Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Věra Fuksová, jednatelka společnosti

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Věra Fuksová, jednatelka společnosti"— Transkript prezentace:

1 Ing. Věra Fuksová, jednatelka společnosti
Zpráva o činnosti KOVEDU ZK Ing. František Brachtl GPS 3G síť Ing. Věra Fuksová, jednatelka společnosti

2 Současný stav provozu CED
Od je CED spuštěn v ostrém provozu Provoz CED zajišťují 3 dispečeři pracující na směny Každý pracovní den od 4:00 hod do 22:30 hod. V sobotu od 5:00 hod do 14:00 hod. V neděli od 12:30 hod do 21:30 hod. Nyní se jedná o propojení komunikace mezi systémem CED a dispečinkem IDS JMK. CED již plně funguje u zapojeného dopravce ČSAD BUS Uherské Hradiště v těchto případech: Hlídá návaznosti BUS – BUS a VLAK – BUS Řeší provozní změny, které se dotýkají zajištění dopravní obslužnosti na území ZK V období únor – březen 2015 došlo k postupnému zapojení dopravců KRODOS BUS a. s., ČSAD Vsetín a. s. a HOUSACAR s. r. o. do sledovaní v rámci CED. Všichni tito dopravci mají odbavovací zařízení od společnosti Mikroelektronika spol. s r. o. Vlakové soupravy dopravce ČD, a. s. jsou sledovány na všech tratích na území Zlínského kraje

3 Hlídání návazností pomocí CED
CED hlídá návaznosti tak, že zasílá, v součinnosti s dispečerem, zprávy přímo na odbavovací zařízení ve vozidle. Dispečer má téměř okamžitou zpětnou vazbu, zda si řidič zprávu přečetl. Návaznosti v rámci VLD ZK jsou rozděleny do 2 základních skupin: návaznosti negarantované vychází z časových poloh jednotlivých spojů linek bez povinnosti vyčkat na přípoj. V případě výluk je vše řešeno dle výlukových pokynů vydávaných jednotlivými linkovými dopravci. návaznosti garantované jsou stanoveny Koordinátorem v součinnosti s dopravcem. Tyto návaznosti tvoří přílohu č. 1 dokumentu „Garance návazností VLD ZK“, kde je uveden čas příjezdu spoje, na který má povinnost navazující spoj čekat, čekací doba v minutách a v případě potřeby ještě další specifika k zajištění návaznosti.

4 Ukázka Centrálního dispečinku Zlínského kraje

5 Další vlastnosti CED Přehled o provozu online na mapovém podkladu (pomocí GPS). Aktuální informace o zpoždění či předjetí spoje. Kontrola přesnosti provozu – statistiky dodržování JŘ Informace o počtech cestujících ve vozidle Všechny zjištěné informace jsou uchovávány na serveru Dle zjištěných informací z CED lze navrhnou např. úprava jízdní doby v JŘ nebo posun časových poloh jednotlivých spojů. Ukázka základních informací, které může dispečer zjistit rozkliknutím vybraného spoje přímo v mapovém podkladu

6 Přímé vlaky Olomouc – Přerov – Vsetín – H. Lideč
Na základě domluvy s Olomouckým krajem (KOVED + KIDSOK) budou zavedeny přímé vlaky v této relaci od GVD 2015 / 2016. V X: 11 párů přímých vlaků Přerov – Vsetín, navíc 2 páry Sp vlaků Olomouc – Vsetín, některé pokračují do / z Horní Lidče / Střelné O víkendu 8 párů přímých vlaků Přerov – Vsetín, některé pokračují do / z Horní Lidče. Předpokládaná vozba ř. 460 (prozatím). Umožní kvalitní spojení Vsetínska a Valasškomeziříčska s centrem Olomouckého kraje, v Olomouckém kraji přímé spojení krajského města s Lipníkem nad Bečvou.

7 Zavedení nových spojů do firmy ANVIS AVT Drnovice
Na základě spolupráce KOVEDu, vedení firmy, přilehlých obcí a ČSAD Vsetín, a. s. zavádíme nové přímé spojení oblasti Nedašovska s Drnovicemi, kde společnost ANVIS AVT zaměstnává až 300 lidí, významný zaměstnavatel v oblasti. Třísměnný provoz, spojení bude zajištěno na všechny směny, na ranní směnu je možnost přestoupit ve Valašských Kloboukách z jiných směrů. Provoz bude zahájen od na zkušební dobu 6 měsíců. V případě úspěchu a zájmu zaměstnanců je plánováno rozšíření provozu i z opačné strany – od Újezdu.

8 Děkuji Vám za pozornost
Ing. František Brachtl Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, s.r.o.


Stáhnout ppt "Ing. Věra Fuksová, jednatelka společnosti"

Podobné prezentace


Reklamy Google