Operační program Zaměstnanost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
FINANČNÍ GRAMOTNOST ÚŘAD PRÁCE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
k chystané výzvě MAS zaměřené na prorodinná opatření
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
SEMINÁŘ Výzva OP Z Podpora prorodinných opatření
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Montessori dětské skupiny
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Zákon o sociálním podnikání
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Operační program Zaměstnanost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Správa sociálního zabezpečení
Benefit7.
Právo sociálního zabezpečení
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
v rámci výzev MAS Slezská brána v OPZ
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Výzva MAS č. 3 z OPZ: PRORODINNÁ OPATŘENÍ
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Výzva č. 2/18_OPZ_MAS Karl_03 Prorodinná opatření
Seminář pro žadatele OP Zaměstnanost Výzva MAS Českomoravské pomezí o
Právo sociálního zabezpečení
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Výzva č. 2 MAS Šumavsko Komunitní centra
Seminář pro žadatele Výzva_1_RÝMAŘOVSKO_OPZ_ Prorodinná opatření
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Seminář k výzvě MAS Lanškrounsko, z. s. OPZ_3_Prorodinná opatření II Žichlínek Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 625/03_16_047/CLLD_16_01_129 VÝZVA MAS MEZI ÚPOU A METUJÍ – PRORODINNÁ OPATŘENÍ I Hana Kovářová.
Operační program Zaměstnanost
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Operační program Zaměstnanost
OPZ - Slaďování rodinného a profesního života – II.
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Výzva MAS Otevřené zahrady Jičínska z. s
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Transkript prezentace:

Operační program Zaměstnanost SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Operační program Zaměstnanost PRORODINNÁ OPATŘENÍ

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ PRORODINNÁ OPATŘENÍ obce dobrovolné svazky obcí organizace zřizované obcemi příspěvkové organizace nestátní neziskové organizace školy a školská zařízení

CÍLOVÁ SKUPINA PRORODINNÁ OPATŘENÍ osoby pečující o děti mladší 15 let osoby vracející se na trh práce po návratu z mateřské/rodičovské dovolené osoby pečující o jiné závislé osoby

PODPOROVANÉ AKTIVITY PRORODINNÁ OPATŘENÍ Podpora zařízení zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt) Příměstské tábory Společná doprava dětí do/ze školy, dětské skupiny a/nebo příměstského tábora

Podpora zařízení zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování PRORODINNÁ OPATŘENÍ (ranní či odpolední pobyt) = ŠKOLNÍ DRUŽINY, KLUBY určeno pro žáky 1. stupně ZŠ (popř. přípravné třídy ZŠ) minimální kapacita zřizovaného zařízení je 5 dětí na jednu pečující osobu je nejvýše 15 dětí do rozpočtu projektu je možné zahrnout také náklady na doprovody dětí do zařízení a náklady na pečující osobu v době pobytu skupiny dětí ve venkovních prostorách musí být uzavřena písemná smlouva mezi rodiči a příjemcem na každé pololetí školního roku lze sdílet prostory se školní družinou (časové a účetní rozlišení) nesmí docházet k překryvu provozní družiny a klubu

PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY PRORODINNÁ OPATŘENÍ nepobytový tábor péče o děti do 15ti let věku – 1. i 2. stupeň ZŠ v době školních prázdnin, pouze pracovní dny písemná smlouva mezi příjemcem a rodiči dítěte (není součástí žádosti o podporu) nutné vést denní evidenci přítomných dětí minimální kapacita tábora je 10 dětí z rozpočtu projektu lze hradit pečující osoby, pronájem prostor, drobné sportovní vybavení, výtvarné potřeby nelze hradit stravné dětí, výlety, vstupné – platí rodiče v projektu uvést co bude a co nebude hrazené rodiči z nepřímých nákladů lze hradit např. pomocný personál (kuchařka, zdravotník,..)

Společná doprava dětí do/ze školy, dětské skupiny a/nebo příměstského tábora PRORODINNÁ OPATŘENÍ Kritérium potřebnosti – musí být splněno alespoň 1 z kritérií - neexistuje žádné spojení hromadnou dopravou - neexistuje vhodné spojení hromadnou dopravou ve vhodném čase - návaznost spojů je komplikovaná pouze formou služby, není možné použít vlastní dopravní prostředek příjemce nebo rodiče dítěte přepravce musí dodržovat zákonné předpisy (sedačky, poutání dětí pásy) náklady na doprovázející osobu – způsobilé u doprovázení předškolních dětí

PODMÍNKY PRORODINNÁ OPATŘENÍ Podmínky cílové skupiny: Cílovou skupinou jsou rodiče dětí. Musí být zajištěna vazba obou rodičů (příp. jiných pečujících osob) na trh práce. Příjemce má pro každé dítě využívající služeb v rámci projektu písemně doloženo, že oba rodiče (resp. jiné osoby pečující o dítě ve společné domácnosti) splňují jedno z následujících kritérií: jsou zaměstnaní, vykonávají podnikatelskou činnost v případě nezaměstnanosti si zaměstnání aktivně hledají, jsou zapojeni v procesu vzdělávání či rekvalifikace Osoby pečující o dítě jsou uvedeny v přihlášce dítěte do zařízení. V případě střídavé péče stačí uvést údaje pro jednu z domácností, kde dítě pobývá.

PODMÍNKY PRORODINNÁ OPATŘENÍ Podmínky vykazování některý nákladů: Výdaje, které nemají přímý vztah k cílové skupině – NEJSOU způsobilými náklady projektu (stravné dětí, jízdné, vstupné) – nemohou být součástí rozpočtu. Případné příspěvky rodičů (ponížené o úhradu výdajů mimo rozpočet projektu, např. stravné dětí) mohou být zahrnuty do spolufinancování ze strany příjemce (pokud by částka vybraných příspěvků přesáhla výši spolufinancování, bude se jednat o příjmy projektu). Výdaje, které nejsou hrazeny z projektu, ale jsou nezbytné pro jeho realizaci (např. stravné dětí) je třeba uvést v žádosti o podporu. Přímé výdaje z rozpočtu projektu se týkají pečujících osob o děti, i když indikátorem a podporovanou osobou je rodič.

DOKUMENTACE PRORODINNÁ OPATŘENÍ Povinná dokumentace pro aktivity: Písemná smlouva s rodiči dětí o poskytování služby Evidence přítomných žáků Doklady o vazbě rodičů (osob pečujících o děti ve společné domácnosti) na trh práce Frekvence dokládání – před přijetím dítěte do zařízení a aktualizace s každou monitorovací zprávou (1x za 6 měsíců). Výdaje, které nebudou součástí projektu (např. stravné dětí), ale jsou nezbytné pro realizaci projektu je potřeba přesně definovat v projektové žádosti.

INDIKÁTORY PRORODINNÁ OPATŘENÍ Do indikátoru se započítává vždy jen jeden z rodičů (příp. osob pečující o dítě ve společné domácnosti). Pokud je dítě ve střídavé péči, započte se do podpořených osob jedna osoba z každé domácnosti. Žadatel volí indikátory z výzvy, které jsou povinné k naplňování a současně všechny relevantní indikátory k vykazování. Povinnost stanovit v žádosti cílové hodnoty indikátorů – včetně popisu způsobu stanovení této hodnoty. Nastavení je závazné u indikátorů povinných k naplňování projektu. Úprava – podstatná změna Nesplnění - sankce

VÝZVA PRORODINNÁ OPATŘENÍ Vyhlášení výzvy: 16.10.2017 Příjem žádostí o podporu: 4 týdny Datum zahájení realizace projektu: 16.10.2017 Datum ukončení realizace projektu: 31.8.2021 Celková částka dotace z EFRR pro výzvu: 2 584 140 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 400 000 Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 1 000 000 Kč VÝŠE PODPORY: 95 % - 100 % veškeré informace k Výzvě (dokumentace, pravidla apod.) jsou uvedeny na webových stránkách MAS Lužnice

INFORMAČNÍ SYSTÉM MS2014+ PRORODINNÁ OPATŘENÍ je určen pro zadávání žádostí o podporu a správu projektů po celou dobu jejich životního cyklu https://mseu.mssf.cz/

MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, Děkujeme za pozornost MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, www.masluznice.bechynsko.cz