Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Horník nepatří jen do stoky…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Horník nepatří jen do stoky…"— Transkript prezentace:

1 Horník nepatří jen do stoky…
… ale i do šrotu, na hnůj, či na smeťák

2 Za růst produkce zlata od počátku osmdesátých let můžou haldy.

3 středa 4. února 2009, 8:05 - NAGANO Splašky u Nagana mají daleko větší výtěžnost než zlaté doly.

4 Příčiny vývoje cen nerostných komodit jsou složité a ne vždy snadno identifikovatelné. Spouštěcí mechanismy se mohou případ od případu lišit. Mimořádně citlivá na politické vlivy je ropa. V přeneseném významu lze říci, že ve vývoji její ceny se odráží i momenty patřící na smetiště dějin

5 Obnovitelné Zdroje Energie
Nerostné suroviny hrají důležitou úlohu v ekonomikách států. Proto státní instituce formulují surovinovou a energetickou politiku. Jak se vypořádat s limitovanými zásobami ložisek energetických nerostů a zároveň respektovat nastavená pravidla ochrany životního prostředí? Nerosty nebo OZE? Tato otázka vyvolává pozornost nevládních institucí, oproštěnou mnohdy jen zdánlivě od krátkozrakosti institucí vládních. ČR se OZE zabývá – situace (ne)příznivá z hlediska výroby elektrické energie z domácí surovinové základny?

6 Větrné elektrárny - fotovoltaika - zplyňování uhlí v podzemí – břidlice - …

7 …ODPAD Navzdory expanzi zpracování energetického odpadu v posledním desetiletí stovky miliónů tun tuhého komunálního odpadu (TKO) stále skončí na skládkách. Z každé tuny skládkového odpadu vzrostly emise skleníkových plynů ve formě oxidu uhličitého přinejmenším o 1,3 tuny.

8


Stáhnout ppt "Horník nepatří jen do stoky…"

Podobné prezentace


Reklamy Google