Nepřímá podpora výzkumu a vývoje Snižte si dvakrát daňový základ a uspořte Podzimní setkání těžařů 14. listopadu 2013, Hotel Jezerka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Advertisements

Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Co to je, když se řekne „FRANCHISING“? Petra Dillingerová SŠ KNIH, o.p.s.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 4. listopadu 2015.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Hospodaření s oběžným majetkem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Citt Podpora komercializace výzkumu ve FZU z programu GAMA Aleš Hála říjen 2015.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Úvod k přednáškám o Jištění kvality technologických procesů VŠCHT pd v
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
2 Marketingové koncepce
Výkaz zisku a ztráty - příklady
Dokument KAP MSK - obsah
Čas, kdy si musím vybrat, co dál…
Místní rozpočtové jednotky
Procesní management v oddělení logistiky
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
RASC Standardy řízení služeb
Jednoduché účetnictví
Společenská odpovědnost ve školství
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Snížení nákladů na vytápění budov
Digitální učební materiál
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Odměňování zaměstnanců
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_DANĚ.
Energetický management
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
NESAT XIII (North European Symposium for Archaeological Textiles)
Finanční plán stavební zakázky
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
Průmysl možnosti podpory
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Život bez střeva , Praha.
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Příspěvek na konferenci Příspěvková organizace slabá místa - ekonomický pohled Lektor : Ing. Jiří Lorenc.
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Nepřímá podpora výzkumu a vývoje Snižte si dvakrát daňový základ a uspořte Podzimní setkání těžařů 14. listopadu 2013, Hotel Jezerka

VaV odpočet v České republice V legislativě od 2005: §34 Položky odčitatelné od základu daně, odstavce 4 a 5 Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů (novela č. 545/2005 Sb., definice projektu VaV) Společnost si odečte jedny náklady 2x (nejdříve během roku v účetnictví, poté od základu daně)

Výpočet úspory Poplatník může uplatnit odpočet od základu daně z příjmů ve výši 100 % výdajů vynaložených při realizaci projektů výzkumu a vývoje (a inovací) Tyto výdaje se tak 2x odečtou od základu daně Sazba daně z příjmu právnických osob je 19% Tedy z každého 1 000 000 Kč výdajů na VaV je úspora 190 000 Kč

VaV odpočet v České republice Legální cesta jak každoročně uspořit zdroje související s VaV jeden řádek v daňovém přiznání projekt VaV na dvě stránky evidence nákladů V roce 2012 uspořilo díky VaV odpočtu 603 právnických osob cca 1,43 mld Kč

Parametry výzkumného a vývojového projektu VaV (R&D) aktivity Ocenitelný prvek novosti Uplatnitelný VaV Technologická/ výzkumná nejistota Systematický přístup Vhodné projekty: produktové, technologické, procesní, environmentální

Kde je potenciál VaV odpočtu? ANO NE Nové, inovativní, vylepšené produkty, technologie, materiály Projekce a výpočty Zkušební provozy Nestandardní a atypické zakázky Zefektivňování výroby a procesů Snižování dopadů na prostředí Investiční pobídky Granty a dotace (některé) Společnosti ve ztrátě (možnost další roky) Outsourcing / nákup VaV služeb (kromě veřejných)

Uplatnitelné výdaje Osobní výdaje Různé Odborná literatura Cestovní náhrady Drobný majetek, zásoby Mzdy Povinné zákonné odvody Provozní výdaje Materiál Elektrická energie, teplo, plyn Telekomunikační poplatky Odpisy Odpisy hmotného movitého majetku Odpisy nehmotného majetku

Novelizace od ledna 2014 NELZE uplatnit náklady na certifikace LZE uplatnit náklady na spolupráci s veřejnými výzkumnými organizacemi (především – univerzity!) NOVĚ může poplatník uplatnit odpočet nákladů v případě jejich meziročního přírůstku až ve výši 110% výdajů!

Nejčastější a typické VaV aktivity Návrh investičních celků, jejich částí, modernizace a rekonstrukce Projekce atypických strojních technologií, nové principy strojů a nové strojní celky Nové či zlepšené výrobky, materiály, technologie výroby Nové nebo modifikované směsi a receptury (vylepšení vlastností, zvyšování kvality) Zvyšování výkonnosti, spolehlivosti a diagnostikovatelnosti strojů Snižování výrobní ceny, spotřeby materiálu, zvyšování produktivity Laboratorní a poloprovozní výzkum, výroba prototypů a zkušební provoz Snižování negativních dopadů na životní prostředí Procesní projekty zaměřené na zvyšování efektivity

Činnosti Alma CG Přesně určíme uplatnitelné výdaje na VaV Výdaje zapracujeme do projektů Zpracujeme technický audit zdarma Připravíme kalkulaci a dokumentaci Podpoříme klienta při obhajobě v této věci vždy (vč. garancí)

Odměnou Alma je pouze podíl z vaší úspory Odměna Alma CG Odměnou Alma je pouze podíl z vaší úspory (success fee) Žádné další výdaje Cena zahrnuje personální nasazení, vypracování kompletní dokumentace i následnou podporu při obhájení odpočtu

Čísla, která přesvědčí Naše zkušenosti a reference v České republice hovoří za vše Více než 100 spokojených klientů Více než 900 úspěšně uplatněných projektů VaV ve výši přes 1 mld Kč

Spokojení klienti v ČR Strojírenství Inženýring, design Elektronika & elektrotechnika Farmacie & Chemie Finančnictví Potravinářství Výzkum a vývoj Stavební hmoty Automotive Zpracování kovů a plastů Informační technologie Stavebnictví

ALMA Consulting Group Česká republika, s.r.o. Krkonošská 2001/16 120 00 Praha 2 Tel: 222 999 640 Email: kontaktcz@almacg.com www.almacg.cz