NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
Advertisements

KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Chráněná území České republiky
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Organizace zabývající se ochranou přírody
Přírodniny a lidské výtvory 3. ročník
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Rozmanitost lesů, Význam lesů, Péče o lesy.
Ekosystémy přírodní a umělé
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Znečistěný vzduch, půda a voda
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Ekosystémy.
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Živelné pohromy Marie Konrádová, 5.A..
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
K RAJINNÁ SFÉRA. obsah krajina krajinná sféra příroda přírodní krajinná sféra litosféra pedosféra hydrosféra atmosféra biosféra kontrolní otázky.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Chráníme přírodu Neodhazujte odpadky. Netábořte. Nerozdělávejte ohně.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Člověk jako ochránce.
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_13_Půda
Třídění živých organismů
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
ŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením živé přírody.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Ochrana přírody a krajiny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_20_PRVOUKA_LÉTO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Autor: Mgr.Lenka Preisová
TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_17_Třídění odpadu_1
VY_52_INOVACE_01_ Ekosystémy
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Živé organismy.
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram AUTOR: Mgr. Markéta Sedláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_PRV_12_CHRÁNÍME PŘÍRODU TÉMA: Ochrana přírody ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3399

ANOTACE Ročník: materiál je určen pro žáky třetího ročníku základní školy Druh materiálu: prezentace Cíl: s využitím interaktivní tabule poskytne zamyšlení nad ochranou přírody, navodí diskusi, jak pečovat o přírodu Metodické pokyny: materiál je využitelný při práci s interaktivní tabulí

Ochrana přírody Abychom přírodu neničili, musíme se chovat podle určitých pravidel. Neznečišťujeme přírodu různými odpadky. Netrháme chráněné druhy rostlin. Nerušíme zvěř hlučným chováním. Nepoužíváme v přírodě různé chemické látky. O přírodu se snažíme pečovat.

Odpad odpad je to, co vyhazujeme odpady z živé a neživé přírody můžeme vrátit zpět bioodpad půdu obohatí o potřebné živiny některý odpad můžeme recyklovat (druhotně použít) důležité je třídit odpad do určených kontejnerů

Nebezpečný odpad škodlivý je odpad zejména z plastu, je nezničitelný, nerozloží se, likviduje se ve speciálních spalovnách nejnebezpečnější odpad jsou chemické látky může dojít k ekologické katastrofě – nedbalostí člověka je narušeno životní prostředí rostlin a živočichů

Mezinárodní organizace věnují se ochraně přírody bojují za záchranu ohrožených živočichů a rostlin shromažďují informace z celého světa

Národní parky a přírodní rezervace Ohrožené druhy rostlin a živočichů se mohou vyvíjet a rozmnožovat ve svém přirozeném prostředí.

Přírodní katastrofy povodně (záplavy) – řeky se vylévají z koryt a ničí vše (pole, louky, živočichy, rostliny) požár jinde ve světě zemětřesení, tornádo

Jak můžeme pomoci my? třídíme odpad vysazujeme stromky a keře sbíráme lesní plody a přikrmujeme zvěř pečujeme o území blízko domu, školy vyvěšujeme ptačí budky a krmítka pečujeme o pěstované rostliny a další …

Citace Office.microsoft.com