Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_12_Vzduch Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 12 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_05_CÉVNÍ SOUSTAVA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Počasí VY_52_INOVACE_21 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Vznik pracovního poměru
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_III.Vu_STROMY,
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Rešerše.
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_03_07_světové strany.
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_03_Vodstvo ČR
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Mgr. Veronika Vaňousová
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s.   Téma  Ovoce a zelenina Název DUM  Mandarinka Popis  Zpracování tématu ve Snoezelen konceptu Ročník  1.-10. třída Autor  Mgr. Linda Grguričová Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3826 Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_CJS11 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět

DOPORUČENÉ VYBAVENÍ MÍSTNOSTI Aroma lampa na vodní bázi Audiopřehrávač Možnost nasvětlení (tónového ladění) místnosti Polohovací pomůcky Projektor Projekční plátno (interaktivní tabule) Zatemnění

POMŮCKY DO HODINY Podle počtu žáků si připravte mandarinku v celém stavu Pokud máte možnost, připravte si i ukázku částí stromu Máte-li pocit, že mandarinka nemá výrazné aroma, můžete si připravit aromaváčky s koncentrovanější vůní Pro žáky, kteří potřebují jídlo ve speciální konzistenci, si jej připravíme dopředu. Mějte po ruce vše, co žáci obvykle potřebují při stravování (dle individuálních potřeb - pleny, bryndáky, lžičky,…) Vyberte vhodnou hudbu (použijte jen u žáků, u kterých nepůsobí rušivě)

PŘÍPRAVA MÍSTNOSTI Místnost zatemněte, pokud chcete, vylaďte osvětlení do světle oranžové barvy V aromalampě použijte mandarinkovou vůni (cca 10 minut dopředu, aby provoněla místnost) Pro jednotlivé žáky připravte místa k pohodlnému zapolohování, nejlépe v sedě či polosedě Nastavte tuto projekci na první obrázek (prezentace trvá 25 minut, což odpovídá plánu postupu výuky) Připravte si hudbu (pokud ji budete používat)

POSTUP VÝUKY Výuku začněte obvyklým rituálem spojeným s prací ve snoezelenu (pokud jej máte zavedený). Zapněte prezentaci (časově je koncipována na individuální práci s jedním, maximálně dvěma žáky na jednoho zaměstnance). Během práce u žáků podporujete vnímání všemi smysly a samostatnost Časování : - 5 min. si s komentářem prohlížíme celou mandarinku, její jednotlivé části, povrch, vůni… - 5 min. je vyhrazeno na ukázku, jak se mandarinka loupe, jak vypadá rozkrojená, jak se připravuje ke snězení apod. - 15 min. věnujte samotnému ochutnávání (postup dle individuálních schopností žáka) výuku ukončete dle vlastního uvážení (rituálem, návaznou činností,…)

KONEC

ZDROJE http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/03/14/20/57/mandarin-93695_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/10/23/22/36/mandarin-500459_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2015/01/27/18/32/fruit-614084_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/10/28/20/46/clementines-507161_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/04/05/11/22/mandarin-315499_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/03/14/21/35/mandarin-93752_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/04/05/11/22/mandarin-315501_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/07/25/12/03/orange-166982_640.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/Clementines_whole,_peeled,_half_and_sectioned.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2011/03/24/10/30/mandarin-5754_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2010/12/14/14/58/mandarin-3151_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/04/07/02/42/clementines-318210_640.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Mandarin_fruit.jpg