Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Advertisements

Národní program udržitelnosti I
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
FONDY EU Programové období
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Pracovní setkání 28. června 2007
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
NÁRODNÍ PROGRAM UDRŽITELNOSTI II (NPU II)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Odbor podpory vysokých škol a výzkumu 3. 4. 2014

Výdaje MŠMT na VaVaI v roce 2014 Výdaje celkem.....................................................10 532 515 tis. Kč v tom institucionální podpora ..................6 683 172 tis. Kč - rozvoj výzkumných organizací .............5 246 252 tis. Kč - mezinárodní spolupráce ve VaVaI.........1 068 838 tis. Kč - kofinancování operačních programů.......354 532 tis. Kč v tom účelová podpora..............................3 849 343 tis. Kč - programy mezinárodní spolupráce........618 103 tis. Kč - Návrat......................................................70 000 tis. Kč - ERC CZ...................................................100 000 tis. Kč - Informace základ výzkumu ...................141 756 tis. Kč - Národní program udržitelnosti I............958 431 tis. Kč - specifický vysokoškolský výzkum.......1 165 308 tis. Kč - projekty velkých infrastruktur...............795 745 tis. Kč

Výzkumné záměry Podpora výzkumných záměrů skončila v roce 2013 V působnosti MŠMT 21 výzkumných záměrů , u kterých v období duben až květen 2014 proběhnou závěrečná vyhodnocení na místě za účasti odborníků z hodnotících komisí

Podpora na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumných organizací V působnosti MŠMT je poskytována podpora 41 výzkumným organizacím (proti roku 2013 přibyly 4) z toho 25 veřejných vysokých škol ( 95,6 % podpory) 16 ostatních výzkumných organizací ( 4,4 % podpory) v tom 8 v.v.i. 2 z.s.p.o. 2 SPO 3 o.p.s. 1 s.r.o.

Kofinancování operačních programů Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost oblast podpory 2.3 Lidské zdroje pro výzkum 2.4 Partnerství a sítě Operační program Výzkum a vývoj pro inovace s výjimkou 4. prioritní osy (Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem) financované na vrub výdajů na vysoké školy

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Institucionální podpora na mezinárodní spolupráci ve VaV je poskytována na 1. poplatky za účast České republiky v mezinárodních programech ve výzkumu a vývoji 2. poplatky za členství v mezinárodních organizacích výzkumu a vývoje 3. finanční podíly z prostředků České republiky na podporu projektů mezinárodní spolupráce ve VaVaI, pokud je tento podíl možno hradit z veřejných prostředků a pokud jsou projekty podporovány z rozpočtu jiných států nebo z rozpočtu EU, nebo z prostředků mezinárodních organizací ( aktivity „7“),

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v působnosti odboru 32 (1) Dofinancování projektů (1) 7C - Výzkumný program Výzkumného fondu pro uhlí a ocel (2008-2019) 7E - Podpora projektů sedmého rámcového programu Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace (2007 až 2013)

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v působnosti odboru 32 (1) Dofinancování projektů (2) 7G - Sedmý rámcový program Evropského společenství pro atomovou energii (Euratom) v oblasti jaderného výzkumu a vzdělávání (2008-2017) 7HX – Společné technologické iniciativy (vybrané projekty)

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v působnosti odboru 32 (1) Dofinancování projektů (3) vyhlášeno 11 vln (zatím poslední v roce 2013) Vv roce 2014 realizováno: Program Počet projektů tis. Kč 7C 3 1 696 7E 134 80 385 7G 8 12 928 7HX 5 4 967 Celkem: 150 99 976

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v působnosti odboru 32 (2) EUROSTARS zaměřen na podporu malých a středních podniků podle definice EU, které vedle své výrobní, nebo servisní činnosti provádějí vlastní činnost ve výzkumu a vývoje dosud podporováno 30 projektů 11. výzva – uzavřena 13. 3. 2014

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v působnosti odboru 32 (3) Program GESHER/MOST dvoustranná spolupráce podniků ČR a Státu Israel v průmyslovém výzkumu a experimentálním vývoji v oblasti Informačních a komunikačních technologií, Udržitelných a čistých technologií, Bio-Agro - zemědělských a potravinářských technologií, Biotechnologie a lékařské techniky, Strojírenství (nové materiály, nanotechnologie, kybernetika a robotika) 3 projekty ukončeny, 3 jsou realizovány a výsledky 5. výzvy budou zveřejněny 22. 5. 2014

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v působnosti odboru 32 (4) Mobility aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků na základě dvoustranných dohod o vědecko-technické spolupráci Argentina, Francie, Německo, Polsko, Rakousko, Řecko, Slovensko, Slovinsko Aktuální vyhlášené výzvy pro období 2015/2016: Argentina (do 15. 5.), Rakousko (do 31. 5.) další budou Francie a Německo (květen)

Mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v působnosti odboru 32 (5) Česko-norský výzkumný program CZ-09 Doručeno 389 návrhů projektů K hodnocení bylo postoupeno 382 návrhů Finanční alokace na aktivitu € 13 088 235 (336 236 000 Kč). Poměr zdrojů 80 % FM2, 20 % SR ČR Podporovaná témata jsou sociální a humanitní vědy, zdraví a životní prostředí

Programy účelové podpory mezinárodní spolupráce ve VaVaI (1) INGO II, KONTAKT II, COST CZ, EUREKA CZ, EUPRO II programy schválené usnesením vlády ČR usnesením 17. srpna 2009 č. 1022 texty a podrobné informace jsou k dispozici na internetové adrese: http://www.msmt.cz/vyzkum-a-vyvoj/podpora-mezinarodni-spoluprace-ve-vavai

Programy účelové podpory mezinárodní spolupráce ve VaVaI (2) INGO II (2011 – 2017) podpora účasti českých vědeckých pracovišť ve výzkumných programech prováděných špičkovými nevládními organizacemi výzkumu a účasti českých vědeckých osobností v řídících orgánech mezinárodních vědeckých organizací 4 veřejné soutěže, výsledky poslední soutěže zveřejněny 31.1.2014, v roce 2014 řešeno 58 (336 974 tis. Kč) projektů, nejpozději od června 2014 zahájí dalších 24 (38 477 tis. Kč)

Programy účelové podpory mezinárodní spolupráce ve VaVaI (3) KONTAKT II (2011 – 2017) podpora dvou- nebo vícestranné mezinárodní spolupráce institucí VaV ČR v oblasti základního a aplikovaného výzkumu s důrazem na spolupráci se státy, které nejsou členy Evropské unie, naplňující dohody o VTS 4 veřejné soutěže, výsledky poslední soutěže zveřejněny 31.1.2014, v roce 2014 řešeno 173 (445 613 tis. Kč) projektů, nejpozději od června 2014 zahájí dalších 55 (27 668 tis. Kč) – Japonsko (3), Čína (13), Rusko (4), USA (35)

Programy účelové podpory mezinárodní spolupráce ve VaVaI (4) COST CZ (2011 – 2017) podpora mnohostranné mezinárodní spolupráce v základním výzkumu výzkumných institucí ČR s obdobnými institucemi členských států organizace The European Cooperation in the Field of the Scientific and Technical Research, které spolupracují při řešení projektů v rámci tzv. akcí COST 4 veřejné soutěže, výsledky poslední soutěže zveřejněny 31.1.2014, v roce 2014 řešeno 104 (149 844 tis. Kč) projektů, nejpozději od června 2014 zahájí dalších 99 (58 966 tis. Kč)

Programy účelové podpory mezinárodní spolupráce ve VaVaI (5) EUREKA CZ (2011 – 2017) podpory projektů, které získaly statut EUREKA (mezivládní iniciativa nezávislá na aktivitách EU), podpora mezinárodní spolupráci v aplikovaném výzkumu, růstu konkurenceschopnosti českých firem a vytváření nových inovovaných produktů a služeb 4 veřejné soutěže, výsledky poslední soutěže zveřejněny 31.1.2014, v roce 2014 je řešeno 36 (252 939 tis. Kč) projektů, nejpozději od června 2014 zahájí dalších 25 (43 285 tis. Kč)

Programy účelové podpory mezinárodní spolupráce ve VaVaI (6) EUPRO II (2011 – 2017) podpora infrastruktury sloužící mezinárodní spolupráci ve výzkumu a vývoji v evropském výzkumném prostoru a v bilaterálních aktivitách. 4 veřejné soutěže, výsledky poslední soutěže zveřejněny 31.1.2014, v roce 2014 je řešeno 25 (231 139 tis. Kč) projektů, nejpozději od června 2014 zahájí dalších 15 (20 638 tis. Kč)

Programy účelové podpory mezinárodní spolupráce ve VaVaI (7) Podíl podpořených projektů ve veřejné soutěži (v%) Program 2011 2012 2013 2014 INGO II 41 65 57 50 KONTAKT II 40 15 16 COST CZ 49 68 74 EUREKA CZ 70 55 51 EUPRO II 75 77 33

Návrat Schválen usnesením vlády ČR ze dne 7. 12. 2010 č. 886 text programu k dispozici na internetové adrese: http://www.msmt.cz/vyzkum/program-navrat výdaje ze SR na program: 465 000 tis. Kč v letech 2012 až 2019 2 veřejné soutěže: 2012 (12 projektů), 2013 (7 projektů), které jsou realizovány v 2. polovině roku 2014 se předpokládá vyhlášení další soutěže

ERC CZ Schválen usnesením vlády ČR ze dne 30. 5. 2012 č. 389 text programu je zveřejněn na adrese: http://www.msmt.cz/vyzkum/program-informace-zaklad-vyzkumu výdaje ze SR na program: 1 253 330 tis. Kč v letech 2013 až 2017 2 veřejné soutěže: 2012 (5 projektů), 2013 (3 projekty), které jsou realizovány v 2. polovině roku 2014 se předpokládá vyhlášení další soutěže

Informace – základ výzkumu Schválen usnesením vlády ČR ze dne 30. 5. 2012 č. 389 text programu je zveřejněn na adrese: http://www.msmt.cz/vyzkum/program-informace-zaklad-vyzkumu výdaje ze SR na program: 1 253 330 tis. Kč v letech 2013 až 2017 podporováno je od roku 2013 9 projektů

Národní program udržitelnosti I Schválen usnesením vlády ČR ze dne 19. 6. 2012 č. 444 text programu je zveřejněn na adrese: http://www.msmt.cz/vyzkum/narodni-program-udrzitelnosti-i výdaje ze SR na program: 8 856 467 tis. Kč v letech 2013 až 2020 2 veřejné soutěže: 2013 (17 projektů), 2014 (7 projektů), které jsou/budou realizovány aktuálně běží 3. veřejná soutěž s termínem pro podávání návrhů projektů do 15. května 2014

Specifický vysokoškolský výzkum Pravidla pro poskytování účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum - schválena usnesením vlády ze dne 17. srpna 2012 č. 1021 - zveřejněna na adrese: http://www.msmt.cz/vyzkum/pravidla-pro-poskytovani-ucelove-podpory-na-specificky Podporovány jsou 24 veřejné, 1 státní a 3 soukromé vysoké školy

Projekty velkých infrastruktur Podpora je v roce 2014 poskytována na projekty, které schválila vláda ČR usnesením ze dne 22. února 2010 č. 143 usnesením ze dne 15. března 2010 č. 208 usnesením ze dne 29. června 2011 č. 502 usnesením ze dne 14. prosince 2011 č. 929 usnesením ze dne 4. září 2013 č. 675

Základní informace pro odevzdávání dat do RIV V roce 2014 odevzdává poskytovatel údaje do RIV za výzkumné organizace do 150 kalendářních dní od počátku roku. MŠMT stanovilo termín příjemcům – výzkumným organizacím do 4. května 2014 Pro odevzdání dat o výsledcích projektů po ukončení poskytování podpory poskytovatelem je stanovena lhůta do 250 kalendářních dní od počátku roku. MŠMT stanovilo termín příjemcům do 24. srpna 2014 Podrobné informace zveřejněny na adrese: http://www.msmt.cz/vyzkum-a-vyvoj/podminky-pro-odevzdani-dat-do-is-vavai-riv14

Nefinanční podpora výzkumu a vývoje Rejstřík veřejných výzkumných institucí Seznam výzkumných organizací schválených pro přijímání pracovníků z třetích zemí Povolování výzkumu na lidských embryonálních kmenových buňkách Posuzování pokusů na zvířatech (pouze pro VŠ) Potvrzení původu prostředků (DPH)

Kontakty podle agend (1) Vedoucí oddělení podpory VaV romana.strnadova@msmt.cz Výzk. záměry a rozvoj výzkumných organizací, specifický VŠ výzkum miloslav.fryzek@msmt.cz Dofinancování projektů 7.RP jitka.sigmundova@msmt.cz EUREKA a EUROSTARS josef.martinec@msmt.cz INGO II a GESHER nina.fejksova@msmt.cz MOBILITY jakub.cenek@msmt.cz Česko-norský výzk. program pavla.kacabova@msmt.cz stepan.obrtlik@msmt.cz KONTAKT II maria.krausova@msmt.cz COST CZ jana.bystricka@msmt.cz EUPRO II jana.juricova@msmt.cz

Kontakty podle agend (2) Návrat jana.nejedla@msmt.cz ERC CZ, Povolování výzkumu na lidských embryonálních kmenových buňkách a posuzování pokusů na zvířatech (pouze pro VŠ) sarka.komendova@msmt.cz Informace – základ výzkumu jana.hakenova@msmt.cz NPU I jana.mejsnarova@msmt.cz vit.kavan@msmt.cz Data pro Informační systém VaVaI arnold.santus@msmt.cz Rejstřík veřejných výzk. institucí zdena.hauznerova@msmt.cz Seznam výzkumných organizací schválených pro přijímání výzkumných pracovníků z třetích zemí jaroslava.balkova@msmt.cz Potvrzení původu prostředků (DPH) jarmila.horska@msmt.cz

Děkuji za pozornost! Kontakt: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Odbor podpory vysokých škol a výzkumu Telefon: 234 811 240 E-mail: jana.rihova@msmt.cz