Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Advertisements

09.1 Chodec v silničním provozu
VY_42_INOVACE_28_01. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu:
Procenta – obchod VY_42_INOVACE_33_01. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
Hra na využití poměru 1 : 2 : 4 VY_42_INOVACE_06_01.
Rodina a její funkce Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu:
Projekt – sčítání, odčítání a násobení desetinných čísel, desetinná čísla v praxi VY_42_INOVACE_05_01.
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Slovní úlohy Sčítání a odčítání do VY_32_INOVACE_15_05 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření.
Geometrický význam vzorců VY_42_INOVACE_11_01. (a + b) 2 a a b b Pozoruj vyjádření obsahu čtverce o straně (a +b) (a + b) 2 = a2a2 b2b2 ab a 2 + ab +
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Slovní úlohy o společné práci VY_42_INOVACE_24_01.
Matematické hry Vetřelec, Bludiště Násobky přirozených čísel, čísla složená, prvočísla VY_42_INOVACE_07_01.
Slovní úlohy s procenty VY_42_INOVACE_18_01. Opakování - procenta Doplň: Základ je % % %
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
LIST VY_32_INOVACE_13_23. Funkce listů: Fotosyntéza Fotosyntéza Dýchání Dýchání Odpařování Odpařování průduchy Pomocí interaktivní učebnice nakladatelství.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Krychle a kvádr VY_42_INOVACE_12_02.
Druhy čar Technické kreslení VY_42_INOVACE_01_02.
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Druhy a dvojice úhlů Konvexní, nekonvexní, ostrý, tupý, pravý, přímý, plný Vedlejší, vrcholové, souhlasné, střídavé VY_42_INOVACE_09_02.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Děti z Bullerbynu 10 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Zobrazení bodů, útvarů v osové souměrnosti, osově souměrné útvary
NOTA PŮLOVÁ.
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
KUŽEL A JEHO POVRCH VY_42_INOVACE_ 31_02.
Převody jednotek obsahu
Školník Kulda je jednička
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_03
METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29.
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Děti z Bullerbynu 16 Autor: Mgr
Složené slovní úlohy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Plánované rodičovství
Děti z Bullerbynu 11 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
STOPKOVÝTRUSNÉ HOUBY VY_32_INOVACE_05_23.
  KYSELINY – TEST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_01_26.
Školník Kulda je jednička
Polovina Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Slovní úlohy polovina, čtvrtina
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Sčítání, odčítání, násobení, dělení – příklady k procvičení
Vyjmenovaná slova L Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
CVIČÍME PAMĚŤ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření. Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu.
Děti z bullerbynu 1 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Děti z Bullerbynu 13 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
BUNĚČNÉ DÝCHÁNÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_26.
Převody jednotek délky
Děti z Bullerbynu 7 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
DĚTI Z BULLERBYNU 18 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová Vytvořeno: květen 2012 Ročník: 3. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: jazykové a komunikační dovednosti.
Děti z Bullerbynu 12 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Květinové jarní probuzení VY_32_ INOVACE_01_03
Fotografie jsou z archivu autora..
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
KOŘEN VY_32_INOVACE_12_23.
Složené slovní úlohy o n více, o n méně
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
Školník Kulda je jednička
NOTA OSMINOVÁ.
Notová osnova.
3 : : 4 Počítání s poměrem 5 : 20 VY_42_INOVACE_31_01.
tato práce je šířena pod licencí cc by-sa 3
Transkript prezentace:

Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízeních. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.

Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název výukového materiálu: Bezpečně na silnici Autor: Mgr. Irena Miklová Vytvořeno: 3. 4. 2013 Ročník: 1. a 2. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Tematický okruh: Jsem školák Téma: Cesta do školy Pomůcky: Pouzdro, papír, PC, dataprojektor, karty Media Dida Anotace: Žáci shlédnou prezentaci. Prezentace může být použita jako úvod do učiva či jeho závěrečné opakovaní. Může být využita i v hodinách VV, při kresbě výkresů na soutěž „Bezpečně v silničním provozu“. Některé objekty použité v této práci jsou součástí SW Microsoft® Office. Zdroj: http://www.datakabinet.cz/cs/Vyukove-materialy-a-data/Clovek-a-zdravi/Vyukove-tabulky/Dopravni-vychova-Cyklista.html http://www.datakabinet.cz/cs/Vyukove-materialy-a-data/Clovek-a-zdravi/Vyukove-tabulky/Dopravni-vychova-Chodec.html Text je vlastní originální tvorbou autora.

Chodec se pohybuje po pozemní komunikaci pěšky tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy, ruční vozík pohybuje se na lyžích, kolečkových bruslích, pomocí ručního či motorového vozíku pro invalidy vede kolo, motocykl, psa

I ty se snaž řídit těmito pravidly! Chodec dodržuje tato pravidla: chodí po chodníku po jeho pravé straně kde není chodník, chodí po jeho levé krajnici nebo co nejblíže při levém okraji vozovky (nejvýše dva vedle sebe) přechází přes vyznačený přechod pro chodce (po jeho pravé straně) před vstupem do vozovky se přesvědčí, zda může přejít na druhou stranu – podívá se doleva, potom doprava a ještě jednou doleva přes silnici přechází vždy kolmo a plynule používá reflexní prvky mimo obec, za snížené viditelnosti i v obci I ty se snaž řídit těmito pravidly!

Práce s kartami MediaDida učitel si předem připraví karty každému dítěti dá jednu kartu postupně děti pojmenují své značky vzpomenou, kde danou značku viděly v našem městě Práce s pracovními listy Datakabinetu učitel si předem stáhne, nakopíruje pracovní listy Datakabinetu společné vypracování či lepení do sešitu použít jako domácí úkol či pro práci v rámci školního projektu „ Bezpečnost v ročních obdobích“