Parkour.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Extreme sport´s Když se řekne extrémní sport, většině se vybaví ty s přípojkou "ing" - například zorbing, kiteboarding, rafting či freediving. Anebo i.
Advertisements

TYPOLOGIE KLIENTŮ s kým se mohu v praxi setkat
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Parkour Turn vault Two Hand Vault(Side vault) Pop vault Reverse vault
Koreferát: LISp-Miner a (lékařské) ontologie Vojtěch Svátek.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
“IAAF KIDS’ ATHLETICS” DOPLŇKOVÉ DISCIPLÍNY KINDERIÁDY
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Chování částic v látkách při různých skupenstvích
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Metodický list  Výuka probíhá diskusní formou. Vhodnými otázkami se pokoušíme přivést studenty k odhalování struktury sportovní výkonnosti sportovců.
Stres Vypracovala:Terezie Stránská
Mgr. Michal Šafář, Ph.D
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Přírodní katastrofy.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
DIDAKTIKA ATLETIKY I.stupeň ZŠ
KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Okolo knihovnického pultu Bc. Zdena Haplová Profesionální přístup k poskytování knihovnických služeb a komunikace s klientem.
Historie překážkového běhu
(soubory vnitřních předpokladů organismu k dané pohybové činnosti)
Přírodní katastrofy Některé přírodní procesy probíhají tak rychle a intenzivně, že způsobují velké materiální škody a zanechávají po sobě oběti na životech.
SKOKY 1.
Technologie.
Polarizace světla Světlo – elektromagnetické vlnění.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Tato prezentace byla vytvořena
Rezonance.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Počítání, vývoj matematiky,... Asi milion let uplynulo od doby, kdy se na naší planetě objevil člověk. Během této doby se naučil poznávat tvary a směry,
Jediná věc,která se v životě dá změnit je budoucnost.
Jak na PARKOUR? Ivana Valčíková.
Poděkování: Tato experimentální úloha vznikla za podpory Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu: „Modernizace výukových postupů a zvýšení.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
ročník.
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Je možné cestovat v čase?
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
9.B, 15 let Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
TĚLESNÝ, FUNKČNÍ A PSYCHICKÝ VÝVOJ DĚTÍ A MLÁDEŽE Linda Husáková UTV-SE
Lidské tělo - svaly. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Lidské tělo – svaly.
Zvířecí motivace ke hře Dagmar Stromšíková, 1. ročník, 2016.
U6, U7 (2x týdně trénink cca min) PO - pohybová cvičení, technické dovednosti – HČJ PA - hry malých forem (1/1,2/2,1/2,2/1) U8,U9 (3x týdně trénink.
 V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností.
Pro 2. st. ZŠ, SŠ Jitka Králíková. Sem-tam – 3 min  Přemístění z jedné strany tělocvičny na druhou s různými obměnami: ◦ Skoky po 2 nohách, po 1 noze.
Klokani.
Oddíl juda pořádá nábor
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
Lukáš Bosák Milan Husár Pavel Trochta Vít Kříčka Tomáš Havlíček
Hodina pohybu navíc - Ragby
TECHNIKA PRSA – ČINNOST HORNÍCH KONČETIN DÝCHÁNÍ
Moje HOBBY.
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Závodní chůze: problém kontaktu se zemí
PARKOUR Johana Herbrychová.
Historie překážkového běhu
Vliv sportu na rozvoj a motivaci mládeže Richard Beneš
ročník.
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Transkript prezentace:

Parkour

V tomto sportu je nejdůležitější umění pohybu překonávání překážek V tomto sportu je nejdůležitější umění pohybu překonávání překážek. Při něm jsou využívány přirozené pohyby jako běh, skákání a lezení, pomocí kterých se co nejefektivněji a nejrychleji dostává člověk z místa na místo.

Je to nesoutěžní sport. Při tréninku se snažíme překonat sami sebe, svůj strach a své nedostatky a neustále se zlepšovat, nikoliv soupeřit s ostatními.

Parkour je fyzická aktivita, které lze jen těžko přiřadit kategorii Parkour je fyzická aktivita, které lze jen těžko přiřadit kategorii. Není to extrémní sport ale spíše umění nebo disciplína, která se podobá sebeobraně v bojových uměních.

Podle Davida Bella je fyzická část parkouru založená na překonávání všech překážek, které se v cestě vyskytnou, jako kdyby šlo o stav ohrožení - chcete se pohybovat takovým způsobem, za použití jakéhokoliv pohybu, který vám pomůže dostat se od/k někomu/něčemu. Při střetu s protivníkem může člověk mluvit, bojovat, nebo utíkat. David Belle

V parkouru je méně předtvořených technik, než například v gymnastice, navíc parkour není složen jen ze seznamu přesně daných pohybů. Každá překážka, se kterou se traceur setká, představuje unikátní výzvu k překonání efektivním způsobem, v závislosti na stavbě těla, rychlosti, úhlu náběhu, tvaru překážky apod.

Odrazy a dopady Přeskoky Výlezy Balanc Toto jsou základní stavební kameny vašeho pohybu a jsou vymyšleny tak, aby byly co nejefektivnější a nejbezpečnější. Parkour se dělí na 4 základní techniky. Odrazy a dopady Přeskoky Výlezy Balanc

Tic tac Tato jednoduchá technika ztrácí na účinnosti, pokud se někdo snaží od objektu odkopnout a dostat se tak dál

Saut de chat Technika saut de chat imituje zvířecí pohyb vpřed (opice, kočka). Cílem je, jako u jiných vaultů, přeskočit překážku, tentokrát jsou ovšem nohy umístěné mezi rukama, nikoliv na straně. Tento pohyb je velmi efektivní.

Passe muraille - Wall pass Tato technika je celá o pohybové energii. Ke zdi se přibližuj rychlými a silnými kroky.

Cat balance (quadrupedal balance)

Saut de fond (Skok na zem) Saut de fond je bez pochyby nejdůležitější technikou, kterou se z parkouru můžeš naučit.

Passe muraille - Wall climb

Demi tour Demi tour je velmi užitečná technika, která umožňuje kontrolovaný seskok z místa, které je příliš vysoko.

Roullade (Parakotoul/Judokotoul) Parakotoul je pohyb, který pomáhá vstřebat šok po dopadu a umožňuje rychlé navázání pohybu.

KONEC