8.6.2018 Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Advertisements

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Evropská unie - Schengenský prostor
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Kontaktní a koordinační centra
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Zprostředkování zaměstnání agenturami práce a připravované legislativní změny.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Hraniční kontrola předmětů na vnějších hranicích spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Odbor cizinecké policie.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Rozšíření informačního systému OBZOR projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Diskové pole pro testy SIS II projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější hranice (FVH)
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
[ 1 ] MUDr. Jana Mladá; Oddělení farmakovigilance Inspekce FV systému © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv.
Připojení NS-VIS k CS-VIS EU projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice (FVH)
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Dočasná změna režimu na státních hranicích s Rakouskem
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Spolufinancováno Evropskou unií
Rozpočet Evropské unie
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Evropský návratový fond (ENF)
Diskové pole SIS II - záložní centrum projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Šetření mimořádných událostí v drážní dopravě
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

8.6.2018 Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice (FVH)

Obsah prezentace Cíle projektu Důvody realizace Základní informace o projektu Klíčové aktivity Kontaktní údaje Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2010 Mgr. Radka Mičíková 8.6.2018

Cíle projektu Účelem projektu je realizace automatizovaného předávání údajů o cestujících (tzv. API data) mezi leteckými dopravci a ředitelstvím Služby cizinecké policie prostřednictvím telekomunikační sítě SITA a s tím související plně automatizované zpracování údajů. Hlavní cíl Jednotné uplatňování ustanovení právních předpisů Společenství o překračování vnějších hranic, zejména nařízení (ES) č. 562/2006 (Schengenský hraniční kodex). Specifický cíl Zavedení opatření zaměřených na pomoc členským státům a dopravcům při plnění jim uložených povinností předávat1 údaje o cestujících a postupně2 odstraňovat kontroly na společných hranicích s cílem zabránit nedovolenému překračování vnějších hranic. 1 dle směrnice Rady 2004/82/ES ze dne 29. dubna 2004 2 dle článku 26 Úmluvy ze dne 19. června 1990 k provedení Schengenské dohody ze dne 14. června 1985 mezi vládami států Hospodářské unie Beneluxu, Spolkové republiky Německo a Francouzské republiky Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2010 Mgr. Radka Mičíková 8.6.2018

Důvody realizace Dle kvalifikovaného odhadu se očekává meziroční nárůst letecké dopravy o 7%, s čímž souvisí i zvýšené přebírání údajů. Na základě zkušeností se stávajícím předáváním údajů a na doporučení Evropské konference civilního letectví (ECAC) a Mezinárodního sdružení leteckých dopravců (IATA) je potřebné pro Policii ČR zabezpečit předávání údajů prostřednictvím datové sítě SITA. Takto automatizované zpracování a vyhodnocení údajů bude jedním z významných zdrojů využívaných za účelem účinného boje proti nedovolenému přistěhovalectví, zdokonalení hraniční kontroly a zvýšení ochrany Schengenského prostoru. Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2010 Mgr. Radka Mičíková 8.6.2018

Základní informace o projektu rozpočet projektu: 3 450 000 Kč příspěvek z FVH 2 587 000 Kč (74,99%) žadatel 863 000 Kč (25,01%) žadatel: Policie České republiky – Ředitelství Služby cizinecké policie statutární zástupce žadatele: plk. Mgr. Vladislav Husák vedoucí projektu: plk. Ing. Tomáš Hytych odpovědný orgán pro FVH: Ministerstvo vnitra ČR období realizace: 1. červenec 2011 – 30. červen 2012 území působnosti: celá ČR evidenční číslo: FVH 2010 - 01 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2010 Mgr. Radka Mičíková 8.6.2018

Klíčové aktivity Zřízení konektivity (SITA) Vytvoření aplikačního SW, konzultace k IS PČR Dodávka HW, aplikační server, databázový server, koncové stanice Nákup SW, SQL, Server Standardní Proškolení administrátorů Proškolení uživatelů SITA Provoz systému Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2010 Mgr. Radka Mičíková 8.6.2018

Kontaktní údaje Mgr. Radka Mičíková Policejní prezidium České republiky Kancelář projektů a evropských fondů   tel.: 974 836 601 intranet: pp.kpef.micikova@pcr.cz Internet: kpef2@mvcr.cz Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z ročního programu 2010 Mgr. Radka Mičíková 8.6.2018