SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální sítě Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Advertisements

Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Sociální sítě Ondřej Herman.
Webové nástroje, komunikace
Sociální sítě.
VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Název: Co nám hrozí na internetu
INFORMATIKA 8 Počítačová síť III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Obor informační technologie
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Internetové prohlížeče
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Internet.
Typy elektronické komunikace
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Sociální sítě.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
Komunikace v obchodním styku – poptávka
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Libimseti.cz Kamila Nezvalová Učo Co je to libimseti.cz? Internetový zábavný portál Zaměřen zejména na službu seznamky s ostatními uživateli Nabízí.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/28 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
FACEBOOK. CO JE FACEBOOK? - společenský webový systém - komunikace mezi uživateli - přeložen do 68 jazyků -V roce 2010 vznikl americký film The Social.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_235 AutorMgr. Romana Rybiařová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
ANTIVIROVÉ PROGRAMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internetové prohlížeče
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
Sociální sítě a jejich rizika
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Sociální sítě a multimédia v Hrádku nad Nisou
Písemnosti při organizaci a řízení podniku III
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Reklama na sociálních sítích
Transkript prezentace:

SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0265 Název školy Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební, Kolín II, Pražská 112 Označení materiálu 7/HK/IKT/2/15 Tematický okruh Internet – sociální sítě Cílová skupina Žáci studijního oboru Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení Předmět/ročník Informační a komunikační technologie/1. ročník Autor, datum vytvoření Radek Hanka, červen 2013 Anotace Výukový učební materiál je zaměřen na tématiku sociálních sítí. Seznamuje žáky s konkrétními typy komunikací a prostředky pro jejich realizaci. Klíčová slova Internet, sociální síť, sdílení informací, network Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

Sociální sítě

SOCIÁLNÍ SÍTĚ úvod Sociální síť (anglicky social network) je služba na Internetu, která registrovaným členům umožňuje si vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie, videa, provozovat chat a další aktivity.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ komunikace Komunikace mezi uživateli sociálních sítí může probíhat buď soukromě mezi dvěma uživateli nebo (nejčastěji) hromadně mezi uživatelem a skupinou s ním propojených dalších uživatelů.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ historie 1997 – projekt Sixdegrees (první sociální síť) 2003 – vznik sítě Myspace a Linkedln 2004 – vznik Facebooku 2006 – uvedení Twitteru 2011 – Google spouští sociální síť Google+

SOCIÁLNÍ SÍTĚ nejznámější sociální sítě Mezi nejznámější a nejvyužívanější sociální sítě na světě patří: Facebook Google+ Twitter

SOCIÁLNÍ SÍTĚ Facebook vznikl v roce 2004 původně jako síť určená pro studenty Harvardské univerzity slouží jako platforma pro vytváření osobních, firemních a skupinových profilů a propojování přátel využíván dále jako herní server, pro internetová fóra, pro ukládání a sdílení multimédií největší sociální síť – cca 1 miliarda uživatelů

SOCIÁLNÍ SÍTĚ Google+ vznikl v roce 2011 jako obdoba sítě Facebook hlavní rozdíl spočívá v nastavení sdílení přes tzv. kruhy možnost skupinového videochatu od července 2011 spuštěny hry profil z Google+ může být uložen na pevný disk

SOCIÁLNÍ SÍTĚ Twitter poskytovatel sociální sítě a mikroblogu umožňuje posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli, známé jako tweety tweety jsou textové příspěvky dlouhé maximálně 140 znaků, které se zobrazují na uživatelově profilové stránce a na stránkách jeho odběratelů uživatelé zasílají nebo dostávají tweety přes stránku Twitteru, pomocí krátkých textových zpráv (SMS) nebo externích aplikací

SOCIÁLNÍ SÍTĚ procvičování 1.) Svými slovy popiš pojem „sociální síť“. 2.) Jak probíhá komunikace v sociální síti? 3.) Kdy se poprvé objevuje sociální síť na internetu? 4.) Kolik uživatelů má nejpoužívanější sociální síť na světě? 5.) Co je to „tweet“?

POUŽITÉ ZDROJE AUTOR NEUVEDEN. Social-Network-Stock-Photo.jpg (1600×1200) [online]. [cit. 30.6.2013]. Dostupný na WWW: http://www.mpiweb.org/Libraries/Magazine/Social-Network-Stock-Photo.jpg