CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2013 doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Květen 2012.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Květen 2009.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
I. Dvořák Zahajovací setkání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
IP Alena Kopáčková (DFP)
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Transkript prezentace:

CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů workshop v rámci rozvojového programu pro leadery listopad 2011, AV MEDIA, a.s.

základní data projektu VÝSLEDKY PROJEKTU Jsem clever leader?

základní data projektu

Co projekt řeší? moderní škola pedagogická fakulta

Cíle projektu Cíle SDC Cíle projektu Podání EU projektu se 4 pedagogickými fakultami Zvýšení obratu 2012/2013 Zvyšujeme počet nadšených zákazníků 2012/2013

Neproškolený student pedagogické fakulty Co projekt řeší? Proškolený pedagog Neproškolený student pedagogické fakulty

CERTIFIKAČNÍ SYSTÉM (PROŠKOLENÝ PEDAGOG) VÝSTUPY DUMy, online Odborníci, mentoři Centra praxe Certifikovaní studenti Lektory, školy Administrativní systém Moduly

Zvýšení počtu proškolených pedagogů 2012/2013 DLOUHODOBÝ CÍL Nadšený zákazník Zvýšení počtu proškolených pedagogů 2012/2013 1 000 proškolených Zvýšení obratu EU peníze 2012/2013 8 mil.

Cílová skupina projektu 9 pedagogických fakult děkan + proděkani vedoucí kateder katedra 1 studenti katedra 2 katedra 3 atp. projektové oddělení nadšený akademik

Milníky PILOTNÍ SPOLUPRÁCE + financování PŘÍPRAVA MODULŮ Martin Kovář Marek Jaklovský Veronika Biskupová Ivana Melíšková Pavel Tylich PILOTNÍ SPOLUPRÁCE + financování TUL, JČU Výzvy OP VK období 2007 - 2013, Prioritní osa 2, oblast podpory 2.2 vysokoškolské vzdělávání, popř. 2.4 partnerství a sítě PŘÍPRAVA MODULŮ Nabídka školení do VŘ a projektový záměr Schůzky - 9 UNIVERZIT UJEP, UK, UHK, TUL, OU, UPOL, MU, JČU, ZČU Podání EU PROJEKTU jaro a podzim 2012 SCHVÁLENÍ EU PROJEKTU a realizace Petra Lišková (OPEN) Veronika + Iva Pavel Hajský Zdeněk Rychetník podzim 2011 jaro 2012 podzim 2012

výnosy náklady zisk Rozpočet projektu 8 000 000 Kč = 2 000 000 Kč/univerzita výnosy 40 000 Kč (lidské zdroje) 10 000 Kč (odborný poradce, projektový záměr) 5 500 000,- Kč Náklady na služby a HW náklady 2 450 000 Kč zisk

VÝSLEDKY PROJEKTU

VÝSLEDKY PROJEKTU 10 000 000,- Kč TUL UK ZČU JČU podzim 2011 jaro 2012 0 proškolených studentů ZČU JČU podzim 2011 jaro 2012 podzim 2012

Univerzity - velký zájem o dané téma, chybí jim však projektové řízení a myšlení. Dlouhodobý projekt Výzvy EU fondů Poslední využitelná výzva jaro 2011 Na rok 2012 není zatím plán výzev uveřejněný Univerzity/pedagogické fakulty mají zájem podávat projekt 2.2 na naše téma přenositelnost/projektový záměr Investice do vztahu s univerzitou

Co dále? Realizovat schválení projekty 2011 TUL Podat projekty 2012 ZČU, JČU, MU atp. Podat projekty 2012 Školení interaktivních produktů na univerzitách Využít nabytých referencí

Příprava projektů s univerzitami 2012 MŠMT Ivana Melíšková Veronika Biskupová Zmapování výzev EU 2012 Příprava projektů s univerzitami VŘ Realizace zakázky Tým OBK Veronika Biskupová Koordinátor školení Veronika Biskupová Tým OBK 2 celostátní projekty 5 univerzit (zatím) 8 000 000 mil./4 univerzity 1000 proškolených

Nadšený zákazník interaktivních technologií DALŠÍ POTENCIÁL Zvyšování úrovně uživatelů technologií Školení vysokých škol na interaktivní produkty AV MEDIA Higher Education program SMART Technologies Nadšený zákazník interaktivních technologií ŠKOLY – 6000 proškolených uživatelů Vysoké školy - ?