Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Advertisements

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_256_TÉMA_ Rozdělení nákladů Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_188_Charakterové vlastnosti osobnosti Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_552_ Výroba piva 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_578_ Masná výroba Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_242_TÉMA_ Doklady a evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_255_TÉMA_ Rezervy a fondy Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_558_ Výroba vína 4 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_565_ Výkup mléka 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_575_ Jatečné zpracování zvířat 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Alkoholické nápoje - víno
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
WORD Číslování stránek
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední.
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
VY_32_INOVACE_648_ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ - VNĚJŠÍ
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_559 Výroba vína Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: 02.10.2102 Datum a místo ověření: 06.11.2012 Druh učeb. materiálu: Test, výroby vína Anotace: suroviny, postup při výrobě, vedlejší produkty Klíčová slova: hrozny, dělení vín, postup při výrobě Metodický pokyn: Určeno k ověření znalosti Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

Test na výrobu vína

1 průměrný výnos na vinici je v ČR 2 tuny 4 tuny 8 tun 12 tun

2 mezi vína s přívlastkem nepatří a) kabinet b) výběr z hroznů c) pozdní sběr d) jakostní

3 nejmenší cukernatost pro vína přívlastková je: a) 15 °NM b) 19 °NM c) 21 °NM d) 24 °NM

4 ledové víno se sklízí a lisuje za mrazů. Jaká je jeho výlisnost (zisk šťávy)? a) 20 % b) 40 % c) 60 % d) 80 %

5 barikované víno znamená? a) víno nedoslazované b) víno určené pro židovské věřící c) víno z určité oblasti d) víno z dubových sudů

6 sekt znamená, že jde o víno a) sycené CO2 při alkoholovém kvašení b) uměle dosycené CO2 c) košer d) dozrálé v dubových sudech

7 názvem rmut označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

8 názvem matolina označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

9 nejkvalitnějším moštem při lisování je? a) samotok b) hlavní podíl c) dotažek d) doraz

10 meziprodukty při výrobě vína jsou a) matolina, mošt b) rmut, burčák c) burčák, třapina d) mošt, kvasnice

Výsledky

1 průměrný výnos na vinici je v ČR 2 tuny 4 tuny 8 tun 12 tun

2 mezi vína s přívlastkem nepatří a) kabinet b) výběr z hroznů c) pozdní sběr d) jakostní

3 nejmenší cukernatost pro vína přívlastková je: a) 15 °NM b) 19 °NM c) 21 °NM d) 24 °NM

4 ledové víno se sklízí a lisuje za mrazů. Jaká je jeho výlisnost (zisk šťávy)? a) 20 % b) 40 % c) 60 % d) 80 %

5 barikované víno znamená? a) víno nedoslazované b) víno určené pro židovské věřící c) víno z určité oblasti d) víno z dubových sudů

6 sekt znamená, že jde o víno a) sycené CO2 při alkoholovém kvašení b) uměle dosycené CO2 c) košer d) dozrálé v dubových sudech

7 názvem rmut označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

8 názvem matolina označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

9 nejkvalitnějším moštem při lisování je? a) samotok b) hlavní podíl c) dotažek d) doraz

10 meziprodukty při výrobě vína jsou a) matolina, mošt b) rmut, burčák c) burčák, třapina d) mošt, kvasnice