich poruše musí být vozidlo osvětleno na straně ke středu vozovky vpředu neoslňujícím bílým světlem a vzadu alespoň jedním červeným světlem tato světla musí být dobře viditelná a nesmějí být umístěna dále než 400 mm od bočního obrysu vozidla.