Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Advertisements

Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti I.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Stroje a zařízení - spoje
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základy automatického řízení 1
Protýkání a plnění hovězího masa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
INFORMATIKA – použití počítačů
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje VY_32_INOVACE_09_170 Projekt MŠMT.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Strojní zařízení – Zhutňování
Technika obsluhy – Příprava míchaných nápojů
CHEMIE - Metabolismus Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Vlastnosti technických materiálů-rozdělení
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Kovové střešní krytiny
Ekonomika– národní hospodářství
Strojní zařízení – Test 1
Název projektu: Moderní škola
Gastronomická zařízení - HACCP
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
Nakládání s odpady CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_03
CHEMIE - Sloučeniny vodíku
Stroje a zařízení - spoje
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_13
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
CHOV KONÍ – Domestikace a změny koňovitých
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Stroje a zařízení - spoje
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Není příloha, jako příloha
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Měření v dílenské praxi
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
CHEMIE - Chemická vazba
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Řezání vnějších závitů
Globální problémy současného světa 4 – HIV, AIDS
CHEMIE - Test-obecná chemie
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_31_ Barvy.
Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů
Transkript prezentace:

Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1408.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Výrobní středisko Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s možnostmi ochrany životního prostředí v gastronomii Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Životní prostředí Datum 10.12.2012

Ochrana životního prostředí Ochrana životního prostředí v gastronomii

Zákon o životním prostředí „Ochrana životního prostředí zahrnuje činnosti, jimiž se předchází znečišťování nebo poškozování životního prostředí, nebo se toto znečišťování nebo poškozování omezuje a odstraňuje. Zahrnuje ochranu jeho jednotlivých složek, druhů organismů nebo konkrétních ekosystémů a jejich vzájemných vazeb, ale i ochranu životního prostředí jako celku.“

Oblasti ochrany životního prostředí v gastronomii Dodržování pravidel BOZP Údržba a čištění výrobních prostor a zařízení Šetření elektrickou energií Dodržování HACCP Skladování surovin

Oblasti ochrany životního prostředí v gastronomii Dodržování technologických postupů Skladování a likvidace odpadů Ukládání chemických přípravků a úklidových potřeb Zabezpečení lapání tuků

Samostatný úkol Vypracuj písemně do sešitu - Jakým způsobem se podílíš na ochraně životního prostředí ?

Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN 80-7320- 076-7 foto Mgr. Věra Tupá http://cs.wikipedia.org/wiki/Ochrana_%C5%BEivotn%C3%ADho_prost%C5%99e d%C3%AD