Přeshraniční veřejná doprava pro turisty a cyklisty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Advertisements

Mezinárodná konferencia o problematike MHD v mestách SR Bojnice, 7. – INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Ing. Jaromír Holec.
Česká asociace organizátorů veřejné dopravy - ČAOVD. S cílem koordinovat úsilí vedoucí ke zlepšení podmínek pro rozvoj integrované dopravy v České republice.
Novinky a reakce cestujících na nabídku dálkové osobní přepravy v ČR Ing. František Vichta vedoucí oddělení koncepce a rozvoje odboru veřejné dopravy MD.
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Martin Jareš, Ph.D. Odbor dopravy KÚ Středočeského kraje.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Tarifní systémy, Tarify, jízdní doklady Ing.
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Ždár nad Sázavou,
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Rozvoj cykloturistiky v Jihomoravském kraji 2012.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pražská integrovaná doprava Preference provozu veřejné hromadné dopravy 01/2016.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci,
Desatero problémů Chrudimi otevřena 1. etapa obchvatu doprava rozdělena Pce - Žďár i Pce - Vysové Mýto po obchvatu vybudování okružní křižovatky.
Ú s t e c k ý k r a j Dopravní obslužnost 2008 aneb po celém Ústeckém kraji bez auta Ústí nad Labem, snímek 1 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Informace o novinkách v Integrovaném dopravním systému Moravskoslezského kraje ODIS Ing. Jan Dvořák.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Členské fórum A.T.I.C. Mariánské Lázně
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Rozvoj integrovaného dopravního systému DÚK v roce 2017
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Alternativní formy veřejné dopravy na venkově
Nové linkové vedení MHD ve Zlíně s využitím parciálních trolejbusů
Prezentace pro setkání se starosty LK
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v
Cykloturistika v JMK, web Brno
Informace o projektech v IDS JMK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj. Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
Jednotný evropský železniční prostor
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Základní informace o poskytovateli
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Návrh řešení integrovaného dopravního systému kraje Vysočina (IDS KV)
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vytápění Mechanické odvaděče kondenzátu
Tisem v Pražské integrované dopravě
Možnosti přepravy turistů a cykloturistů vlaky
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
České dráhy a požadavky objednatelů
Představení projektu.
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Rozvoj integrace veřejné dopravy ve Středočeském kraji
█ Ekologizace veřejné dopravy v Ostravě-Porubě
Novinky v integraci dopravy Prahy a Středočeského kraje za rok 2017
Rizika a negativní aspekty pro rozvoj IDS
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Moje město MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 1. díl Vítejte v Mariánských Lázních!
Právo sociálního zabezpečení
Kraj tradic, vína, zpěvu, … a mnoha dalších krás
Život bez střeva , Praha.
Ing. Věra Fuksová, jednatelka společnosti
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Vítáme Vás v Luhačovicích
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Nová dopravní koncepce ve Zlínském kraji
Spojení Prahy, letiště a Kladna v širším kontextu
Vodní autobusy a vodní taxi
Transkript prezentace:

Přeshraniční veřejná doprava pro turisty a cyklisty Mgr. Tomáš Hladík, cyklokoordinátor KORDIS JMK, a.s.

Obsah prezentace Informace o IDS JMK Cyklodoprava v IDS JMK Přeshraniční doprava Novinky v roce 2018 Témata do dalších let

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Umožňuje cestování s jednou jízdenkou ve vlacích, autobusech i městských dopravách za stejných podmínek po celém Jihomoravském kraji. Obsluhuje oblast s cca 1,2 mil. obyvateli včetně města Brna (400 tis. obyvatel). Zasahuje i do sousedních krajů a zemí – v Rakousku pravidelné autobusy do Laa/Thaya, sezónní linky Znojmo – Drosendorf a Podivín – Poysdorf – Mikulov. Systém spravuje společnost KORDIS JMK, vlastněná Jihomoravským krajem a městem Brnem. Připravuje dopravní řešení, tarif, jízdní řády, výběrová řízení na dopravce. Významnou složkou je Centrální dispečink IDS JMK, který vyhodnocuje informace o všech spojích, řídí návaznosti a předává informace o poloze do všech systémů.

Cyklodoprava v IDS JMK přeprava kol je možná ve všech vlacích, v brněnské MD a v cyklobusech cyklistická sezóna cyklobusů a zvláštních vlaků od Velikonoc do Sv. Václava zavedeno 10 cyklobusů Boskovicko, Blanensko, Drahany, Ždánický les, Bílé Karpaty, Oslavansko návaznosti na vlaky buď cyklopřívěs pro 20 kol, nebo nosič na zádi autobusu pro 6 kol. v provozu o víkendech, některé spoje i v pracovní dny výhodné turistické jízdenky pro cestující i kola tradiční víkendové vlaky ExPP a Pernštejn

Cyklodoprava v IDS JMK Přeprava kol je možná ve všech vlacích, v brněnské MD a v regionálních cyklobusech.

Cykloturistický Expres Pálava - Podyjí V roce 2018 z důvodu výluk v Mikulově pojede vlak jinou trasou.

Informujeme veřejnost

Přeshraniční doprava Již od počátku IDS JMK usilujeme o podporu a obnovu přeshraničních spojení. Směr Slovensko: autobusová a vlaková linka + nezaintegrovaný vlak Břeclav - Kúty Směr Rakousko: pravidelná linka Brno – Laa/Thaya letní turistické linky: Znojmo – Vranov – Drosendorf Podivín – Lednice – Poysdorf Mikulov (příspěvek Země Dolní Rakousko) nemáme tarifně zaintegrovány vlaky Znojmo – Retz a Břeclav – Hohenau. To je hlavní bariéra pro rozvoj přeshraniční cykloturistiky ve směru do Rakouska. Zatím se z technických důvodů nedaří zajistit přepravu jízdních kol přes hranice aspoň autobusy. Je to jedna z výzev do budoucna.

Turistbus Společný projekt Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska. Autobus propojující vinařské a turistické oblasti obou zemí. Do budoucna budeme usilovat o možnost přepravy jízdních kol.

Znojmo – Vranov – Vratěnín – Drosendorf Od roku 2014 je v provozu sezónní autobusová linka spojující Znojmo s Vranovem, Vratěnínem a Drosendorfem. Tam navazuje na Reblaus Express a umožňuje udělat okruh zpět do Znojma. Oblast v okolí Vratěnína a Drosendorfu je velmi řídce obydlená a proto se snažíme aspoň trochu podpořit turistiku v tomto kraji. Zatím se nedaří zajistit, aby autobus přepravoval jízdní kola, budeme o to usilovat i nadále. 10

Doprava v Podyjí

Spolupráce veřejné dopravy a cyklistiky v oblasti EuroVelo 13

Trasa EV13 Brno Vranov Znojmo Drosendorf Mikulov Retz Břeclav Laa Poysdorf

Spojení veřejnou dopravou k cyklotrase V pracovní dny spojení každou hodinu, jinak každé 2 hodiny. CZ-A cca po 2 hodinách Reblaus Express 3x denně. Brno Vranov Znojmo Drosendorf Mikulov Retz Břeclav Laa Poysdorf

Novinka 2018: Přímý cyklobus Brno - Vranov V pracovní dny spojení každou hodinu, jinak každé 2 hodiny. CZ-A cca po 2 hodinách Reblaus Express 3x denně. Brno Vranov Znojmo Drosendorf Mikulov Retz Břeclav Laa Poysdorf

2018: předběžné odjezdy cyklobusů Z Brna o víkendu od dubna do září v 8:25 a 10:25 přes Znojmo a Čížov, kolem NP Podyjí do Vranova (příjezd v cca 10:30 a 12:30). Zpět z Vranova v 16:50 a 18:50 přes Čížov a Znojmo do Brna (příjezd v cca 18:50 a 20:50). Navíc okruh kolem přehrady ze Znojma v 10:02 po lince 816 do Uherčic a odtud přes Bítov do Vranova. Večer po 17. hodině obdobný okruh zpět. 816 / 830 108 / 817 Směr Brno

Témata do dalších let Zvýšit informovanost cyklistů o nabídce přepravy jízdních kol. Zlepšit informace o tom, co cyklisté potřebují. Monitorovat vytížení cyklobusů a podle toho upravovat jízdní řády. Najít cesty jak upravit tarif tak, aby byla přeprava jízdních kol výhodná. Umožnit tarif IDS JMK na přeshraničních tratích (zejména Znojmo – Retz) Dohodnout se na speciální tarifní nabídce s Reblaus Expressem. Usilovat o umožnění přepravy jízdních kol v přeshraničních autobusech.

Děkuji za pozornost Mgr. Tomáš Hladík cyklokoordinátor KORDIS JMK, a.s. Kontakt: Tel.: +420 543 426 651 Email: info@kordis-jmk.cz WWW: www.kordis-jmk.cz 18