Surovinová politika ČR z pohledu Severočeských dolů Chomutov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Liberalizace energetického trhu a vazby na podnikatelské prostředí ČR
Advertisements

Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Seminář k limitům těžby uhlí
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
ENERGETICKÁ A SUROVINOVÁ BEZPEČNOST ČESKÉ REPUBLIKY
Hnědé uhlí v České republice: DNES a ZÍTRA
Životnost výroben energie na tuhá paliva
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN
Lze uhlí jako významný a průmyslový zdroj ČR zcela nahradit?
Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky
Podnikatelské prostředí: Makroprostředí
Nerostné bohatství ČR – potenciál rozvoje hospodářství
Představení společnosti Současnost a perspektivy Severní.
Česká domácí politika: nepotřebujeme Kodaň, abychom věděli, co chceme dělat Vojtěch Kotecký, Hnutí DUHA 3. března 2010.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
sdružení podnikatelů v teplárenství Tradiční setkání energetiků Jelenovská, leden 2009 Proč se dnes bojuje o uhlí pro teplárny? Pavel Kaufmann.
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
NEROSTNÉ SUROVINY ČESKÁ REPUBLIKA.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
XXII. Seminář energetiků
Nerosty a horniny Energetické suroviny.
Těžební průmysl Jan Plicka.
Zpráva pracovní komise pro teplárenství Scénáře vývoje teplárenství Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu Oldřich Vojíř předseda pracovní komise.
Limit těžby důl Bílina Hranice DP Uhlí Uhlí.
CHEMIE 8. ROČNÍK Zdroje uhlovodíků. Zemní plyn. Uhlí.
Nerostné suroviny ČR Vojtěch Hrazdíra 3.C.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Jižní Amerika průmysl Eliška Synková 2.G.
Budoucnost energetiky ČR – dlouhodobý výhled uhelného hornictví v souvislosti s aktualizací státní energetické koncepce Poděbrady 18. března 2003 Ing.
Nerostné bohatství 4. ročník
Nerostné bohatství na zemi
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Dohoda mezi Severočeskými doly a.s. Chomutov
ministr průmyslu a obchodu
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Severočeské doly a Ústecký kraj – Kraj s lepší vyhlídkou.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Trh bez konkurence neexistuje Energetická bezpečnost - pohled lídra na trhu s hnědým uhlím.
Přírodní zdroje Česka Anotace
Energetické a ekologické scénáře pro přípravu aktualizace energetické koncepce Poděbrady
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Zásoby surovin Řešení pro budoucnost A. Rybárová 4.A.
1 Tvůrci energetické politiky ? Hodnocení variant - ukazatele Vychází se z tzv. analýzy životního cyklu LCA, to je přístup zohledňující náročnost na zajištění.
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
Centrální zdroj tepla versus jeho substituční zdroje
Vliv legislativních a koncepčních změn na pozici zemního plynu v PEZ ČR Ing. Josef Kastl generální sekretář, Česká plynárenská unie Praha - Žofín, 22.
Hornicko – geologická fakulta Institut hornického inženýrství a bezpečnosti NÁVRH DŮLNĚ – TECHNICKÉ REKULTIVACE DOBÝVACÍHO PROSTORU “JAS-MOS“ V POLSKÉ.
Faktory ovlivňující využívání ložisek. Faktory – rizika, vnitřní faktory interní (geologická rizika) externí (technologická, ekonomická, strategická,
Sdružení podnikatelů v teplárenství Odpady 2015 a jak dál? Význam energetického využívání odpadů pro teplárenství Ing. Martin Hájek, Ph.D.
Energetická politika Dopravní politika Hospodářská politika a integrace - Šumperk.
1 Trh hnědého uhlí v ČR a jeho pravděpodobný vývoj Ing. Ladislav Pelcl VUPEK-ECONOMY, s.r.o. Hornická společnost podkrušnohorské oblasti.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE ČR A POSUZOVÁNÍ JEJÍHO VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 11 Jaderná.
ZEMNÍ PLYN – SOUČÁST ENERGETICKÉHO MIXU ING. PAVEL JANEČEK.
Obnovitelné zdroje energie Mýtus nebo záchrana? Petr Jeník OHK Most, odborná sekce životního prostředí, Jednatel sekce Regionální energetické fórum, Ústí.
Fungování energetických trhů v ČR a EU Praha, Žofín, 29. září 2009.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_307_ČR nerostné suroviny Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Uhelný průmysl v Evropě nová publikace EURACOAL Dr. Renata Eisenvortová Manažer evropských záležitostí Czech Coal a.s. Člen výkonného výboru EURACOAL Těžební.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Horník nepatří jen do stoky…
Česká republika Nerostné suroviny ZŠ Hejnice 2010 Mgr.Jan Kašpar.
Energetika budoucnosti - uhlí atom nebo obnovitelné zdroje?
Trh bez konkurence neexistuje
Transkript prezentace:

Surovinová politika ČR z pohledu Severočeských dolů Chomutov Ing. Vladimír Budinský, MBA Ředitel strategie a komunikace Severočeské doly Chomutov

SUROVINOVÁ POLITIKA ČESKÉ REPUBLIKY ČERVEN 2012

Hnědé uhlí je dosud stále rozhodujícím tuzemským zdrojem energie Hnědé uhlí je dosud stále rozhodujícím tuzemským zdrojem energie. Jeho zásoby za limity mají klíčový význam pro bezpečnost energetického zásobení ČR v budoucnu. Domácí uhlí je schopno nahradit výrazné množství dováženého zemního plynu s bezkonkurenčně dostupnější cenou a nevyčíslitelným bezpečnostním bonusem.

Surovinová politika ČR pohledem Severočeských dolů Chomutov Stavy zásob hnědého uhlí (HU) a výhledové životnosti lomů SURPOL vyjadřuje variantně. • První variantou jsou zásoby hnědého uhlí podnikatelsky (reálně) využitelné (892,5 mil. tun) v rámci limitů. • Druhou variantu tvoří jejich zvýšení o zásoby hnědého uhlí za limity na Bílině + 100 mil. tun, tedy navýšení disponibilních zásob pokračováním těžby bez střetu zájmu se sídelní oblastí. • Třetí variantu tvoří jejich zvýšení i o zásoby hnědého uhlí za limity na dole ČSA.

Děkuji Vám za pozornost www.infocentrumsdas.cz