Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1408.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Výrobní středisko Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s možnostmi ochrany životního prostředí v gastronomii Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Životní prostředí Datum 10.12.2012
Ochrana životního prostředí Ochrana životního prostředí v gastronomii
Zákon o životním prostředí „Ochrana životního prostředí zahrnuje činnosti, jimiž se předchází znečišťování nebo poškozování životního prostředí, nebo se toto znečišťování nebo poškozování omezuje a odstraňuje. Zahrnuje ochranu jeho jednotlivých složek, druhů organismů nebo konkrétních ekosystémů a jejich vzájemných vazeb, ale i ochranu životního prostředí jako celku.“
Oblasti ochrany životního prostředí v gastronomii Dodržování pravidel BOZP Údržba a čištění výrobních prostor a zařízení Šetření elektrickou energií Dodržování HACCP Skladování surovin
Oblasti ochrany životního prostředí v gastronomii Dodržování technologických postupů Skladování a likvidace odpadů Ukládání chemických přípravků a úklidových potřeb Zabezpečení lapání tuků
Samostatný úkol Vypracuj písemně do sešitu - Jakým způsobem se podílíš na ochraně životního prostředí ?
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN 80-7320- 076-7 foto Mgr. Věra Tupá http://cs.wikipedia.org/wiki/Ochrana_%C5%BEivotn%C3%ADho_prost%C5%99e d%C3%AD