Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Advertisements

Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Jak se uplatnit na trhu práce
Profil HR poradce a školitele
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vzdělávací obor: Svět práce
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_221.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jak na pracovní pohovor?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
První zaměstnání Petr Machala.
Personální mamagement
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Absolventi na trhu práce
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Psychologie práce a organizace Matěj Stříteský
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Společnost KASI, spol. s r. o
Marketingový plán podniku
Sociální podnik s příběhem
Praktické dovednosti absolventa
Ing. Veronika Dostálková MBA
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Nábor a výběr zaměstnanců
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Povolání logistický manažer
Praktické dovednosti absolventa
NÁBOR NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ ČD
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání Monika Fenyková, HRM pro VOŠ Novovysočanská

Moje specializace Motivace – proč to chci dělat Školní projekty – co mě vedlo se k nim přihlásit Zájmy - odborné Vzdělání – certifikace, kurzy Jazyky Práce s moderními IS a komunikačními nástroji

Strukturovaný životopis Základní osobní údaje - kontakty Data o škole Přehled praxe a brigád ! Pozor – specializované BRIGÁDY ! Vzor životopisu :

Příprava na pohovor Web zaměstnavatele – dodavatelé, prodej, výroba, kariéra, o zaměstnancích Čím se zabývá, vyrábí ? – hlavní produkty Počet zaměstnanců Finanční obrat Oblasti rozvoje firmy do budoucna – zahraničí, česká firma Na co mají tato data vliv ??

Nejčastější otázky při rozhovoru ze strany budoucího zaměstnavatele Praxe – pozor i při škole – odborná ! Oblasti studia – zaměření Finanční požadavky Preferované benefity Schopnost rychlého učení Buďte připraveni na testy !! Ukázky otázek - prakticky

Pozor – připravte si své otázky pro pozici na kterou se hlásíte Písemná příprava Připravte si 5 – 7 otázek na co byste se zeptali, kdybyste se šli ucházet o IT pozici do AV MEDIA 5 min. příprava - diskuze

Kde a jak hledat Weby jobs.cz, práce.cz, monster.cz Praceidnes.cz Personální agentury – hledejte se specializací na TECH Úřad práce – zaměstnavatel musí pozici nahlásit vždy ! Mají data !

Nácvik rozhovoru Zadání : Pozice servisní technik IT spol. pro notebooky a příslušenství Požadavky : VOŠ nebo SŠ elektro, vyhl. 50 par. 4 AJ základy Časová flexibilita

Praktické nácviky – testy, použití otázek