Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – zařízení výdejní části kuchyně Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1414.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hlavní kuchyně – zařízení výdejní části kuchyně Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zařízením výdeje pokrmů Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Ohřívací stoly, režony, ohřívací stolička, mobilní výdejní stoly Datum 18.3.2013
Výdejní část a její vybavení Hlavní kuchyně Výdejní část a její vybavení
Výdejní část Ve výdejní části hlavní kuchyně jsou zařízení: zabezpečující kvalitní uchování hotových jídel jejich rychlý výdej ohřev nádobí
Ohřívací stoly Udržují hotový pokrm ve správné teplotě
režony Slouží k ohřívání talířů
Ohřívací stolička Slouží k ohřevu polévek
Mobilní výdejní vozíky
Samostatná práce Vypiš do sešitu: K čemu slouží výdejní část kuchyně? Vypiš zařízení používané ve výdejní části kuchyně
Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN 80-7320-076-7 foto Mgr. Věra Tupá Použitá literatura