Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_16_Obiloviny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_52_INOVACE_ZBP1_3364VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Advertisements

Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Přirozené a umělé ekosystémy.
Pole.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_10
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Rostliny našich polí – obilniny 4. ročník
Potraviny rostlinného původu
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_09
Užitkové rostliny.
VY_52_INOVACE_ZBP1_3664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_3464VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Zpracování obilovin Střední odborná škola Otrokovice
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
STŘEDN Í ODBORN Á Š KOLA A STŘEDN Í ODBORN É UČILI Š TĚ MĚSTEC KR Á LOV É T.G. MASARYKA 4 Sada číslo 13.
OBILNINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Obilniny VY_52_INOVACE_36 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_09_Výroba karamelu Téma:
OBILOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: obiloviny, charakteristika, složení, pšenice, žito, ječmen,
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_10_Výrobky ze dřeva Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_20_Vnitřní ústrojí Téma:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_13_Louka - shrnutí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Název projektu: Moderní škola
Pole - obilniny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_01_Naše obec
Autor: Mgr. Eva Procházková
Pole - kulturní rostliny
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_17_Okopaniny
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_07_Topografie
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_15_Čísla Téma: Čísla
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_27_Televizní pořady
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_01_Hudební nástroje
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_18_Oblečení
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_12_Části obličeje
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Náš dům
Období: září – prosinec 2011
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Školní potřeby
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_14_Násobilka 3
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_35_Závěrečný test
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_07_Domácí mazlíček
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 07 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_36_Dinosauři - popis
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Autor: Mgr. Eva Procházková
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_III.Vu_PĚSTOVÁNÍ.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_01_Geometrické tvary
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_16_Obiloviny Téma: Obiloviny Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2649

Anotace Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku přírodovědy. Prezentace na interaktivní tabuli. První část je určena pro opakování učiva , další část lze využít pro samostatnou práci žáků. Pomůcky: interaktivní pero Inovace: Interaktivní způsob učení. Metodické pokyny: Žáci jmenují výrobky z obilovin.

OBILOVINY Obiloviny byly původně trávy. Postupně je člověk začal pěstovat pro zrno. U nás se pěstují tyto obiloviny: pšenice, žito, ječmen, oves a kukuřice. Obilná zrna obsahují škrob, který je důležitou složkou naší potravy. Obilí vyrůstá na stéble, které je zpevněné kolínky. Obilí kvete na konci jara a na jeho konci vyrůstá klas. Opylování neobstarává hmyz, ale vítr. Zralé obilné klasy suše praskají. Sklizeň obilí se nazývá žně . Dnes se obilí sklízí kombajny. Slouží k výkladu nového učiva.

Užitek z obilovin Mouka : pšeničná žitná Pšeničná mouka: hladká ( pečivo, chleba, sušenky, oplatky …) polohrubá hrubá ( vaření ) Žitná mouka : chleba Další obilné výrobky : kroupy, krupice, dětská krupička, jáhly (oloupané proso), ovesné vločky, kukuřičné lupínky, popcorn,.. Slouží k výkladu nového učiva.

Pojmenuj tyto výrobky Slouží jako společná práce žáků s učitelem nebo jako samostatná práce do sešitů.

Zdroje http://microsoft.com