Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Bzenec
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Funkce v Excelu.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Excel – editace ( formát ) buněk
Dnes učím já....
Základní zásady pro výpočty v buňce 1)Každý vzorec musí začínat znakem „rovná se“ =. 2)Pokud znak nenapíšeme, program nic nespočítá. 3)Zápis vzorce nesmí.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
TEXTOVÝ EDITOR.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
2.0 TABULKOVÝ PROCESOR MICROSOFT EXCEL
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Funkce v Excelu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Logické funkce Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Používání funkce KDYŽ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Práce s listy.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Absolutní adresa.
Vkládání grafických objektů
Informatika – Práce s listy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
WordArt, SmartArt, Tvary
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Inf Tabulkový procesor
Tabulkový procesor Formát buňky
Sčítání buněk podle zadaných podmínek
Zoner Callisto – křivky
Import fotografií v Adobe Lightroom
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Podmíněné formátování
Co se všechno naučíme??? Sčítání buněk SČÍTÁNÍ BUNĚK Funkce SUMA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
Export fotografií v Adobe Lightroom
Transkript prezentace:

Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce Tabulkový procesor Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

K čemu slouží řádek vzorců v tabulkovém procesoru? řádek vzorců slouží k zadávání matematických funkcí díky těmto funkcím můžeme vytvářet složité výpočty v tabulkách při výpočtech pracujeme s adresou buňky, která je složená z písmene sloupce a číslem řádku vlastní číslo do vzorců nezadáváme každý vzorec musí začínat znaménkem =

Jakým způsobem můžeme vložit vzorce do buňky? poklepeme na buňku, do které chceme vložit vzorec zadáme = a požadovaný vzorec stiskneme klávesu Enter

Musíme vkládat vzorce do každé buňky zvlášť? ne, použijeme kopírování vzorce do dalších buněk označíme buňku s výsledkem postavíme kurzor do pravého dolního rohu tak, aby se nám změnil v + zmáčkneme levé tlačítko myši a táhneme směrem dolů až označíme požadované řádky tlačítko pustíme

Jaké další funkce můžeme vkládat do buněk? můžeme vkládat množství matematických, statistických, logických, finančních, databázových funkcí např. – suma, součin, vyhledat, když, průměr, počet, max, min a mnoho dalších

Jakým způsobem vkládáme do buněk funkce? klepneme na ikonu Vložit funkci ze seznamu Vybrat kategorii klepneme na typ funkce v seznamu Vybrat funkci zvolíme požadovanou položku, potvrdíme v okně Argumenty funkce vložíme jednotlivé argumenty, potvrdíme

Vkládáme do buněk jednotlivá čísla? ne, do buněk vkládáme adresy buněk – souřadnice buněk kliknutím do příslušné buňky

Co znamená pojem „vnořená funkce“? použití funkcí není omezeno jen na jednoduché výpočty funkce můžeme vzájemně kombinovat výsledek jedné funkce je potom argumentem další funkce příklad vnořené funkce Když

Můžeme pracovat s čísly, které jsou na jiném listu? ano, postupujeme následovně vytvoříme tabulku na jednom listu otevřeme druhý list v připravené tabulce se postavíme do příslušné buňky zapíšeme = nebo klikneme na funkci a vybereme vzorec přepneme do prvního listu označíme oblast buněk pro výpočet zvolíme vzorec potvrdíme

Jaká jsou pravidla pro práci s více listy? při přejmenování listů dojde automaticky i k přejmenování listu ve vzorci při smazání listu se zruší i vzorce související s tímto listem při skrytí listu nedojde k žádným změnám, vzorce budou nadále fungovat stejně

Jakým způsobem zapisujeme argumenty do políček? do políček zapisujeme argumenty označením buňky myší v políčku se zobrazí příslušné souřadnice buňky dialogové okno Argumenty funkce můžeme přesouvat, aby nám nepřekáželo

Jak přesuneme buňky v jednom listu? označíme oblast buněk, kterou chceme přesunout uchopíme oblast za některou stranu držíme levé tlačítko myši a táhneme oblast buněk na nové místo použijeme tam, kde chceme dodatečně provést nějaké estetické úpravy tabulky

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.