Příroda na jaře - opakování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

JARO Prvouka.
Ovocné stromy v různých ročních obdobích
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
JARO.
Který živočich do řady nepatří
Roční období Název školy:
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
Živočichové ve volné přírodě - ptáci
JARO Jaro je roční období, které začíná 21. března.
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Části roku Mgr. Lenka Stará
Léto na louce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vzájemné vztahy mezi organismy
Příroda na jaře 3 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Význam ovzduší, vodstva, půd, rostlinstva a živočišstva na Zemi
JARO.
Základní společenstva – vody, mokřady a prameniště
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Ptáci stálí a stěhovaví
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
VY_32_Inovace_ Jaro - části rostlin Člověk a jeho svět 2.ročník
Jméno autora výukového materiálu:
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
Autor: Mgr. Radana Marelová
05 Květiny a stromy na jaře
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
Rovnováha v přírodě Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Jaro na zahradě - jarní práce - jarní květiny.
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NAŠE SMYSLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
JARO.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Květinové jarní probuzení VY_32_ INOVACE_01_03
Škola ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor
Poznáváme živočichy Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_08_JARNÍ KVĚTINY
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Příroda na jaře - opakování Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_11_Příroda na jaře-opakování Téma: Člověk a příroda Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2131

Autor Mgr. Soňa Dvořáková Vytvořeno dne 24. 3. 2012 Odpilotováno dne 29. 3. 2012 ve třídě II. B Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Vzdělávací obor Prvouka Tematický okruh Člověk a příroda Téma Příroda na jaře - opakování Klíčová slova jaro, stálí a stěhovaví ptáci, jarní květiny, části rostliny

Zadání opakovacího testu: 1) Nakreslete rostlinu a popište její jednotlivé části. 2) Proč je jaro pro živočichy tak významné? 3) Na jaké 2 skupiny dělíme ptáky? 4) Napište 3 příklady z obou skupin ptáků.

5) Jaká část stromu se v období jara objevuje na větvi 5) Jaká část stromu se v období jara objevuje na větvi? 6) Jak se nazývá první a poslední jarní měsíc a kolik dní má ten prostřední? 7) Kdy začíná jaro a jaký je v tento den vztah délek mezi nocí a dnem? 8) Vypište 5 jarních rostlin.

1) Nakreslete rostlinu a popište její jednotlivé části. Řešení:

2) Proč je jaro pro živočichy tak významné? Jaro je obdobím rozmnožování a příchodu mláďat. - Proč je jaro tak vhodné pro mláďata?  Začátek hojných přírodních podmínek (poskytuje teplo i dostatek potravy). Někteří živočichové se probouzejí ze zimního spánku. Část ptáků se vrací z teplých krajin.

3) Na jaké 2 skupiny dělíme ptáky? na stálé (zůstávají tu i v zimě) a stěhovavé (nemají tu dostatek potravin, tak odlétají na jih) 4) Napište 3 příklady z obou skupin ptáků. - uhodnete které ptáky schovávají popletená písmenka? špaček kečšpa kos sok katras straka varceb vrabec kavlašvot vlaštovka páč čáp sýrako sýkora jiřička řičkaji drozd drzod adlet datel Oranžově zvýraznění ptáci jsou přelétaví, modře zvýraznění jsou stálí.

5) Jaká část stromu se v období jara objevuje na větvi? 6) Jak se nazývá první a poslední jarní měsíc a kolik dní má ten prostřední? 7) Kdy začíná jaro a jaký je v tento den vztah délek mezi nocí a dnem? = pupen - březen, květen … 30 dní - 21. března - rovnodennost (den = noc)

8) Vypište 5 jarních rostlin. + sedmikráska, krokus,… narcis sasanka prvosenka Pampeliška Smetánka lékařská sněženka bledule

ANOTACE Prezentace je určena pro žáky 2. ročníku jako opakování tématu „Příroda na jaře“. Otázky lze zodpovědět společně ústně nebo psát odpovědi na papír samostatně (jako test na známky). Poté následuje společná kontrola ve formě výkladu i praktických činností. Prezentace obsahuje animace. Praktické činnosti - kresba rostliny a popis jejich částí - přesmyčky názvů ptáků POUŽITÉ ZDROJE Obrázky z internetu - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900438955.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900438589.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900423136.jpg - http://skolakov3a.sweb.cz/PRVOUKA/rostliny2/rostlina.gif - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900427752.jpg

POUŽITÉ ZDROJE - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900428005.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900439317.jpg - http://www.slsbyliny.wz.cz/sasankahajni1.jpg - http://www.biolib.cz/cz/image/id2885/?orderby=1&uid=141 - http://botany.cz/cs/leucojum-vernum - http://www.priroda.cz/nahledy/s/snezenka-foto-176x176.jpg - http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900427698.jpg - http://www.scanzen.cz/kytky/pampeliska/img2.jpg