Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁVRH ÚPRAVY SOUČASNÝCH OSNOV A UČEBNÍCH PLÁNŮ PRO ZUV.
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Systém kurikulárních dokumentů
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Taneční a pohybová výchova
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
Vlastní hodnocení školy
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342 Tým pro inovaci Pedagogický pracovník nahlásí A. Byrtusové do 5. daného měsíce písemně (elektronicky)
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Hodnocení průběhu a výsledků pedagogického procesu ve škole změny vyplývající z RVP RNDr. Jiří Kuhn Gymnázium Nymburk.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
vlastní hodnocení školy
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
Cíle studia didaktiky pedagogiky
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Vzdělávaní žáků mimořádně nadaných Vzdělávání žáků mimořádně nadaných je deklarací podmínek, postupů a zkušeností školy s těmito žáky.  Východiskem pro.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Stav realizace projektu AutoAdapt Rada ředitelů AutoSAP
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
Rámcové a školní vzdělávací programy
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Komparace ŠVP gymnázií Zkušenosti z praxe ČŠI Zpracovala PhDr. Renáta Ševčíková Brno, 17. června 2010.
„Podpora činnosti základního uměleckého školství při realizaci výuky podle Rámcového vzdělávacího programu pro umělecké obory základního uměleckého vzdělávání“
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Zkušenosti z tvorby ŠVP PhDr. Maria Bezchlebová NÚOV Září 2008.
MŠMT červen Základní údaje o projektu Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Prioritní osy 4a Systémový rámec celoživotního.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Šablony OP VVV a podpora nadání
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Gymnasium Jižní Město Praha
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Malotřídní základní škola optikou současné právní úpravy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro gymnázia
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov 10. 6. 2010 SETKÁNÍ KOORDINÁTORŮ Titulní strana prezentace. Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov 10. 6. 2010

Koordinátor ŠVP Vyhláška č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, … § 9 Studium k výkonu specializovaných činností b) tvorba a následná koordinace školních vzdělávacích programů… (250 vyučovacích hodin; obhajoba závěrečné písemné práce a závěrečná zkouška před komisí; absolvent získává osvědčení) - specializační příplatek (§ 40 bod 2) – měsíční příplatek 1000-2000 Kč

Jak si stojí koordinátor TEĎ Role koordinátora ŠVP: Motivovat ostatní učitele na základě porozumění změnám a ztotožnění se s nimi Podílet se na vytvoření pracovních týmů a vymezení odpovědnosti. Řídit a organizovat tým učitelů při realizaci a vyhodnocování ŠVP Poznat nedostatky v ŠVP a vést k jejich úpravě; umět poradit při formulování textu.

Jak si stojí koordinátor TEĎ Rozpoznat potřebu DVPP v konkrétních oblastech souvisejících s realizací ŠVP; doporučovat konkrétní vzdělávání. Průběžně sledovat (kontrolovat, evidovat a korigovat) plnění jednotlivých kroků realizace ŠVP Iniciovat a řídit setkávání učitelů nad problémy s realizací ŠVP; motivovat k výměně zkušeností z výuky

Změny a úpravy v ŠVP Školní vzdělávací program pravidelně vyhodnocujeme. Hodnocení ŠVP provádíme na konci každého vzdělávacího cyklu. Zvážit - nakolik jsou úpravy nutné uprostřed vzdělávacího cyklu. Častějším změnám budou podléhat ty části ŠVP, které popisují podmínky vzdělávání (materiální, personální)

Změny a úpravy v ŠVP Pro změny v obsahu vzdělávání (v učebních osnovách vyučovacích předmětů) se doporučuje stanovit pravidla. Změny ŠVP a jeho částí musí být zdokumentovány a schváleny ředitelem/ředitelkou školy!!!

Změny a úpravy v ŠVP změnu lze provést například: 1. formou dodatku k ŠVP 2. výměnou příslušné části ŠVP doporučuje se na původních dokumentech uvést ukončení platnosti Pozor!!! Po určitou dobu budou vedle sebe platit dva dokumenty

Změny a úpravy v ŠVP s navrženými změnami a úpravami ŠVP seznámit předem všechny učitele. informovat ŚKOLSKOU RADU (vyjadřuje se k návrhům školních vzdělávacích programů a k jejich následnému uskutečňování). informovat RODIČE

Změny a úpravy v ŠVP s navrženými změnami a úpravami ŠVP seznámit předem všechny učitele. informovat ŚKOLSKOU RADU (vyjadřuje se k návrhům školních vzdělávacích programů a k jejich následnému uskutečňování). informovat RODIČE

Změny v ŠVP zavádíme Změny a úpravy v ŠVP od 1. září nového školního roku (zpravidla počínaje 1. ročníkem)

Vzájemná výměna zkušeností 1. Jak nám ŠVP slouží? Kdy a jak program využíváme? 2. Zda to, co jsme do programu napsali, opravdu funguje nebo ne. 3. Zda zápisy v TK směřují k očekávaným výstupům, které jsme si určili. 4. Hodnotíme tak, jak jsme se domluvili? 5. Jak reálně pracujeme s průřezovými tématy? (konkrétní aktivity,...) 6. Jak informujeme o změnách?

„PRAVIDLA SE MUSÍ DOTVÁŘET TÍM, ŽE SE POUŽÍVAJÍ“ DĚKUJI ZA POZORNOST vkorcova@seznam.cz