Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Strategické otázky výzkumníka 1.Jaký typ výzkumu zvolit? 2.Na jakém vzorku bude výzkum probíhat? 3.Jaké výzkumné metody a techniky uplatnit?
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Organizovaný screening rakoviny děložního čípku současný stav, trendy a účast českých žen v preventivních programech MUDr.Petr Sudek, MUDr.Vladimír Dvořák.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
Insolvenční řízení v ČR Zmar nebo nová šance?. Uspokojení věřitelů: World Bank65 % (údaj z dotazníkové akce) Reálná data ,4 % Co víme o insolvenčních.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Failure Mode and Effect Analysis Fehler Möglichkeit und Einflüss Analyse Analýza možností vzniku chyb ANALÝZA RIZIK – FMEA.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Pojem přeměna obchodní společnosti
Strategické plánování
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
EIZ - bilance Profesionální informační zdroje
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Rozhodování 1.
Pracovní porada Pracovní list.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Úloha bodového systému
Téma 11: Finanční plánování
Pracovní porada Pracovní list.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
IAS 36 Snížení hodnoty aktiv.
ÚAPk Aktualizace 2013.
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
WORD Číslování stránek
Marketingový plán společnosti
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Písemné dělení jednociferným dělitelem
Six sigma – zkrácená verze
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Uživatelská příručka DuoTrainin
Hodnocení korupčních rizik (CIA) Oddělení boje s korupcí Praha, 2018
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Název projektu | Název společnosti | Jméno prezentujícího
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Úvod do korpusové lingvistiky 3
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Klíčové aktivity projektu
Život bez střeva , Praha.
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Diagnostika dítěte předškolního věku
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012 Řízení problémů

Návrh možných řešení – zpracování několika možností řešení problému - hledání řešení patří mezi kognitivní schopnosti a dovednosti a je součástí rozhodování. Schopnost řešit problémy je (v různé míře) důležitou složkou inteligence každého člověka. Je zde několik metod/technik, jak prolém řešit, nicméně se nejprve podíváme jaké fáze problém má a co bychom o něm měli vědět Definice problému – je třeba určit, co je problém a jaké by mělo být jeho řešení Analýza problému – je třeba zjistit kdy, kde a proč problém vznikl nebo vzniká Návrh možných řešení – zpracování několika možností řešení problému Výběr řešení – je vybráno nejvhodnější řešení problému Ověření funkčnosti řešení – po aplikaci řešení problému je vyhodnocena jeho účinnost Zdroj: http://managementmania.com/reseni-problemu

Techniky řešení problémů Brainstorming – skupinová kreativní metoda o generování nápadů na dané téma, používá se od řešení problémů až po vysoce kreativní nápady Benchmarking – metoda založená na systematickém řešení, kdy přiřazujeme body, známky navrhovanému řešení, největší přínos této techniky je pak v otázkách, které generují přiřazené počty bodů Diferenční analýza – se skládá ze stanovení cílů, určení rozdílů mezi aktuálním a cílovým stavem, návrh variant na dosažení cílového stavu, zhodnocení variant a výběr té nejvhodnější z nich SWOT analýza – založená na identifikaci slabých a silných stránek při řešení problému, má několik metodik (5 Forces, Diskontinuita, Dopadové analýzy, IFE matice, Segmentace trhu, Space analýza, atd.) Tyto techniky se používají na mnoha úrovních projektového řízení

Když problém nastane Komunikovat ho Stakeholdrům/klientům, aby o něm věděli. Nikdy si ho nenechávat pouze pro sebe, ale přistupovat k němu aktivně a řešit ho Identifikovat s maximálním možným předstihem, mít vypracovaný tzv. Risk plán společně s možnými řešeními a tento plán komunikovat svému týmu. Plánovat vyřešení maximálních možných risků, které mohou nastat Aktivity: Vyhnout se problémům, změnit projektový plán a eliminovat tak risky. Zmírňovat možnosti, kdy se problém, risk vyskytne a pokud se vyskytne, tak ho snížit na přijatelnou úroveň. Akceptovat risk a připravit si „Contingency plán“, ve kterém jsou aktivity, které vedou ke snížení rizku, jeho eliminaci nebo k jiným aktivitám, které risku předejdou.

Příklady Příkladem risku může být Dodání technologie (opozdí se logistika a my nedostaneme PC v požadovanou dobu) Nástup nového člověka (nebude mít kdo převzít zodpovědnosti a zatíží se tak jiný člověk) Výpadek elektrického proudu (nestihneme provézt všechny aktivity, pro které jsme se ve smlouvě zavázali) Onemocnění klíčového týmového člověka (opozdí se mnoho úkolů a prodlouží se tak kritická cesta v projektu)