Bezpečnost o prázdninách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
ÚVOD. Princip spočívá ve zvýšené intenzitě osvětlení přechodu oproti komunikaci. PRINCIP.
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
Motocyklisté. Řidiči ostatních motorových vozidel by si měli uvědomit že:  motocyklisté jezdí velmi často vyšší než dovolenou rychlostí.  často předjíždějí.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Bezpečnost silničního
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Umíte se chovat na silnici?
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Vypracovaly: Jitka Adámková Alena Cekotová Tereza Češková.
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
PODZIM na SILNICÍCH - chodci + cyklisté = nechránění účastníci - chybí pud sebezáchovy - zejména horší viditelnost (tma, mlha, déšť…..) - změna povrchu.
Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_17_ 17_cyklista.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
Člověk a zdraví Bc.Kateřina Cuperová. - je jakékoliv pohlavní dotýkání, styk či vykořisťování kýmkoliv.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Název společnosti Produkty a služby
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NeRiskuj.
D o z p n r.
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v kraji
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
Prázdniny bezpečnější
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
aneb zvyšování viditelnosti chodců a cyklistů v dopravě
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Věcné učení Doprava, dopravní prostředky.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

Bezpečnost o prázdninách Člověk a zdraví Bc. Kateřina Cuperová

Náplň hodiny Žáci si v kruhu sdělují své prázdninové plány, kam pojedou a jakým dopravním prostředkem Následuje debata o zásadách bezpečnosti pro chodce a cyklisty, o ohleduplnosti a úctě při jednání s druhými lidmi, o poskytnutí případné pomoci Žáci si zazpívají písničku Prázdniny od Zdeňka Svěráka

Zásady pro chodce Pokud jste na chodníku, který je oddělený od silnice nebo široké cesty pro kola, měli byste jít v části určené pro chodce. Pokud vedle cesty není chodník, vyberte si tu stranu, kde se díváte na přijíždějící auta. Být viditelní: Používejte světlé barvy při chůzi v denní době. Při chůzi v noci noste reflexní oblečení Věnujte pozornost jízdním kolům a běžcům: Cyklisté by vás měli upozornit, když se k vám blíží zezadu, zvoněním

Pokud jdete sami! Vždy si raději vybírejte trasu pro pěší Pokud uvidíte nějakého podezřelého člověka, buďte připraveni změnit svůj směr. Třeba jděte do obchodu nebo přejděte na druhou stranu tak, aby jste se mu mohli vyhnout.

Cyklistovy zásady Kvalitní a seřízené kolo je základ – nejdůležitější jsou řídítka, brzdy a osvětlení.   Nelekejte chodce, bruslaře či jiné cyklisty. Upozorněte na sebe cinknutím na zvonek nebo zavoláním

Sledujte cestu ( koleje, obrubník a jiná nebezpečí). Telefonování, sluchátka na uších, rozhovor s dalšími cyklisty a alkohol soustředění snižují! Ochrana Pro bezpečnost je nutná přilba, světlejší oblečení nebo reflexní odrazky

Buďte ohleduplní, pomáhejte si Výrazem úcty je pomoc, dávání přednosti Podobný význam má slovo respekt, protikladem úcty je pohrdání, drzost, bezohlednost, ponižování Úcta se může projevovat vůči druhým lidem, zejména rodičům, a starším lidem i ke kamarádům

Použitý materiál: http://doprava.praha-mesto.cz/%28rn0b0w55qoyvlq45wjavuuz4%29/zdroj.aspx?typ=2&Id=71138&sh=-1412359208 http://translate.google.cz/translate?hl=cs&langpair=en%7Ccs&u=http://walking.about.com/od/beginners/a/safewalkingrule.htm http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Acta http://www.novyjicin.cz/customers/novy-jicin/ftp/Image/mpolicie/kolo-popis.jpg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4MdVZ3jTQcWSwA8U1zbi8aijR2y5jC15BSjhhoEO-lk3mEbe3gdg7lnnA http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTM4_nebdyf3keh03iXe1CAFsMC0IrzBHhVoRaoZf3F8d72_c2WWQ http://mm.denik.cz/39/0a/svitavy_lacnov_doprava_nakladni_nakladak_autobus101020109_denik_clanek_solo.jpg http://www.bedekerzdravia.sk/Image/4_2008/agresivita.jpg http://i.idnes.cz/07/031/gal/AKR1965bf_Non_stop_EURO2.jpg http://www.imcsport.cz/data/userfiles/image/kluk_pomoc.JPG