FRMU 2015 – č INOVACE TRSU PŘEDMĚTŮ PSYCHOLOGICKÝCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Advertisements

Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Projekt empirického výzkumu
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Koordinátoři ICT Organizační informace
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Zkušenosti se zaváděním moderních metod.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Psychologie koučování
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
Závěrečný tutoriál 4. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Struktura bakalářské práce
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
Úvod do studia jazyka N2BP,NJ2BP_1UJA
Personální plán pro podnikatelský plán
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Název příspěvku: K pedagogické přípravě učitelů SOŠ z pohledu edukátora Karel OURODA, Ph.D., Mgr. et Mgr. novinář a odborný pedagog Workshop partnerství.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Fakulta zdravotnických studií
Marketingový plán podniku
Technické znalectví a pojišťovnictví
Ostravská univerzita (1991 → )
Zdravotnický management
Fakulta zdravotnických studií
Nová závěrečná zkouška Komentář
Zdravotnický management
Zdravotnický management
ověřování profesionální připravenosti
Obhajoba diplomové práce
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
Vladimír Bajzík / 11. ledna 2018
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Zdravotnický management
Psychologie koučování
Studijní obor Management sportu
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Aplikovaná elektronika
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona
Transkript prezentace:

FRMU 2015 – č. 6544 INOVACE TRSU PŘEDMĚTŮ PSYCHOLOGICKÝCH v kinantropologii na FSpS (výuka v jazyce anglickém) Řešitelka: prof. Hana Válková, CSc., a další

ZÁMĚR (CO - PROČ) Sestavit kohezivní trs předmětů „psychologických“ Malá nabídka Roztříštěnost Posílení výuky v AJ Motivace pro výuku v AJ Aplikační hledisko (pro oblast TV a sportu)

1. krok – analýza (FSpS) Psychologie v oborech Bc a Mgr Respekt ke specifikaci oboru a profilu absolventa Respekt ke struktuře vědní disciplíny ψ Nabídka předmětů v AJ na FSpS

2. krok – analýza (zahraničí) Zahraniční studenti na FSpS Naši studenti v zahraničí (anketa, rozhovory) Motivace ke studiím, struktura a obsah, teorie a praxe, požadavky ke splnění Výrazné rozdíly ve všech oblastech

3. krok – syntéza Ψ Návrh: pojetí TÉMAT (nikoliv klasických předmětů – vhodnější pro aplikace) Ψ zpětná vazba od studentů (rozdíly v názorech na proporci teorie a praxe, na náročnost závěrečné zkoušky – - typicky od „jižních“ studentů - od studentů z FSpS na zahraničních univerzitách) Viz sylaby na CD a v papírové podobě

UKÁZKA (8 TÉMAT) Psyche and movement, mobility, motor activity – psycho- sportography. Sport psychology – general basis: perception, cognitive processes. Emotions, motivation in sport: participation, adherence, achievement motivation. Developmental psychology focused on PA and sports environment. Determinants influencing personality in sports. Psychology of high performance. Motor learning, motor behaviour, motor competence. Giftedness and disability (pathology in sports environment).

3. krok – syntéza Revize návrhu – výsledek: sestavení témat i požadavků tak, aby byla dodržena univerzitní úroveň. MA : ZS – 4 Crp (4x 25hod. zátěže) PhD (stáž): ZS - 4 Crp + LS 1 Crp sylaby pro každé téma, náměty pro komparativní výzkumy (pro PhD)

5. krok - logistika Návrh organizace, rozvrhu včetně personálního zabezpečení Zabezpečení literaturou v AJ Podmínky pro praxi Zařazení do ISu a na www Vnitřní obhajoba na katedře (leden 16) Možné zahájení od září 2016

ZÁVĚR Uchování na CD a v písemné podobě REALIZACE výuky: k 15.9. 2016 Propagace pro „příliv“ studentů „Udržitelný rozvoj“ (se zpětnou vazbou po uplynutí prvého cyklu) Dodržení finančních podmínek

Prostor pro dotazy